RADI VÁM PORADÍME na tel .:
košík: 0 ks
celková cena: 0.00 €
0
Dokončiť objednávku

Zdobení vánočního stromku květinami

Vánoční stromek: Jak ho ozdobit čerstvými květinami

Květinové ozdoby nebudou pravděpodobně první věcí, která vás napadne, když se řekne vánoční ozdoby na stromeček. Ovšem možná zrovna tento rok se opak stane pravdou. Právě slavnostní květy využívané jako ozdoby na vánoční stromeček jsou aktuálně častější volbou, než kdy jindy. Není se vůbec čemu divit, dnešní generace mladých lidí se rozhodla nahradit tradiční dekorace v podobě skleněných baněk, barevných světýlek a dalších typických vánočních ozdob za živé květiny. Místo tradičních vánočních ozdob získávají čerstvé vánoční květiny prostor mezi vánočními ozdobami. A možná budete finálním vzhledem opravdu příjemně překvapeni.Samozřejmě tyto dekorace sebou nesou trochu více práce, než ty tradiční, ale sami uznáte, že energie a snaha, kterou jste do výzdoby vložili, bude rozhodně stát za to! Pouze musíte počítat s tím, že vaše živé dekorace v podobě květin nevydrží příliš dlouho, proto je ideální je kombinovat spolu s baňkami nebo stuhami a přidat je na stromeček těsně před Štědrým dnem.

 

Přejděte z tradice na originalitu

Pokud už delší dobu přemýšlíte nad tím, čím konečně tento rok nahradíte vaše tradiční vánoční ozdoby, aby vaše Vánoce byly trochu originálnější, než ty předchozí, můžete se nechat inspirovat právě čerstvými květinovými ozdobami, které rozhodně rozzáří váš vánoční stromeček. Díky tomuto odvážnému vánočnímu dekoru, si váš vánoční stromeček získá pozornost každé návštěvy. Čerstvé květy navíc přinesou do vaší domácnosti během chladnějších dnů svěží náladu, kterou si budete moci užívat po celou dobu svátečních dnů. Mimo čerstvé květy přidejte na stromeček také tradiční světýlka, které neodmyslitelně k Vánocům patří. Právě světýlka dodávají každému dekoru magickou magickou atmosféru. U světýlek volte jemné žluté světlo nebo LED světýlka, barvy přenechejte květinovým dekoracím. U květinových dekorací naopak vsaďte na barvy a nebojte se například zářivých růžových karafiátů, které nádherně povznesou váš stromeček do svátečního duchu.

 

Jděte mimo všechny normy

Každý vánoční stromeček se povětšinou pyšní hlavní hvězdou, která se pyšně tyčí na vrcholu nejvyšší větve. Zkuste letos jít proti všem tradičním dekoracím a nepsaným normám a i samotnou hvězdu nahradit květy! To stejné platí i u květin a dekorací na váš sváteční stůl. Lidé se často drží vánoční klasiky v podobě vánoční hvězdy, případně bílých lilií, které mají určitý sváteční nádech a ostatním květinám nedávají moc šance, což je obrovská škoda. Samozřejmě že by na vaší slavnostní tabuli neměla chybět sváteční vánoční hvězda, která je opravdovým symbolem Vánoc. Zkuste ji ale letos doplnit i ostatními druhy květů, které vaše vánoční dekorace dokážou povznést na vyšší úroveň. Pokud se budete držet tradičních vánočních barev a sáhnete po ověřené červené barvě, nemůžete šlápnout vedle. Čerstvé květiny vnesou do vaší domácnosti život, jak žádné jiné dekorace. A to ať už si vyberete tradiční sezónní odstíny, nebo půjdete zcela proti proudu.

 

Vločky vám pomohou doladit zimní nádech

Pokud zvolíte pro váš vánoční stromeček netradiční pastelové barvy, které jsou nádherné, ovšem trochu postrádají tradiční vánoční vzhled, můžete to dohnat pomocí vloček. Drobné bílé papírové vločky, nádherně doplní pastelové květy v kanárkově žluté, romantické růžové nebo broskvové odstíny k naprosté vánoční dokonalosti! Pokud chcete každý detail dotáhnout k opravdové dokonalosti, můžete společně s vánočními ozdobami sladit váš balící papír. Celkový pohled na finální verzi vašeho vánočního stromečku najednou získá zcela jiný rozměr! Nebojte se drobné papírové vločky přidat také k jmenovkám na vaše vánoční dárky. Zanechají jemných pastelových barev, které korespondují se zbytkem vašeho interiéru, vytvoříte krásný jemný vzhled, který bude působit nenásilně, ale přitom krásně svátečně. Pokud toužíte dodat vašemu stromečku trochu speciálního vánočního looku, můžete například nastříkat konce větviček sněhem ve spreji, který dodá stromečku zimní autentičnost. 

 

Květiny pro každý styl

Stále více se setkáváme s oblibou přírodního a rustikálního stylu, který preferuje přírodní dekorace a materiály nad plasty a dalšími třpytkami či jinými kýčovitými dekoracemi. I pro tento styl jsou dekorace v podobě květin skvělým řešením. Květiny jsou darem přírody a mají k ní rozhodně blíže než plastové vánoční ozdoby, které seženete v každém supermarketu. Proto se nebojte odvázat a pořídit pro tuto sezónu krásné květinové ozdoby.

 

Květinové věnce a další ozdoby

S květinami nemusíte nutně zůstat pouze u vánočních ozdob na stromeček, naopak je můžete využít i pro další vánoční dekorace jako jsou věnce nebo ozdoby na sváteční stůl. Pokud všechny vaše dekorace zkombinujete do jednoho stylu a využijete stejných druhů květin, získáte nádherně sladěné dekorace, které dostanou každého vašeho hosta do kolen! Nebojte se využít pro tvorbu věnce nádherné hortenzie, lilie nebo zmiňované vánoční hvězdy. Každá květina si dokáže najít místo u vaší vánoční dekorace.

 

Ať už se rozhodnete zvolit na tyto vánoce dekorace z čerstvých květin nebo ne, rozhodně byste neměli samotné květinové dekorace zavrhnout! Právě čerstvě řezané květy dodají každé dekoraci sváteční nádech a zároveň také živou energii do vašeho interiéru. Čerstvé květiny nemusí být nutně spojovány pouze s jarním obdobím, kdy jsou všude kolem nás. Naopak v chladné měsíce jako je prosinec vám přinesou mnohem větší radost a potěšení! Pouze nezapomeňte na to, že se stále jedná o živé květy, které potřebují narozdíl od umělých pravidelnou hydrataci.

Z našej ponuky

Mohlo by vás tiež zaujímať

Popis stránky a produktu