RADI VÁM PORADÍME na tel .:
košík: 0 ks
celková cena: 0.00 €
0
Dokončiť objednávku

Tipy jak využít váš mini balkon na maximum

Využijme svůj balkón efektivně

K vytvoření krásného, útulného prostoru pro venkovní posezení nepotřebujete nutně obrovské prostory, aby jste vměstnali všechny potřebné věci. Naopak můžete vykouzlit pozoruhodné věci i na opravdu miniaturních místech. Navrhování útulného balkonu je skvělým způsobem, jak využít malý prostor a užít si tak slunečné dny a teplé večery ve společnosti vašich nejbližších venku, i když nedisponujete vlastní zahradou. I na drobné balkony můžete stále vměstnat útulné posezení a zároveň květiny! Ideálním řešením je využití převislých rostlin, které ještě více podtrhnou přírodní a venkovní atmosféru, a to i v případě, že se nacházíte v srdci velkoměsta.

 

Útulné posezení na balkoně vám pomůže vytvořit si oázu klidu, kam můžete vždycky utéct a alespoň trochu se odreagovat. Realizace vašeho útulného balkonu začíná va vašich snech a poté na papíru. Na internetu naleznete spoustu inspirativních fotek a provedení, kterými se můžete inspirovat. Nejprve je ale důležité si zvolit cíl, kterého chcete zútulněním vašeho balkonu dosáhnout. Toužíte převážně po klidném posezení na balkonu, kde si můžete pozvat kamarádku na kafe? Nebo raději chcete věnovat většinu prostoru pěstování vlastních rajčátek a každý kout vyzdobit rostlinami? Jakmile si zvolíte vaše priority, můžete se vrhnout do opravdové realizace. Samozřejmě můžete zahrnout obojí, ale vždy je výhodné zvolit dominantní účel vašeho balkonu a zbylé prostory doplnit něčím dalším.

 

Jak naložit s balkonovým prostorem

Mnoho balkonů zůstává opomenuto a slouží pouze jako místo na sušení prádla, nebo ještě hůř jako skladiště věcí, které se už do bytu nevešly. Pokud disponujete alespoň drobným balkonem, neváhejte tohoto prostoru co nejvíce využít! S rostoucí poptávkou po bytech existuje totiž spousta lidí, která po balkonu touží, ale nikdy na něj nedosáhnou, proto by byla opravdu škoda nevyužít jeho benefitů co nejvíce. Snažte se tento venkovní prostor zútulnit a připravit ho na dlouhé, teplé, letní večery. Pomoct tomu můžete zavěšením drobného osvětlení, které dodá každému místu nepopsatelnou atmosféru! Pokud opravdu trpíte nedostatkem místa a i přesto byste rádi měli příjemné balkonové posezení, můžete si pomoci skládacími židlemi, které můžete variabilně podle počtu lidí přidávat. Naopak pokud disponujete větším prostorem neváhejte a využijte ho zavěšením houpacího křesla nebo umístěním obyčejného, venkovního křesla, které můžete doladit například pohodlnými polštářky a užívat si zde váš čas na čtení a dobrou kávu.

Parapety můžete vyzdobit drobnými lucerničkami, které vám pomohou ještě více umocnit útulnout romantickou atmosféru a navíc jakmile se večer ochladí, pomohou vám navodit alespoň trochu tepla. Zařaďte také drobné truhlíky a květináče, do kterých můžete umístit sezónní květy, nebo i kaktusy a jiné sukulenty, které nevyžadují příliš péče a starostí.

Nebojte se do vašeho balkonu odrazit váš styl, je to vaše místo, ve kterém byste se měli cítit příjemně a útulně a proto o tomto výjimečném prostoru přemýšlejte jako o součásti vašeho domova. Využijte každý volný nástěnný prostor na vyvěšení vašich oblíbených obrázků, mandal, lapačů snů, které dokonale umocní útulnost celého prostoru.

 

Květiny na mini balkony

Otázkou zůstává jaké jsou ideální květiny pro mini balkony? Takové, které nezaberou moc místa! Ať už zvolíte visící rostliny, které budou libovolně spuštěny podél zdí na vašem balkoně a pomohou vám tak vytvořit ideální útulnou atmosféru. Závěsné květináče jsou ideální volbou na balkony, jak vyplnit prázdné šedé prostory. Mezi tradiční závěsné rostliny patří například kapradiny, které jsou k dostání v různých tvarech a velikostech. Břečťan dokáže také krásně vyplnit prázdný prostor a navíc dokáže růst i směrem vzhůru! Další možností jak přinést trochu zeleně jsou rozhodně závěsné truhlíky, díky kterým váš balkon prohlédne nejen z vaší strany ale také z ulice! A každý dům v obležení květin vypadá zkrátka lépe. Nebojte se využít každého potencionálního místa, které můžete vyplnit květinami.

 

Jakmile si vytvoříte útulné místo na vašem balkoně, v teplých měsících nebudete chtít trávit čas jinde! Doufáme, že vás náš dnešní článek inspiroval k renovaci, úpravě nebo alespoň vás donutil se zamyslet nad tím, jak vylepšit váš balkonek!

 

Z našej ponuky

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LILIÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LILIÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ SISI

KVĚTINOVÝ KOŠ SISI

KVĚTINOVÝ KOŠ PENELOPE

KVĚTINOVÝ KOŠ PENELOPE

KVĚTINOVÝ KOŠ BEATA

KVĚTINOVÝ KOŠ BEATA

KVĚTINOVÝ KOŠ LORI

KVĚTINOVÝ KOŠ LORI

KVĚTINOVÝ KOŠ GUDI

KVĚTINOVÝ KOŠ GUDI

KVĚTINOVÝ KOŠ DEBIE

KVĚTINOVÝ KOŠ DEBIE

KVĚTINOVÝ KOŠ AFNE

KVĚTINOVÝ KOŠ AFNE

Mohlo by vás tiež zaujímať

Popis stránky a produktu