RADI VÁM PORADÍME na tel .:
košík: 0 ks
celková cena: 0.00 €
0
Dokončiť objednávku

Svatební floristika

Nevěsty, naučte se poslouchat vašeho floristu

Nastalo léto, které je jedním z nejžádanějších ročních období pro svatební obřady. A není divu, teplé letní počasí doslova vybízí k oslavám a to platí i pro svatby. Naplánovat a uspořádat svatbu navíc není jen tak, ale vyžaduje si to velkou dávku plánování a zařizování aby všechno bylo perfektní. K svatbě také neodmyslitelně patří květiny! Pokud jste se rozhodli požádat o pomoc se svatebními květinami floristku, věřte, že jste si ušetřili spoustu nervů a práce. Vaše květinová floristka není ovšem jen osoba, která vám poradí jaké květiny na svatbu zvolit, dozvíte se od ní mnohem více a v dnešním článku si ukážeme proč je dobré mít takovou osobu po ruce, s čím vám může pomoci, ale také proč byste ji měli poslouchat a nechat si poradit.

 

Mnozí z nás si to nejspíš ani neuvědomujeme, ale právě květiny patří mezi jedny z nejdražších svatebních dekorací, proto je velmi důležité s nimi co nejefektivněji a nejlépe naložit a také se následujících tipů a mít je na mysli jakmile budete plánovat svatební dekorace.

Svěřte svou vizi, ale důvěřujte floristovi

Každá nevěsta má v hlavě svoji ideální vizi jak by měla její dokonalá svatba vypadat, jaké květinové dekorace by měly být na stolech, ve vlasech, jak by měla vypadat její ideální kytice, co by měli mít družičky a tak podobně. Ovšem naše vysněná vize se často s realitou a její proveditelností rozchází, aniž bychom si to uvědomovali. Důležité je mít plány, ale také akceptovat,, že ne vždy a ne všechno jde tak jak bychom chtěli. Každé místo má své limity a my bychom je měli brát v potaz a respektovat je. Stejně jako mnoho dalších okolností které přímo ovlivňují květinové dekorace. Může to být sezóna, klimatické podmínky, alergie, nedostatek místa nebo také logistické limity. Zkrátka nástrahy na nás číhají na každém kroku a věřte, pokud vám florista doporučí se některému z vašich květinových dekorací raději vyhnout, důvěřujte mu. Jedině s důvěrou v jeho práci dosáhnete výsledků, po kterých toužíte a bude spokojenost na obou stranách.

Trocha flexibility není nikdy na škodu

Někdy to co jsme si vysnili úplně nekoresponduje zcela správně s místem, kde se naše svatba bude konat. Některé dekorace se místo hezkého dekoračního předmětu mohou stát naopak rušivým elementem, který bude překážet fotografovi nebo kameramanovi v perfektním výhledu na vás. Zde si je tedy dobré položit otázku zda dá přednost krásným dekoracím, nebo vzpomínkovým fotkám. Pokud máte svatbu v přírodě, poté naopak tyto dekorativní předměty mohou rušit krásné výhledy a další fotografické příležitosti. Může se stát, že vaše vysněné aranžmá nevyjde úplně podle vašich představ, důležité je zachovat chladnou hlavu a nezhroutit se, naopak využijte to jako příležitost a třeba vás napadne ještě něco lepšího a uchopitelnějšího.

Svatební květinové dekorace nejsou levná záležitost

Neradi to přiznáváme, ale je to tak. Svatební kytice rozhodně nejsou levná záležitost. Ano, samozřejmě záleží vždy na konkrétním výběru, ovšem počítejte s tím, že květinové dekorace se na vašem svatebním rozpočtu rozhodně propíšou. Souvisí to hlavně s náročnou logistikou a všemi různými kanály, které zajišťují, aby květiny byly dopraveny na místo v pořádku, ve svěžím a reprezentativním stavu. Navíc často se nejedná pouze o květiny, ale dekorace všeho druhu jako jsou vázy, stuhy, květinové pěny, květinová údržba a další drobné položky, které se ve výsledku nastřádají. Také nesmíme zapomínat na drahocenou práci aranžérů a floristů, bez kterých bychom se opravdu neobešli. Nejen jejich precizní ruční práce, ale také kreativita by měla být náležitě oceněna.

Sezóna a rozpočet, na tyto dvě proměnné rozhodně nezapomínejte!

Každá svatba se víceméně točí hlavně kolem těhle dvou slov. Je nutné zvážit vaše vysněné druhy květů a také jejich sezónu. Například u růží tuhle otázku řešit nemusíte, jelikož jsou dostupné za stejnou cenu celoročně. Ale například pivoňky jsou jedny z velmi oblíbených svatebních květin, u kterých je dobré se trefit do sezóny. Sezóna pivoněk je jedna z nejkratších a trvá pouze několik týdnů v roce. Proto zvažte zda opravdu chcete v prosincové svatbě jako hlavní květiny pivoňky, protože se může stát, že se opravdu s touhle volbou plácnete přes kapsu. Před konkrétním výběrem květin je vždy dobré zvážit zda jsou bez problémů dostupné celoročně, nebo jsou spíše odkázány na konkrétní sezónu, věřte že tento malý průzkum vám dokáže pomoci udržet rozpočet na uzdě. Pokud ale opravdu toužíte po pivoňkách nebo jiných sezónních květech, bude to znít možná šíleně, ale zkuste přizpůsobit datum vaší svatby květinám.

Žádná rozhodnutí na poslední chvíli

Máte naplánované květiny, ale najednou jste na internetu objevila obrázek, který vás opravdu okouzlil? Plánování dopředu má totiž své bezsporné výhody - ušetří vám to čas, peníze ale také hlavně stres. Změny na poslední chvíli totiž také něco stojí, vysoké poplatky za stornování, objednávky na poslední chvíli a reorganizace se dokáže opravdu prodražit. Proto se nenechte zmanipulovat jedním obrázkem či fotkou, která vypadá nádherně. Věřte, že vám ty starosti spojené se změnami za to opravdu nestojí a první volba bývá stejně vždycky ta správná.

 

Pokud si máte z našeho článku něco podstatného odnést jsou to tři věci: věřte svému floristovi, plánujte dopředu a nenechte se zmanipulovat na poslední chvíli. Pokud dodržíte tyto základní rady, budete klidnější, rozhodnější a výsledek bude stát za to!

Z našej ponuky

PETI

PETI
Z LASKY

ZORA

ZORA

LILI

LILI

ALANIS

ALANIS

ALEX

ALEX

AFNE

AFNE

ANDY

ANDY

COKY

COKY

EVRIL

EVRIL

AURORA

AURORA

KALIN SET

KALIN SET

APOLENA SET 1

APOLENA SET 1

APOLENA SET 3

APOLENA SET 3
Nepredajné

BEATA

BEATA
Z LASKY

KYTICE BÍLÝCH RŮŽÍ

KYTICE BÍLÝCH RŮŽÍ
Tu vyberte vami požadovaný počet kvetov. ? 0.00 €

KAMI

KAMI

LARY

LARY

SELI

SELI

TOLI

TOLI

WHITE

WHITE

DEBIE

DEBIE

JULI

JULI

DIDI

DIDI

DURI

DURI

HOLA

HOLA
Nepredajné

EMI

EMI

COLY

COLY

ADISON

ADISON

ANDROMEDA

ANDROMEDA
Nepredajné

TIMEA

TIMEA

AMELIA

AMELIA
Nepredajné

SCARLETT

SCARLETT
Nepredajné

PAULA

PAULA

KYTICE RUDÝCH RŮŽÍ

KYTICE RUDÝCH RŮŽÍ
Tu vyberte vami požadovaný počet kvetov. ? 0.00 €

KYTICE ŽÍHANÝCH RŮŽÍ

KYTICE ŽÍHANÝCH RŮŽÍ
Tu vyberte vami požadovaný počet kvetov. ? 0.00 €

EVELYN

EVELYN
Tu vyberte vami požadovaný počet kvetov. ? 0.00 €

RŮŽOVÉ + ČERVENÉ RŮŽE

RŮŽOVÉ + ČERVENÉ RŮŽE
Tu vyberte vami požadovaný počet kvetov. ? 0.00 €

MIX RŮŽÍ 3 BARVY

MIX RŮŽÍ 3 BARVY
Tu vyberte vami požadovaný počet kvetov. ? 0.00 €

SESTUPNÁ KYTICE RŮŽÍ

SESTUPNÁ KYTICE RŮŽÍ
Z LASKY

NORY

NORY

VIVI SET 2

VIVI SET 2

VIVI SET 3

VIVI SET 3

TAMARA

TAMARA

KAJA

KAJA

KODI

KODI

EVA

EVA

STIL

STIL

KAROL

KAROL

Mohlo by vás tiež zaujímať

Popis stránky a produktu