RADI VÁM PORADÍME na tel .:
košík: 0 ks
celková cena: 0.00 €
0
Dokončiť objednávku

Průvodce nákupem vánočních květin pro začátečníky

Rady začátečníkům pro nákup vánočních květin

Prosinec je tady a Vánoce se blíží. Je to období, kdy při procházení kolem oken nebo při pohledu na různé druhy instalací na vchodových terasách nebo na dveřích vidíme krásné dekorace. A to nejen ty světelné! Naopak máme na mysli nádherné květinové a další dekorace. Květiny dodají každému prostoru nádherný dekorativní prvek, ale existují i jiné druhy dekorací, které si vedou stejně dobře, ne-li ještě lépe v tomto ročním období.

 

Kytice

Vánoční květiny jsou nejen pěkné na pohled, ale některé z nich také nádherně voní. Jejich vůně kolikrát pro mnoho lidí znamená skutečné a opravdové Vánoce, které si neseme v našich vzpomínkách již od dětství. Ještě k tomu navíc krásně vypadají, když se spojí do vánoční kytice. Květinové aranžmá se může stát středem pozornosti v jakékoliv části domova, proto se nemusíte s prostorem omezovat na jídelní stůl. Červené růže a karafiáty tvoří obzvláště nádhernou, sváteční kombinaci. Vánoce jsou sice radostným a slavnostním obdobím, kdy ožívají barvy, jako je červená, zelená, zlatá a bílá, ale pro tuto příležitost se stejně dobře hodí i jiné odstíny, na které bychom neměli zapomínat. Čistá bílá kytice s liliemi, růžemi a zimními chryzantémami vypadá krásně jako hlavní stolní dekorace, stejně jako sbírka statice, santini a matných bobulí pro ty, kteří dávají ve svátečním období přednost chladnějším odstínům modré a bílé.

 

Rostliny

Vánoční rostliny jsou lepšími dekorativními prvky než květiny, protože vydrží podstatně déle v porovnání s řezanými květinami. Což je rozhodně dobrá volba pro ty, kteří si chtějí udržet živé barvy a trochu přírody v bytě i v novém roce. Nebo je můžete poslat jako dárek každému milovníku zahradničení a květin obecně, který je může zařadit do své kvetoucí sbírky. Červená a zelená jsou dvě nejčastěji viditelné barvy během svátků, které můžete najít například u růží, amarylis a cyklaménu, které jsou známější pod názvem brambořík. Všechny tři zmíněné najdete v krásných svátečních barvách. Bílé rostliny jako hyacint svým tvarem a vůní prostě oživí každý prostor. Nikdo z nás samozřejmě nemůže zapomenout na jednu z nejoblíbenějších rostlin používaných jako vánoční květinová výzdoba, kterým není nikdo jiný než jedinečná vánoční hvězda.

 

Věnce

Dveře mohou být krásné samy o sobě, ale v momentě, kdy na ně umístíte věnec, dodá jim to extra barvu a sváteční texturu. Zatímco s vánočními stromky toho můžete udělat hodně od výběru různých druhů stromu až po opravdu široký výběr různorodých dekorací. Zavěšení vánočního věnce na vchodové dveře je jediným dekorativním předmětem, u kterého někteří lidé během vánočních svátků začnou, ale také skončí. V dnešní době je to také docela pochopitelné, protože všichni jsou zaneprázdněni dalšími povinnostmi, které většinou dostanou přednost, před hledáním ideální vánoční dekorace. A proto nemáme dostatek času na to, aby prohledávali trhy a hledali ideální dekorace, které k sobě dokonale ladí. Věnec jako takový si vystačí sám a obstojí i sám o sobě. Věnce se všemi tradičními vánočními prvky - borovicovými šiškami, žaludy, cesmínou, sušeným mechem a smrkovými větvičkami - jsou nádherným dekorativním kouskem na vstupní dveře. I když je tato kombinace dostatečně slavnostní, existují ještě o kousek víc slavnostnější varianty věnců, například takové, který doslova sází na slavnostní červenou a zelenou tedy tradiční vánoční barvy.

 

Na těchto vánočních dekoracích je skvělé, že jsou vhodné nejen jako vánoční ozdoby vašeho domova, ale také jako dárek. U nás ve Flora kytice můžete vaše blízké překvapit květinou ve vánočních barvách, stačí si pouze vybrat z naší nabídky, kde můžete jako součást dárkové sady zahrnout plyšáka a bonboniéru. Stačí si projít naši kolekci květin a dárků a najít tu ideální, kterou se rozhodnete poslat jako dárek. Nabízíme doručení vánočních kytic po Praze a na Flora online i po celé České republice, takže jakmile najdete ideální květinu, kterou chcete, jednoduše zadejte objednávku a my se postaráme o doručení!

 

 

Z našej ponuky

Mohlo by vás tiež zaujímať

Popis stránky a produktu