RADI VÁM PORADÍME na tel .:
košík: 0 ks
celková cena: 0.00 €
0
Dokončiť objednávku

Pojmenováváte své rostliny?

Proč byste měli dát vašim rostlinám jméno

Možná jste už někde zaznamenali trend pojmenovávání rostlin. Už neexistuje jen nálepka pro rodiče, pokud vlastníte vašeho domácího mazlíčka, dnešním trendem je totiž i rodičovství květin, a proto není žádnou novinkou, že lidé začali pojmenovávat také své rostliny. Ačkoliv to možná zní šíleně, má to své významy a také benefity. Stále se jedná o něco živého, o co se člověk musí starat, proto to není až tak šílené. A každý nový člen domácnosti by měl mít své jméno, proto je vlastně naprosto v pořádku dát novému květinovému příslušníkovi jméno. Navíc se jedná o neustále rostoucí trend, proto se v dnešním článku podíváme hned na několik důvodů, proč je vlastně dobré pojmenovat vašeho zeleného kamaráda.

 

Důvody k pojmenování rostlin

Pojmenování vašich rostlin v domácnosti vám pomůže s nimi navázat hlubší spojení, které vám dá dobrý důvod k tomu, abyste s nimi navázaly hlubší vztah a vy s nimi začali mluvit. Studie ukázaly, že rozhovor s rostlinamiuklidňující účinky a pomáhá lidem se cítit v dnešní nemilé době méně osaměle. Mnoho lidí také potvrdilo, že se pro ně práce z domova spolu s rostlinami stala mnohem klidnější a rostliny jim dodaly opravdu příjemnější a mnohem uvolněnější pocit nejen pro práci, ale pro celkový pobyt v jejich domovech. Zároveň celému prostoru rostliny rozhodně dodávají na kráse. Možná to bude znít až neuvěřitelně, ale mluvení s rostlinami jim může pomoci k rychlejšímu růstu, a to pravděpodobně díky CO2. Navíc pojmenování rostlin je opravdu zábavný a zdravý způsob, jak se s nimi můžete ještě blíže spojit. Zároveň se prohlubuje vaše investice do rostlin, vaše péče bude mnohem pečlivější, když budete sledovat, jak vaše rostliny vzkvétají a budete mít opravdovou radost z jejich pokroků. Naopak když si všimnete, že vašim rostlinám něco chybí budete mít o ně také větší obavy a začnete se více zajímat, odkud může problém proudit.

 

Tipy a nápady na pojmenování vašich rostlin

Asi by bylo zvláštní pojmenovat vaše rostliny tradičními lidskými jmény. I když i takoví lidé se najdou. Pokud vám nevadí tradiční lidské jména, klidně můžete vaše domácí rostliny pojmenovat jako Anička, Maruška nebo Pepík, zkuste být ale u rostlin trochu originálnější a zvolte takové jména, která jsou trochu exotičtější. Co třeba Albus, Alfréd nebo Xena? Pokud chcete být opravdu originální a trochu tematičtí, zabádejte po latinských názvech vašich rostlin a zkuste navázat na jejich základ. Dále můžete odvodit jméno po charakteristikách vaší rostliny a podle toho vybrat ideální název, který bude nádherně podtrhávat vlastnosti nebo styl vaší rostliny. Zaměřte se na drobnosti nebo jednotlivé znaky ať už je to tvar, barva květů, výška nebo cokoliv jiného, co se vám ihned vybaví při vyslovení jména vaší rostliny. Neexistuje špatný způsob, jak pojmenovat vaši rostlinu. Stačí být pouze kreativní, pobavit se u vymýšlení jména a vtipné, hravé jméno bude určitě na světě. Pořád se můžete ujišťovat tím, že to není zase tak významná věc, jako je například vymyslet jméno vašemu opravdovému potomkovi, nebo ne?

 

Pokojovky nejen pro hezčí vzhled domova

Pokojové rostliny nejsou pouze krásnou dekorací pro váš domov, mají ale také velkou spoustu dalších benefitů. Mezi ty nejznámější patří čištění vzduchu a tím zlepšování vašeho ovzduší u vás doma. A to už za předpokladu že žijete ve městě a máte pocit, že vaše tělo si po městském ovzduší zaslouží alespoň u vás doma trochu čistějšího vzduchu nebo toužíte po uklidňujících vibracích přírody, která vás bude díky pokojovkám alespoň trochu obklopovat. Rostliny opravdu vytvářejí mnohem klidnější, uvolňující a méně osamělý prostor. Rozhodně jste už někdy slyšeli, že nejste nikdy sami, když jste s Matkou přírodou. Lidé odjakživa chodí do lesa, parků, zahrad a celkově do přírody z nějakého důvodu. Jedním z nejčastějších je rozhodně vyvětrání hlavy a nechat prostor pro nové myšlenky a nápady. Příroda má krásnou vlastnost nás uklidňovat a uvolňovat. Proto jsou pokojové rostliny jedním ze způsobů, jak si toto příjemné prostředí můžete vytvořit i u vás doma.

 

Mít rostliny a starat se o ně vám dá minimálně podobný pocit, jako vlastnit domácího mazlíčka a muset se o něj starat se vším všudy. Tedy nejen ho zalévat, ale dát mu také trochu lásky a péče.

Z našej ponuky

Mohlo by vás tiež zaujímať

Popis stránky a produktu