RADI VÁM PORADÍME na tel .:
košík: 0 ks
celková cena: 0.00 €
0
Dokončiť objednávku

Pohřební květinové věnce

Smuteční aranžmá - květinový věnec

Květinový pohřební věnec je dokonalé gesto v den posledního rozloučení s někým, kdo ve vašem životě moc znamenal. Zatímco okolnosti volají po vážnosti, i přesto můžete život zemřelého s láskou oslavit a projevit mu hlubokou úctu vkusným věncem tvořeným nádhernými čerstvými květinami.

Vzpomínkové věnce jsou nejluxusnější květinovou výzdobou, která se u příležitosti pohřbů objevuje. Znázorňují vaši lásku a oddanost. Co může být tedy symbolem vaší trvalé lásky k zesnulému více, než právě tento „nikdy nekončící“ kruh květin.

Co je to vlastně pohřební věnec - typy věnců

Dnes se nám obecně nabízí spousta možností a variant co se smuteční výzdoby a květin týče. Upouštíme od umělých aranžmá a není se třeba za každou cenu držet barev květin, které ve smutečním aranžmá tradičně převládaly, pokud to cítíme jinak.

Smuteční věnec na stojánku je dojemným projevem úcty těm, co odešli navždy, při příležitosti pohřbu - posledního důstojného rozloučení se zesnulým. Věncem bez konstrukce vytvoříte nádhernou ozdobu místa, kde je váš milovaný pochován.

Pamětní věnec lze vytvořit v několika tvarech a barvách – můžete do něj projektovat život nebo charakter zemřelého nejen pomocí barev a tvarů květů. Věnec ve tvaru kruhu symbolizuje pokračování života a lásky nebo takový elegantní květinový věnec ve tvaru srdce zavine láskyplně bytí duše zemřelého. Toto jsou nejběžnější tvary, ale ani zde se meze nekladou.

Věnec může být, kromě květů, vydekorován různými druhy zeleně a nakonec být ozdoben stuhou/ stuhami, buď jako dodatečný dekor nebo jako „štítek“ pro vámi zvolený vzkaz. Popřemýšlejte, co chcete, aby vzkaz sděloval…sepište o zesnulém člověku několik milých slov nebo i básně jsou oblíbeným způsobem, jak vyjádřit své blízké osobě váš smutek a vůbec city k němu.

Pokud chcete „pouze“ projevit soustrast svým milovaným příbuzným či známým, i s květinovým věncem (bez konstrukce) jim dáte najevo, že na ně v těchto smutných chvílích myslíte a modlíte se za ně i za jejich zesnulé. Toto pozorné srdečné  gesto, které nese vzkaz soucitu, jistě truchlící pozůstalé mile potěší.

Jak dlouho vydrží smuteční věnec čerstvý

Květinový pohřební věnec většinou vydrží 1 - 2 týdny. Růže a gerbery jsou pro smuteční věnce velmi oblíbená volba, zejména díky skutečnosti, že dlouho vydrží čerstvé. Ale ani lilie, karafiáty, hortenzie nebo ibišky, orchideje a anturie nezůstávají pozadu...pokud si představujete výzdobu netradičního rázu, tyto květy se ve smutečním aranžmá úžasně vyjímají.

A aby se čerstvost květin uchovala ještě déle, mají floristi na pomoc oasis, což je odolná buněčná pěna, která dobře zadržuje vodu a udržuje tak květiny hydratované po dlouhou dobu.

Jaké květiny by měly být součástí pohřebního věnce

Pohřební květiny by, kromě loučení s drahým zesnulým, měly vyjadřovat soucit a podporu rodinným příslušníkům, kteří ztratili někoho, kdo jim byl velice drahý. Pokud hledáte varianty smíšených květů, zvolte pro své smuteční aranžmá kombinaci květin, jako jsou růže, gerbery, karafiáty, lilie a mečíky. Všechny tyto květiny symbolizují jistou formu lásky, soucitu a pochopení.

 

Dnes dokážou zkušení floristi sejmout z lidí, kteří ztrátou svého nejbližšího utrpěli a jsou ve fázi plánování pohřbu, spoustu stresu. Vytvořit aranžmá elegantních květů různých forem a vhodných barevných kombinací, které krásně a důstojně řekne láskyplné sbohem, pro ně nepředstavuje sebemenší problém. Obraťte se s důvěrou na experty přes květinovou výzdobu a přenechte jednu vaši starost jim, určitě nebudete litovat. 

Z našej ponuky

SMUTEČNÍ VĚNEC 1

SMUTEČNÍ VĚNEC 1

SMUTEČNÍ VĚNEC 2

SMUTEČNÍ VĚNEC 2

SMUTEČNÍ VĚNEC 3

SMUTEČNÍ VĚNEC 3

SMUTEČNÍ VĚNEC 4

SMUTEČNÍ VĚNEC 4

SMUTEČNÍ VĚNEC 5

SMUTEČNÍ VĚNEC 5

SMUTEČNÍ VĚNEC 6

SMUTEČNÍ VĚNEC 6

SMUTEČNÍ VĚNEC 7

SMUTEČNÍ VĚNEC 7

SMUTEČNÍ VĚNEC 8

SMUTEČNÍ VĚNEC 8

SMUTEČNÍ VĚNEC 9

SMUTEČNÍ VĚNEC 9

SMUTEČNÍ VĚNEC 10

SMUTEČNÍ VĚNEC 10

SMUTEČNÍ VĚNEC 11

SMUTEČNÍ VĚNEC 11

SMUTEČNÍ VĚNEC 12

SMUTEČNÍ VĚNEC 12

Mohlo by vás tiež zaujímať

Popis stránky a produktu