RADI VÁM PORADÍME na tel .:
košík: 0 ks
celková cena: 0.00 €
0
Dokončiť objednávku

Nejhezčí podzimní květiny

Podzimní květiny: Tyto 3 podzimní květiny by u vás neměly chybět

Podzim je tady a příroda nám s ním otevírá další kapitolu s úplně novou nabídkou květin. Zatímco někteří by mohli namítat, že s létem odešla hlavní sezóna květin, floristé a zahradníci budou nejspíše nesouhlasit, jelikož s novým obdobím přichází hlavně nové barvy a kombinace. Existuje spoustu úžasných podzimních květin, ze kterých si doslova stačí jen vybrat. Navíc podzimní květiny jsou ideální dekorací, pokud si do svého domova chcete přinést trochu tepla a příjemné, pohodové atmosféry, jelikož jejich barvy jsou často opravdu hřejivé. Dneska si představíme jedny ze tří nejpopulárnějších podzimních květů, které budete mít šanci si tuto sezónu užít a využít tuto příležitost na maximum.

Slunečnice

Možná se vám se slovem slunečnice vybaví spíše léto plné krásně žlutých polí, proto vám nejdou slunečnice jako podzimní květy moc dohromady. Ovšem, opak je pravdou. Ačkoliv jejich sezóna začíná opravdu v to pravé léto, trvá ještě dlouho do podzimu. Jejich kvetoucí cyklus je poměrně dlouhý, proto si je můžeme užívat ještě v podzimních měsících. Díky jejich veselé barvě patří mezi opravdu oblíbené podzimní květinové dekorace. Navíc pro svůj venkovský vzhled se často párují s dalšími plodinami, které typicky najdeme na našich polích. A to ať už se jedná o pšenici, obilí nebo žito, tak i v kombinaci s veselými oranžovými dýněmi, tvoří naprosto skvělou podzimní podívanou. Slunečnice můžete umístit buďto přímo k vám domů do vázy, kde rozzáří každý stůl, nebo také je umístit ven, na terasu nebo ke vchodu. Díky jejich dlouhému stonku se dají krásně párovat a kombinovat. Jejich žlutá barva naopak zajistí dokonalý kontrast k přirozeným hnědým odstínům, které jsou typické pro podzimní roční období.

 

Jiřiny

Pokud milujete barvy a hledáte ideální podzimní květiny, které vám zajistí ty nejúžasnější a nejzářivější bary, jiřiny jsou to, co hledáte. Navíc mají všestranné využití, proto je můžete přímo pěstovat na vaší zahradě, nebo je můžete použít jako řezané květiny přímo u vás doma, volba je jen na vás. Jejich sezóna stejně jako u slunečnic začíná kolem poloviny léta, přičemž pokračuje v květu až do podzimních měsíců. Jak jsme již psali, u jiřin existuje opravdu široká škála barev, ze kterých můžete vybírat. Pro podzimní měsíce mezi nejoblíbenější barvy patří zejména tmavší červené a vínové barvy, které jsou snadno kombinovatelné s ostatními podzimními dekoracemi. Jsou také vhodné jako květinové překvapení pro vaše přátele a blízké, proto je můžete zakomponovat například do narozeninové kytice nebo jen tak potěšit vaše blízké krásným, podzimním aranžmá, Uvidíte, že budou z této netradiční kytice nadšení!

 

Chryzantémy

Chryzantémy jsou pro podzimní měsíce významné jako tulipány pro jaro, nebo letní růže. Zkrátka si toto roční období bez nich už ani nedokážeme představit a není divu! Chryzantémy už od brzkého podzimu naleznete snad v každém květinářství a to v různých velikostech i barvách. Nejčastěji jsou však spojovány s měsícem listopadem a obdobím dušiček, jelikož se jim často říká také jako listopadky. Navíc jsou také opravdu odolné! Listopad je už v našich končinách poněkud chladným měsícem, při kterém se zima pomalu ale jistě začíná ozývat a nabírat na své síle. Stejně jako u jiřin, i chryzantémy naleznete v široké paletě barev. Co se týče podzimních měsíců, nejoblíbenějšími barevnými kombinacemi jsou zejména teplé barvy v podobě červené, žluté a oranžové. Pro kontrast můžete přidat také jemnější bílé druhy, které naopak dodají hezký kontrast. Ve spojení s jejich tmavě zelenými listy navíc květy vyniknout ještě o něco více a budou vám dělat radost o to víc!

 

To by byly tři z nejoblíbenějších podzimních květin, které si můžete pro svůj domov nebo pro vaše blízké pořídit v nejbližších týdnech a měsících a udělat si ten podzim zase o trochu příjemnější. Při nákupu květin online se zkuste na e-shopu podívat do sekce podzimních květin, pokud takovou daná stránka nabízí. A ať už u vás padne volba na slunečnice, jiřiny nebo chryzantémy, věříme že s a ani jednou volbou rozhodně nešlápnete vedle, ale naopak, trefíte do černého!

Z našej ponuky

Mohlo by vás tiež zaujímať

Popis stránky a produktu