RADI VÁM PORADÍME na tel .:
košík: 0 ks
celková cena: 0.00 €
0
Dokončiť objednávku

Listy jako dekorace, který strom plodí ty nejkrásnější?

Stromy s dekorativnými listy

Není žádnou novinkou, že se zejména v podzimním období poměrně v hojném množství nádherně zbarvené listy používají jako oblíbená podzimní dekorace do kytic a různých květinových aranžmá. V dnešním článku vám prozradíme, který ze stromu má ty nejkrásnější a nejpoutavější listy, které rozzáří každé podzimní aranžmá do těch správných podzimních barev. Možná to pro vás může být inspirací, pokud si plánujete na vaši zahradu vysadit nějaké ze zajímavých stromů nebo můžete alespoň získat zajímavý podmět po jakých stromech se ve vašem okolí porozhlédnout. Pojďte se společně s námi v dnešním článku podívat, které to jsou.

 

Plánujete sadit stromy na vaši zahradu?

 

Při plánování terénních úprav je vždy dobré myslet na to, abyste na vaší zahradě vytvořili co nejkrásnější sezónní atmosféru, co to jen jde. Netýká se to pouze podzimu, ale naopak každého ročního období. Na podzim ovšem bez váhání budou dominovat stromy, které vašemu prostředí dodají dokonalou podzimní barvu.

 

Javor cukrový

Na javoru cukrovém je hned několik věcí, které na něm milujeme! Je to strom, z jehož mízy se získává sladidlo, které všichni dobře známe pod názvem javorový sirup. Tento sirup lze vyrábět i z dalších druhů javorů, ovšem z javoru cukrového se jedná o skutečný originál, který je jedinečný i svou chutí. Sirup není jedinou věcí, kterou dokáže tento strom nadchnout. Tento strom dodá každé zahradě nebo parku během podzimních měsíců dokonalou atmosféru díky svým brilantním zářivým oranžovo-červeným listům, které jsou skutečně nezaměnitelné. Není divu, že čtyři americké státy (New York, Wisconsin, Vermont a Západní Virginie) jej prohlašují za svůj národní strom.

 

Ginkgo

Ginkgo biloba, má svůj původ v jižní Číně, ovšem daří se jí i na jiných stanovištích, kde na podzim kouzlí svými dokonalými žlutými, vějířovitými listy. Přestože roste pomalu může dorůst do výšky až 30 metrů. Jedná se o mimořádně odolný strom, který je vhodný pro výsadbu do městské krajiny a během podzimních měsíců dokáže vykouzlit nezaměnitelnou atmosféru.

 

Topol osika

Ohromující žlutá barva je jednou z nejpamátnějších atributů topolu osika, který se skutečně vyjímá mezi podzimními stromy. Daří se mu i v chladnějších oblastech až do mírného pásu, kterému korunuje. Jeho nádherná žlutá barva jde skutečně rozeznat na kilometry daleko a dokonale tak doplňuje podzimní barevnou paletu.

 

Dřín japonský

Dřín japonský není ikonický pouze v podzimním období, ale také na jaře pro své tradiční květy, díky nimž je tento jedinečný druh tolik oblíbený. Na podzim se jeho listy začínají zbarvovat do červené, purpurové barvy a narazíte i na druhy s oranžovými a oranžovými odstíny listů, což na váš dvůr přinese obrovskou barevnou škálu.

 

Liliovník tulipánokvětý

Tento zajímavý strom by na vaší zahradě rozhodně neměl chybět! Jedná se o jedinečnou kombinaci zajímavých květů a stromu. Díky svému vzhledu je velmi oblíbeným okrasným stromem. Zároveň se jedná o rychle rostoucí zahradní strom, který je velmi odolný vůči škůdcům. Jeho květy připomínají nádherné tulipány, díky čemuž si získal i svůj název. Krásu jeho květů si můžeme užívat během května a června, na podzim naopak jeho krásu vystřídají nádherně zbarvené listy, které září nepřehlédnutelnou žlutou barvou do okolí.

 

Severní červený dub

Severní dub nám svou krásu svých listů začíná odhalovat na konci podzimu, kdy se celý strom začne barvit do červeného kabátu. Jeho listy se barví později než u ostatních listnatých stromů a zůstávají na jeho větvích i výrazně déle. Díky severnímu červenému dubu, si tak můžeme užívat krásu zbarvených listů o kus déle než u běžných stromů.

 

Ambroň východní

Ambroň východní je známý pro své lesklé zelené listy, které se postupem času a podzimního období začínají barvit do žluté na tmavě červenou až purpurovou. Ambroň je známý také pro své lusky, které se hojně využívají jako ozdoba do různých sezónních aranžmá.

 

Japonský javor


Japonský javor dokáže svou krásou ohromit skutečně v každém ročním období. Díky jeho jemně vytvarovaným listům a nápadné struktuře větví nepotřebuje už nic navíc, aby si získal svoji pozornost. Jakmile přijde podzim, bude na vaší zahradě zářit různobarevnými listy v exotických odstínech, mezi nejzajímavější patří například tmavě růžová barva, která se na každé zahradě doslova vyjímá!

 

To by byl náš seznam podzimních stromů, které dokážou v každé podzimní zahradě vytvořit doslova kouzelnou a nezaměnitelnou atmosféru. Jejich listy nejen že rozzáří vaše okolí a zahradu, navíc je můžete použít do podzimních aranžmá, ve kterých se budou skutečně vyjímat a zářit do všech strach. Není přece nic lepšího než využít toho, co nám příroda kolem nabízí a umět s tím pracovat. Využijte přírodního potenciálu a berte energii z přírody, která je jedním z největších bojovníkům proti stresu a špatné náladě, no není tomu tak? Tak se ještě dnes vydejte na procházku podzimní přírodou načerpat trochu energie do pochmurných zimních dnů.

Z našej ponuky

Mohlo by vás tiež zaujímať

Popis stránky a produktu