RADI VÁM PORADÍME na tel .:
košík: 0 ks
celková cena: 0.00 €
0
Dokončiť objednávku

Květinové festivaly v Evropě

Jarní květinové festivaly po Evropě 

S blížícím se jarem přichází nejen vůně a barvy květin, ale také květinové festivaly! A že jich v Evropě není zrovna málo. Pokud jste akčnější povahy a zároveň milujete květiny, neměli byste některý z nich rozhodně vynechat. Většina se koná v Nizozemí, ovšem zabrousíme také do Belgie, Velké Británie nebo na Madeiru. Začneme tím nejznámějším, kterým je bezpochyby Keukenhof a který by měl za život každý milovník (nejen) tulipánů alespoň jednou spatřit!

 

Keukenhof (21. 3. - 10. 5. 2020 Lisse, Nizozemí)

Keukenhof v překladu znamená zahradní kuchyně, ale používá se pro něj název také jako zahrada Evropy. Je jednou z největších květinových zahrad na světě. Na festivalu máte možnost spatřit až 7 milionů tulipánů, narcisů a hyacintů a to všechno na jednom jediném místě!

Kromě více než 32 hektarů květin, nabízí také 30 nádherných květinových přehlídek, 7 inspirativních zahrad a až 100 nádherných uměleckých děl! Na Keukenhofu se rozhodně nudit nebudete. Letošní ročník festivalu se nechal inspirovat celosvětově známými nizozemskými návrháři, kteří získávají světově uznávané ocenění v designu v oblastech módy, grafiky, architektury či nábytku. Takže se máte určitě na co těšit! Nizozemský tradiční design stále zůstává mezi nejoblíbenější část festivalu. Proto zde najdete tradiční mozaiky z tulipánů, ale také nesmíte vynechat květinové výstavy v pavilonu Oranje Nassau.

Květinový festival na Madeiře (4. - 21. 5. 2020 Madeira, Portugalsko)

Přehlídka květinového festivalu, která zde má tradici již od roku 1979 je jednou z nejvýraznějších a dychtivě očekávaných událostí na celém ostrově, a to jak pro turisty, tak i pro samotné obyvatele. Událost je známá zejména pro svoji jedinečnou velkolepost! Ulice plné lodí zdobených květinami, stovky kostýmů a dětí ozdobených drobnými druhy květin, ulice plné živé portugalské hudby nesmí k doladění perfektní atmosféry rozhodně chybět!

Zároveň ve stejném termínu se celá Madeira mění doslova na květinový ostrov, díky svému subtropickém klimatu je místem pro neskutečnou podívanou i mimo hlavní místa festivalu. Všechny květy zde začínají kvést a Madeira se před očima mění doslova na květinový ráj.

Slavnosti začínají vždy v sobotu kdy se tisíce dětí oblečených do květinových kostýmů se scházejí na náměstí Praça do Município, aby vytvořili nástěnnou malbu květin, takzvanou “zeď naděje”.

Následující den vyráží do ulic “lodě” zdobené tisíci květin typických pro tento ostrov, které ve vzduchu zanechájí jemnou parfémovou vůni - je tedy čas na hlavní květinový průvod! Současně během festivalu se místní umělci věnují výrobě květinových koberců, které můžete najít různě v ulicích Funchalu. V neposlední řadě se zde také pořádají soutěže o co nejlépe vyzdobenou výkladní skříň. Portugalci jsou zkrátka milovníci květin a festival si užívají plnými doušky.

Floralia Brussels (4. 4. - 3. 5. 2020 Brussel, Belgie)

Jarní květinová výstava v zámeckém parku Gran Bigar (Groot-Bijgaarden) nabízí opravdu nezapomenutelný zážitek. V parku o rozloze 14 hektarů najdete snad všechny odrůdy jarních cibulek. Každé jaro zde místní zahradníci zasadí přes více než 1 milion cibulek! Zvláštní pozornost je zde věnována zejména tulipánům, kterých na místě najdete až 400 různých druhů. Stejně tak dobře jsou zde zastoupeny i hyacinty a narcisy. Můžete se těšit také na vnitřní výstavu v nově zrekonstruovaném skleníku o velikosti více než 1000 metrů čtverečních! Záhony plné aranžovaných květin se zde budou obměňovat každý týden a v této krásné skryté zahradě bude vystaveno více než 150 designových výtvorů reflektující současné trendy!

 

Jarní festival RHS Malvern (7. - 10. 5. 2020 Malvern, UK)

Jarní festival v Malvernu je ideální příležitostí, jak se naladit na nadcházející zahradnickou sezónu. Užijte si procházku po výstavních zahradách, načerpejte zde inspiraci a získejte zde užitečné rady a tipy z řady přednášek a výstav spojených s festivalem. Festival má svoji tradici již od roku 1985 a jedná se o jednu z prvních výstav roku, která otevírá dveře do letní sezóny. Mezi nejzajímavější fakta o festivalu patří hlavně:

-        Na stavbě a projektování školních zahrad se podílelo kolem 10 000 studentů

-        V roce 2015 bylo až 100 procent materiálu školní zahrady recyklováno

-        Hlavní květinová výstava odpovídá velikosti až 28 tenisovým kurtům

-        Návštěvníci tu během festivalu zkonzumují až 18 000 šálků pravého britského čaje a 6 000 kusů dortů. Britové se zkrátka nezapřou ani na květinovém festivalu.

-        Festival se koná na rozloze, která se vyrovná 40 fotbalovým hřištím!

Bulbflower Parade, Bloemencorso (25. 4. 2020 Bollenstreek, Nizozemí)

Každoroční květinový průvod je svátkem plným barev a nádherné květinové vůně linoucí se za automobily, jak paradoxní, že? Dvacet obrovských nazdobených plováků a třicet bohatě zdobených aut se vydá na 42 kilometrů dlouhou trasu z Noordwijku až do Haarlemu. Pravidelně tato jedinečná podívaná přiláká stovky tisíc návštěvníků z Nizozemí, tak i ze zahraničí, aby se podívali na tuto jedinečnou květinovou show. Důležité je přijít na místo opravdu brzy, abyste měli ten nejlepší výhled na silnici a užili si tuto netradiční květinovou přehlídku co nejvíce.

Z našej ponuky

ALENKA

ALENKA

AYLIN

AYLIN
Nepredajné

KYTICE TULIPÁNŮ

KYTICE TULIPÁNŮ

SELA

SELA

BELLA

BELLA

RONY

RONY

KALIN SET

KALIN SET

BEATA

BEATA
Z LASKY

CAROL

CAROL

STEFANI

STEFANI

LARY

LARY

ZUZI

ZUZI

VIVI

VIVI

TIMEA

TIMEA

SCARLETT

SCARLETT
Nepredajné

KYTICE FRÉZIÍ

KYTICE FRÉZIÍ
Nepredajné

TAMI

TAMI

VIVI SET 3

VIVI SET 3

KAJA

KAJA

GUDI

GUDI

BARBA SET 1

BARBA SET 1

FIALOVÉ TULIPÁNY

FIALOVÉ TULIPÁNY

LADA

LADA

JARNÍ SET 1

JARNÍ SET 1

JARNÍ SET 2

JARNÍ SET 2

JARNÍ SET 3

JARNÍ SET 3
nove

JARNÍ SET 4

JARNÍ SET 4

JARNÍ SET 5

JARNÍ SET 5

JARNÍ SET 7

JARNÍ SET 7

JARNÍ SET 10

JARNÍ SET 10

JARNÍ SET 11

JARNÍ SET 11

JARNÍ SET 13

JARNÍ SET 13

DÁRKOVÝ SET 14

DÁRKOVÝ SET 14

NARCISKY

NARCISKY
nove
Nepredajné

LONA

LONA

DUŠINKA

DUŠINKA
Nepredajné

JARMILA

JARMILA
Nepredajné

ZETA

ZETA
Nepredajné

SIMON

SIMON

TEZIN

TEZIN

HERMÍNA SET 2

HERMÍNA SET 2
Nepredajné

SVĚŽÍ TULIPÁNY

SVĚŽÍ TULIPÁNY
JAR

TULIPÁNY+FREZIE

TULIPÁNY+FREZIE
JAR

KIM

KIM

FRESIA

FRESIA
Nepredajné

JARNÍ KYTICE

JARNÍ KYTICE
Nepredajné

MENDY

MENDY

RUUBY

RUUBY

Mohlo by vás tiež zaujímať

Popis stránky a produktu