RADI VÁM PORADÍME na tel .:
košík: 0 ks
celková cena: 0.00 €
0
Dokončiť objednávku

Květinové aranžmá vytvořené doma

Tipy jak si doma vytvořit krásné květinové aranžmá

Stane se vám že se čas od času zastavíte ve výloze plné nádherně naaranžovaných květin a jen tak se kocháte? Proč si jednu nezkusíte vytvořit přímo u vás doma? Tvorba vlastního květinového aranžmá může být velmi zábavná, obohacující a zároveň mimořádně terapeutická činnost s krásným výsledkem. Samotné aranžování květin je považováno za určitou formu umění, což znamená, že je důležité mít na paměti několik důležitých věcí. V dnešním článku si ukážeme několik základních tipů, které vám pomohou zajistit, aby vaše kytice vypadala bezchybně, nebo alespoň tak dobře, jako květiny, které chodíte obdivovat za výlohu v květinářství.

 

Pořádně květiny připravte

Než začnete se samotným aranžováním květin, musíte se ujistit, že všechny vaše jednotlivé květiny, se kterými se chystáte pracovat jsou připraveny na nový domov. A to ať už vaše květiny máte z vlastní zahrádky, nebo jste si je pořídili kdekoliv v květinářství či online. Díky řádné přípravě květin na následné aranžmá zajistíte, aby květiny ve váze nebo pěně vydržely mnohem déle, než kdybyste tuto přípravu podcenili. První věc, kterou je nutné květinám zajistit je umístění stonků do čerstvé vody, která jim zajistí dostatečnou hydrataci. Před samotným vložením květin do vody seřízněte jednotlivé stonky pod úhlem, aby dokázaly absorbovat vodu co nejefektivněji. Nejlepší je vlažná voda, která se nejlépe vstřebává. Nikdy do vázy nelejte horkou vodu, ta by naopak květinám mohla ublížit! Nezapomeňte také odstranit spodní listy, které se nesmí dostat do kontaktu z vodou, je důležité mít ve vodě ponořené pouze stonky.

 

Naplánujte si své aranžmá

Při aranžování kytice budete muset zvážit hned několik aspektů a váš celkový výsledný design bude záviset na několika různých faktorech. Předtím než se pustíte do samotného aranžmá, mějte na paměti následující:

 

●       Naplánujte si své barevné schéma předem. Promyslete si kolik barev chcete do finální kytice zakomponovat, jak spolu vzájemně ladí a zda se vám budou hodit do celkového interiéru. Nezapomeňte, že pouze květiny nedělají celkové aranžmá, ale také různé doplňky jako jsou stuhy, perličky, kamínky a jiné drobné detaily, které často naleznete v květinových aranžmá.

●       Stanovte si řád květů. Na tohle pravidlo mnoho lidí zapomíná, ale přitom je zcela klíčové. Je důležité zvolit jednotlivé pořadí květů. Ohniskové květy, tedy květy které se nachází uprostřed vaší kytice by měly být hlavní a tedy i největší. Střední květy se vyskytují okolo ohniskových květů a doplňkové květy doplňují celkový vzhled kytice různě po jejích okrajích, Ovšem neexistuje žádné pravidlo že ohniskové květy musí být vždy ty největší, můžete mít například také pouze středové květy, kterých ale dáte více.

●       Promyslete tvar a celkovou výšku kytice. Důležité je aby výška byla úměrná velikosti a tvaru vázy. Nechcete přece aby stonky byly příliš krátké nebo naopak aby kytice trčela vysoko nad vázu.

●       Přidejte do kytice zelené listy. Pokud si přejete zanechat vaší kytici co nejpřirozenější vzhled, zakomponujte do kytice taky trochu zeleně. Ta pomůže přidat kytici požadovaný přírodní vzhled a jemnost.

●       Použijte sezónní květiny. Jedním z nejlepších způsobů jak ušetřit peníze při aranžování květin je použití sezónních květin. Sezónní květiny bývají zpravidla levnější, plné vůně a barev a zároveň mají také tendenci vydržet mnohem déle. Pokud plánujete například oslavu, kde byste si rádi květinové aranžmá vytvořili sami, doporučujeme si předem zjistit jaké květiny jsou v dané období k dispozici.

 

Najděte to správné místo

Až bude vaše kytice hotová, je důležité pro ni najít ideální místo, kde se ji bude nejen dařit, ale kde bude hlavně i vynikat! Je důležité myslet na ideální podmínky, které vaší kytici zajistí dlouhý život. Je nutné aby kytice nebyla vystavena přímému slunci, aby také nebyla umístěna poblíž topení či klimatizaci. Je dobré se vyhnout také místu, kde by se mohlo poblíž vyskytovat čerstvé ovoce, které produkuje látky urychlující vadnutí květin. Nezapomeňte také na vaše domácí mazlíčky!

 

Jakmile máte zajištěno všechno výše potřebné můžete hodit nohy na stůl a užívat si pohled na vaši krásnou kytici. Jen ale nezaspěte na vavřínech a nezapomeňte také na následnou péči, kterou je nutné zajistit proto, abyste kytici udrželi co nejdéle svěží a zdravou. Myslete na pravidelnou výměnu vody, odstraňování usychajících listů nebo také pravidelné seřezávání stonků, byla by škoda nedopřát vaší kytici co nejdelší možný život.

Z našej ponuky

ZORA

ZORA

SELA

SELA

LUCI

LUCI

BEATA

BEATA
Z LASKY

CAROL

CAROL

KAMI

KAMI

LARY

LARY

SELI

SELI

KLAUDI

KLAUDI

FONDA

FONDA

KUKI

KUKI

DEBIE

DEBIE

ZUZI

ZUZI

JULI

JULI

DIDI

DIDI

DURI

DURI

HOLA

HOLA
Nepredajné

COLY

COLY

SCARLETT

SCARLETT
Nepredajné

PAULA

PAULA

LONDA

LONDA

TAMI

TAMI

NORY

NORY

TAMARA

TAMARA

KAJA

KAJA

GABRIELA

GABRIELA

BEDY

BEDY

KAROL

KAROL

LUCIA

LUCIA

KVĚTINOVÝ KOŠ KARMELITA

KVĚTINOVÝ KOŠ KARMELITA

PINKI

PINKI

GUDI

GUDI

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ PINK

KVĚTINOVÝ KOŠ PINK

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA
Nepredajné

KAROLINA

KAROLINA

DARINA

DARINA

HUSTON

HUSTON

ORANGA

ORANGA

KOKI

KOKI

ADINA

ADINA

AMANDA

AMANDA

BARBA SET + TATIANA 172g

BARBA SET + TATIANA 172g
nove

BRIGITA

BRIGITA

LORA

LORA

LEONTÝNA

LEONTÝNA
Nepredajné

LADA

LADA

Mohlo by vás tiež zaujímať

Popis stránky a produktu