RADI VÁM PORADÍME na tel .:
košík: 0 ks
celková cena: 0.00 €
0
Dokončiť objednávku

Krásná slunečnice SunBelievable, proč zvolit právě ji?

Proč právě slunečnice SunBelievable

 

Letošní rok byl prohlášen Národním zahradním úřadem za rok slunečnic. Asi bychom jen stěží hledali jasnější květ plný naděje, než je právě zářivý květ slunečnice. Zatímco existuje mnoho nádherných odrůd slunečnic od ročních, trvalek, mezi jednu z nejplodnějších, která produkuje nejvíce květů patří poměrně nová odrůda s názvem SunBelievable Brown Eyed Girl. Pokud hledáte slunečnice, která bude majestátně stát na vaší zahradě a dominovat svou výškou, budete nejspíš zklamaní. Nicméně pokud naopak toužíte po kompaktnějším druhu slunečnice s více stonky a stovkami jasně žlutých květů, bude druh SunBelievable přesně tím pravým pro vaši zahradu! Každá květina odrůdy SunBelievable dominuje tmavě hnědým středem s mahagonovým prstencem kolem.

 

Pro anglicky mluvící je snadné zjistit, odkud pochází její kouzelný název SunBelievable. Tento poměrně nový druh skutečně produkuje velké množství květů ve srovnání s tradičními druhy slunečnic, které fungují spíše na principu jednou a dost. Na jedné rostlině může vyrůst až několik stovek květů! Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, je tomu skutečně tak. Druh SunBelievable zkrátka kvete jako stroj, což je obrovská výhoda pro ty, kteří touží po neustále plodící rostlině slunečnic, tento druh vám jistě udělá radost!

 

Další vlastností, která SunBelievable odlišuje od ostatních odrůd je také období květu, jelikož kvete nepřetržitě od jara až do podzimu, kdy s nadcházející zimou první mrazíky tuto neskutečnou kvetoucí show ukončí. U nás si květů můžete užívat nejčastěji v období od května po celé léto až to října. Záleží na konkrétním stanovišti, pokud ale pocházíte z teplejších oblastí České republiky, můžete se ze zářivých květů těšit až do října. Ptáte se díky čemu může slunečnice rodit tolik květů po tak dlouhé období? Druh SunBelievable neprodukuje žádné slunečnicové semínka jak jsme u slunečnic zvyklí, proto má více energie, kterou může soustředit do produkce květu.

 

Ideální dobou kdy odrůdu SunBelievable vysadit je od poloviny března až do konce července. Díky tomu, že se jedná o rostlinu citlivou na mráz, by dřívější výsadba mohla ohrozit její životnost. Zasaďte ji do půdy, která je propustá, mírně vlhká a bohatá na živiny.

 

Tato kompaktní odrůda slunečnic dorůstá maximálně 90 centimetrů, většinou se však jejich průměrná výška pohybuje kolem 60 centimetrů. Proto nemusíte mít strach, že by vám na zahradě vyrostly několik metrů vysoké slunečnice! Díky svému menšímu vzrůstu je tedy vhodná nejen pro menší zahrady, ale také do záhonu nebo do květináče. Můžete si ji tedy vysadit například i na terasu nebo balkon. Odrůda SunBelievable je také skvělým parťákem do vaší květinové zahrady kvůli opylovačům. Díky opravdu velkému množství květů je ideálním zdrojem nektaru nejen pro včely, ale také pro další drobný hmyz. Jasná, žlutá barva květů dokáže přinést optimismus opravdu všude! Navíc v kombinaci s dalšími různobarevnými rostlinami vytvoří nádherný kontrast veselé zahrady a vy si tak vytvoříte opravdu poutavou podívanou. Pokud příliš neholdujete různobarevným květinovým zahradám, nevadí. Nádherně žluté květy vypadají skvěle i mezi stálezelenými keři.

 

Lidé často do své květinové zahrady hledají odrůdy květin, které jim přinesou hodně muziky za málo peněz, nebo péče. A právě pro tuto skupinu zahradníků bude odrůda SunBelievable skvělou volbou! Díky svým vlastnostem, vysokou tolerancí vůči teplu a suchu je slunečnice skvělou volbou do zahrad všech stylů. Navíc jak asi víte, slunečnice milují slunce a teplo, proto ji bude vyhovovat slunné místo, které je naopak příliš horké pro ostatní druhy květin. Jediný problém, který může v péči o SunBelievable nastat je u zalévání. Slunečnice jsou žíznivé rostliny, ale je také velmi snadné je přelít. Ideální volbou je opravdu jemné, každodenní kropení hadicí se slabším proudem. Než si odzkoušíte systém zalévání, který bude SunBelievable na vaší zahradě vyhovovat, je dobré pravidelně kontrolovat vlhkost půdy. Pokud by půda byla příliš vlhká, vynechejte jeden den zálivku, pokud je naopak suchá, můžete trochu přidat. Možná pár týdnů potrvá, než najdete te správný systém, který vám bude fungovat, nicméně až ho najdete, věřte že to bude stát za to!

 

I když se jedná o jemnější verzi slunečnice, odrůda SunBelievable je opravdu shovívavou a odolnou odrůdou, která vydrží i ne zcela příznivé podmínky. Pro milovníky slunečnic je tedy skvělou volbou, pokud hledáte menší odrůdu, která vám bude dělat radost po většinu roku a ještě k tomu navíc bude produkovat neobvyklý počet květů! Na jaře se navíc začalo pracovat na nové odrůdě podobné SunBelievable s názvem Golden Girl, která je téměř totožná jako Brown-Eyed Girl až na drobný detail, kdy jsou celé žluté bez červenohnědého prstence kolem středu. Pokud vás tedy SunBelievable zaujala, zkuste se porozhlédnou také po její kolegyni, která bude mít naprosto totožné vlastnosti s drobnou kosmetickou úpravou.

 

Zaujala vás tato mladá, netradiční odrůda slunečnic? Pokud hledáte drobnější květy, kterými si přinést trochu pozitivní energie do vaší zahrady, se slunečnicemi SunBelievable nemůžete udělat krok vedle!

Z našej ponuky

Mohlo by vás tiež zaujímať

Popis stránky a produktu