RADI VÁM PORADÍME na tel .:
košík: 0 ks
celková cena: 0.00 €
0
Dokončiť objednávku

Jaké květiny do koupelny

Květiny pro vaši koupelnu

Koupelna patří mezi místnosti v domě, nad kterými pravděpodobně netrávíte hodiny a hodiny přemýšlením jak ji správně nadesignovat a naaranžovat. Není se čemu divit, koupelna je zpravidla malou a uzavřenou místností s nedostatkem přímého slunečního světla a vysokou vlhkostí. Není zde tolik místa na výstavu dekorativních prvků a proto se jí často nevěnuje příliš pozornosti. Pokud vás ale zajímá, zda existují květiny, kterým se bude dařit i takových nepříznivých podmínkách, kterými koupelna disponuje, máme pro vás dobrou zprávu! Existuje hned několik rostlin, které hravě tyto podmínky zvládnou a dokonce si je budou užívat! Díky tomu si přinesete trochu zeleně i do vaší koupelny a budete se zde cítit rozhodně lépe, než pouze v holé místnosti vyskládané studenými a neútulnými kachličkami. V dnešním článku si představíme několik květin, které můžete beze strachu zakomponovat do vaší nové koupelnové oázy.

Bambus

Bambusové háje se mohou velmi rychle při jejich sázení vymknout kontrole, ovšem bambus v květináči uhlídáte velmi snadno a ještě vám udělá velkou parádu. Navíc se jedná o rostlinu s naprosto jednoduchou a snadnou údržbou, kterou zvládne každý začátečník. Stačí když jej jednou ročně přesadíte a budete ho zalévat jednou týdně a jednou za 14 dnů do zálivky přidat vhodné hnojivo. Bambus je většinou k dispozici ve více odstínech a ke svému životu nepotřebuje příliš slunce. Jeho velkou výhodou je adaptace na vlhké prostředí, proto je vhodnou květinou právě do vaší koupelny.

 

Begónie

Při nákupu begónie do vaší koupelny, vždy volte pro odrůdy v květináči. Pokud chcete aby vám begónie krásně kvetla, budete jí muset zajistit každý den přímé slunce. Proto je vhodnou rostlinkou například na vysoké koupelnové parapety, které stačí ozdobit těmito drobnými květy a budete se hned cítit útulněji. Pokud nejste schopni zajistit přímé sluneční světlo, zkuste najít místo, kde se jí bude dostávat jasného filtrovaného světla, aby si udržela svoji krásnou barvu. Co se týče květů begónií, můžete vybírat z více druhů jednoduchých nebo plnokvětých. Některé druhy mají navíc různě zdobené květy od zvlněných až například po třapaté a to v nejrůznějších odstínech od bílé, přes růžovou, žlutou až červenou barvu.

 

Bromélie

Nádherné exotické květiny které milují jasné, nepřímé světlo, ale zároveň jsou velmi tolerantní ke stinným místům, kde se nedostane příliš světla. Díky jejich přirozenému exotickému prostředí jsou zvyklé na místa, kde vysoké tropické stromy filtrují přímé sluneční světlo, proto jej tolik nevyžadují. Jejich výrazné kožovité listy vám dají hned vědět, pokud se rostlině něco nelíbí. Naopak pokud vás trápí, že vám bromélie uhyne ihned po odkvětu, nezoufejte, je to její přirozený stav a z na první pohled uhynulé rostliny začnou kvést květy a listy nové, které stačí pouze přesadit.

 

Kapradiny

Kapradiny nepatří pouze do děštných pralesů, ale také k vám do koupelny. Tyto rostliny milují stín a vysokou vlhkost, což je ideální kombinace, kterou vaše koupelna dokáže nabídnout. Pokud vás tedy trápí, že ve vaší koupelně není ani trochu světla, ale rádi byste si pořídili nějakou rostlinku, které se u vás bude dařit, kapradina je proto tedy ideální volbou.

 

Orchideje

Další rostlina v květináči, která miluje vlhké prostředí. Není divu, jedná se o exotickou rostlinu, která miluje vlhké prostředí. Existuje hned několik druhů orchidejí ze kterých si můžete vybrat. Stačí udělat menší průzkum a vybrat si přesně tu podle vašeho gusta. Jakmile orchidej odkvete, nevyhazujte ji! Naopak dejte ji druhou šanci a vytrvejte, jelikož čekání na nové květy může trvat dokonce několik měsíců.

 

Toulcovka

Rostliny, které rozzáří každý domov a jsou tak nádherným a jednoduchým doplňkem vyžadují minimální péči, proto jsou vhodné i pro pěstitele začátečníky, Díky svým nenáročným vlastnostem nejen na péči, ale také na podmínky je toulcovka skvělým kandidátem pro ideální květinu do vaší koupelny. Vystačí si s jemným filtrovaným světlem a čas od času je dobré jim dopřát zálivku s výživou.

 

Tchýnin jazyk

Oblíbená rostlina v květináči a to hned z několika důvodů. Kromě toho, že je tchýnin jazyk velmi snadnou květinou na údržbu, také úžasně dokáže vyčistit vzduch. Rozhodně ji neumísťujte na místo s přímým slunečním záření, naopak nepřímé světlo jí bude velmi svědčit. U této rostlinky si můžete dovolit i na občasné zapomenutí co se zálivky týče, rozhodně ji to nijak výrazně nepoznamená, ovšem jednou za čas vodu a hydrataci potřebuje.

 

Jakou květinu zvolíte k vám do koupelny je jen na vás. Dobré je vždy zhodnotit celkové podmínky a vybrat rostlinu, které budou vyhovovat a vy jí tí vytvoříte příjemné a hlavně odpovídající prostředí pro spokojený růst. Vlhké prostředí, malý prostor a temnější místnost nezní jako ideální místo pro vaši rostlinu, ovšem teď už víte, že i tyhle podmínky nejsou překážkou a dá se jich naopak velmi efektivně využít, proto se rozhodně nebojte a přineste do vaší koupelny trochu zeleně!

Z našej ponuky

Mohlo by vás tiež zaujímať

Popis stránky a produktu