RADI VÁM PORADÍME na tel .:
košík: 0 ks
celková cena: 0.00 €
0
Dokončiť objednávku

Barvy lilií

Řekněte to barvou lilie!

Lilie patří mezi jedny z nejoblíbenějších řezaných květin. Zároveň má tu skvělou výhodu, že je k dispozici hned v několika druzích a barvách, proto si snadno můžete vybrat přesně podle vašeho vkusu a preferencí. Ovšem platí zde stejné pravidlo jako u růží a to, že každá barva květu je spojena s jiným významem nebo zprávou, kterou sděluje. Proto než se rozhodnete poslat kytici nebo darovat kytici lilií, ujistěte se, že vaše barva říká přesně tu zprávu, kterou chcete dotyčnému sdělit. V dnešním článku tedy opět nahlédneme do květomluvy, která bude věnována pouze liliím.

 

Oranžové lilie

Lilie v nejčastějším provedením známé pod názvem tygří lilie jsou opravdovou klasikou. Jejich ohnivá barva je symbolem důvěry, hrdosti, asertivity a také bohatství. Jedná se o poměrně obecné a dobré vlastnosti a zprávy, které můžete věnovat jak ve vztahu tak i v přátelství. Proto jsou oranžové lilie skvělou, poněkud univerzální volbou květiny, se kterou nemůžete šlápnout vedle. Kytice tygřích lilií je zkrátka sázka na jistotu!

Růžové lilie

Růžové lilie jsou krásné nejen pro svou jemnou a milou barvu, ale také pro svoji intenzivní vůni, která dokáže celou kytici nádherně obohatit. Růžová barva lilií vyzařuje do světa zprávu o prosperitě, bohatsví a hojnosti. Tato barva je ideálním dárkem pro různá výročí, narozeniny a nebo například také pro oslavu Dne žen či Svátku matek. Růžová barva je obecně spojována s ženami a maminkami a růžové lilie jsou rozhodně skvělou volbou pro tyto nevšední příležitosti.

Fialové lilie

Fialová barva je obecně spojována s prestiží a úctou. Pokud někomu věnujete fialové lilie, dáváte mu tím najevo vaši úctu, obdiv a důstojnost. Proto jsou fialové lilie skvělým děkovným gestem a dárem pro někoho, kdo je pro vás například inspirací a koho velmi respektujete. Fialové lilie můžete například věnovat vaší šéfové nebo paním učitelkám, které jsou obrovským vzorem pro vaše děti.

Červené lilie

Červená barva je poměrně známým a využívaným symbolem nejen v květinách, ale také v ostatních dekoracích spojována s vášní a romantikou. Proto jakákoli květina v červené barvě bude vyjadřovat hlubší city k obdarovanému. Červená barva je tedy symbolem vášně, lásky a touhy. Červené lilie jsou tedy skvělým překvapením pro oslavy výročí, Valenýna a jiné romantické příležitosti, které nutně nemusí být v kalendáři, ale můžete si je sami vytvořit jen tak, na obohacení vztahu.

Bílé lilie

Existuje opravdu spousta lilií, které naleznete v bílé barvě. Tato barva je spojována s čistotou a nevinností a možná právě proto jsou tolik oblíbené pro příležitosti jako jsou svatby, narození miminka nebo oslavy nových začátků. Zároveň jsou také skvělé pro vyjádření vaší pomocné ruky při ztrátě blízkého a podpora pro pozůstalé. Bílé lilie jsou jsou také významným symbolem v křesťanství.

Žluté lilie

Žlutá barva je pro svou zářivost a nepřehlédnutelnost symbolem štěstí, vděčnosti a hlavně také přátelství. Proto jsou kytice žlutých lilií skvělým způsobem jak uctít vašeho kamaráda, známého nebo například kolegu v práci. Pokud hledáte kytici, kterou ideálně poděkujete za pomoc nebo za podporu, žluté lilie to snadno poví za vás. Navíc jejich barva je skvělým povzbuzovačem nálady a nositelem pozitivní energie!

 

Nyní, když už znáte jednotlivé významy lilií a jejich barevných kombinací nezvývá nic jiného, než to vyzkoušet v praxi. Proto stačí vybrat vhodnou příležitost a barvu, a jste připraveni! Věříme, že vám náš průvodce s liliemi pomohl a už nikdy vám nebude dělat problém vybrat tu správnou barevnou kombinaci pro každou příležitost.

Z našej ponuky

ZORA

ZORA

LILI

LILI

ALEXANDRA

ALEXANDRA

AFNE

AFNE

SELA

SELA

RONY

RONY

BEATA

BEATA
Z LASKY

KAMI

KAMI

SELI

SELI

KLAUDI

KLAUDI

DEBIE

DEBIE

DURI

DURI

HOLA

HOLA
Nepredajné

SULI

SULI

ADISON

ADISON

PAULA

PAULA

TAMI

TAMI

NORY

NORY

SMUTEČNÍ KVĚTINA 5

SMUTEČNÍ KVĚTINA 5

TAMARA

TAMARA

PINKI

PINKI

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

GUDI

GUDI

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LILIÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LILIÍ

KAROLINA

KAROLINA

OLINA

OLINA

ORANGA

ORANGA

ADINA

ADINA

AMANDA

AMANDA

JARNÍ SET 7

JARNÍ SET 7

JARNÍ SET 10

JARNÍ SET 10

JARNÍ SET 11

JARNÍ SET 11

TRUDY

TRUDY

SILVIN

SILVIN

RUUBY

RUUBY

LORI

LORI

OSNIC

OSNIC

SET BEATA 2

SET BEATA 2

SET BEATA 3

SET BEATA 3

SET BEATA 1

SET BEATA 1

SET BEATA 4

SET BEATA 4

GUDI SET 2

GUDI SET 2

GUDI SET 3

GUDI SET 3

SET GUDI 4

SET GUDI 4

SMUTEČNÍ KYTICE 10

SMUTEČNÍ KYTICE 10

SMUTEČNÍ KYTICE 11

SMUTEČNÍ KYTICE 11

KVĚTINOVÝ KOŠ SISI

KVĚTINOVÝ KOŠ SISI

Mohlo by vás tiež zaujímať

Popis stránky a produktu