телефон:
корзина: 0 штук
общая цена: 0 ₽
0
Завершить заказ

Zajímavá fakta o svátku svatého Valentýna

Co jste nevěděli o svátku svatého Valentýna

 

Všichni většinou slavíme Valentýna s velkou radostí. Napadla vás někdy myšlenka, co ještě tento den naznačuje? Jaká jsou některá zajímavá a zcela neznámá fakta o Valentýnu? Pokud ano, dnešní článek je pro vás doslova stvořený! Pojďme si společně odhalit některá zajímavá fakta o Valentýnu, o kterých jste možná doposud neměli ani tušení.

 

Síla léčení

Svatý Valentýn, který stojí za vznikem tohoto dne, měl podle pověsti zázračné léčitelské schopnosti. Kdysi uzdravil slepou Asteriovu dceru a dokázal tak pozoruhodný příklad dobrého skutku. Kromě toho, že je znám jako svatý zamilovaných, je také lidově známý jako svatý léčitel napomáhající uzdravení. Nebudete si od tohoto zjištění přát vzájemně šťastného Valentýna s ještě s trochou větší radostí?

 

Shakespearovy básně

Když se mluví o lásce, kdo by neslyšel o Williamu Shakespearovi? Valentýn se stal nesmírně populárním zejména mezi těmi, kteří milují romantiku. A největší podíl za tím vším má právě Shakespeare. Shakespeare, který je známým básníkem lásky, napsal několik valentýnských básní a dokonce se konkrétně o Valentýnu zmínil i v jedné ze svých nejpopulárnějších her, Hamletovi. Tyto básně by vás mohly přimět k tomu, abyste svého partnera překvapili valentýnským dárkem.

 

Pohanský svátek

Někteří se domnívají, že původ Valentýna má spojitost s pohanským svátkem plodnosti zvaným Lupercalia, který se slavil v polovině února v celém Římě. V tento svátek se obětovala zvířata a ženy byly bity zvířecí kůží, aby zapůsobily na boha zemědělství. S romantickou valentýnskou tradicí a historií je spojována tedy nejen oslava lásky, ale i něco, co nahání doslova hrůzu.

 

Záhada svatého Valentýna

Dalším zajímavým faktem, který obklopuje svátek svatého Valentýna, je, že neexistoval jediný svatý Valentýn. Existovali tři nejznámější svatí Valentýni a všichni tři byli významní svým vlastním sladkým způsobem. Jeden z nich byl chrámový kněz, který byl umučen císařem Claudiem, druhý, který byl světcem zamilovaných, byl sťat v únoru 269 n. l. a třetí Valentýn pobýval v severní Africe a byl také umučen. Ano, valentýnská historie má několik teorií. Všichni z nich zemřeli mučednickou smrtí a měli určitou symboliku spojenou s láskou.

 

Oslavy

Ačkoli Valentýn existuje od nepaměti, stal se poměrně populárním kolem 15. století, kdy vězeň poslal z vězení milostný dopis své ženě. Přibližně od 17. století se oslavy Valentýna rozběhly naplno, když si zamilovaní začali vyměňovat květiny, valentýnské dárky a milostné dopisy.

Valentýnský týden 2022


Pokud jste někdo, kdo právě teď hýří láskou nebo novopečenou zamilovaností, vsadíme se, že by vás tato část měla zajímat nejvíc. Valentýn se nemusí nutně slavit pouze jeden den, ale doslova celý valentýnský týden. Všechny dny jsou svým sladkým způsobem jediněčně významné! Proč tedy čekat až na 14. února? Pojďme se krátce podívat na seznam výjimečných dnů během valentýnského týdne:

 

7. února 2022, Den růží

Darování květin je a vždy bylo bezpochyby nejlepší formou vyjádření lásky. Růže jsou mezi obrovským počtem nejrůznějších druhů květin samy o sobě synonymem lásky. Právě proto je celý jeden den zasvěcený právě této květině lásky. Prostřednictvím růží partneři vyjadřují svou lásku a neutuchající zamilovanost ke své drahé polovičce.

 

8. února 2022, Den žádostí o ruku

Ale copak? Plánujete v tento den konečně vyjádřit své city ke své drahé polovičce? Jak lépe požádat o ruku než v samotný Den žádostí o ruku! Věděli jste, že kolem Valentýna se zasnoubí přibližně 6 milionů párů? Pokud plánujete požádat svou životní lásku o ruku, doporučujeme, abyste se dostatečně předem rozhodli pro krásný, elegantní valentýnský prsten, který vaší životní lásce padne přímo na míru. Žádost o ruku je perfektní nápad na Valentýna.

 

9. února 2022, Den čokolády


Devátého února přichází nejsladší den v seznamu valentýnského týdne. Kdo by koneckonců nemiloval čokoládu? Zamilovaní slaví tento den darováním těch nejchutnějších čokolád, které jsou dalším způsobem vyjádření lásky. Vsadíme se, že tento den v seznamu valentýnského týdne bude oblíbený u všech párů, kteří milují sladké! Čokoláda by se také mohla ukázat jako sladký valentýnský dárek jak pro něj tak i pro ni! Tento den je doslova nakloněný k tomu, abyste ochutnali pralinky z pralinkárny, kolem které chodíte denně do práce - a to zcela bez výčitek!

 

10. února 2022, Den medvídků

Rozplývá se vaše drahá polovička nad plyšovými medvídky? Proč ne? Kdo by nepropadl roztomilosti těchto sladkých plyšáků! Proto je tomuto roztomilému zvířátku věnován celý den. Darování plyšových medvídků je v dnešní době další formou vyjádření lásky. Plyšové hračky se staly dalším oblíbeným valentýnským dárkem.

 

11. února 2022, Den společných slibů

Když se silně zamilujeme, neslibujeme snad milion věcí sobě i své životní lásce? Slibujeme, že tu pro ni vždy budeme, slibujeme, že ji budeme milovat až na věky, a slibujeme, že jí budeme oddáni. To ale není všechno! Existuje slibový prsten, který si zamilovaní obvykle vyměňují v tento den a má symbolizovat hluboké emoce, které jsou propojeny s vzájemnými sliby. Sladké, že? Právě proto je tento den věnovaný tomu, abychom všechny tyto sladké sliby uzavřeli a oslavili! Slibový prsten by zároveň mohl být pro tento den dokonalým valentýnským dárkem!

 

12. února 2022, Den objetí

Není nic láskyplnějšího než objetí od osoby, na které vám tak moc záleží! V tento den si milenci, ale i přátelé a rodina vyměňují ta nejsrdečnější objetí a dávají tak najevo, co pro ně lidé, na kterých jim záleží, v životě znamenají.

 

13. února 2022, Den polibků

Když mluvíme o formách vyjádření lásky pro páry, jak by mohl polibek zůstat pozadu? Den polibků se slaví mezi páry, aby vyjádřily svou lásku, náklonnost a přízeň svým drahým polovičkám. Polibky jsou bezpochyby to nejsladší, co můžete věnovat. Ano, snad sladší než samotná čokoláda! Trocha romantiky je přece to, co udržuje jiskru ve vztahu a proto je den polibku jedním z nejoblíbenějších dnů valentýnského týdne!

 

14. února 2022, Den svatého Valentýna!

Protože ostatních 7 dní již připravilo kvalitní předehru pro tento den, díky kterému už nemusíte netrpělivě čekat na den D. Oficiální den, kdy můžete oslavit svou lásku, je ale konečně tady! Valentýn má pro páry nesmírný význam, protože je to den, kdy vyjadřují své city ke svým drahým polovičkám krásnými valentýnskými dárky. Mezi nejoblíbenější patří právě květiny, které by u žádného valentýnského dárku neměly chybět!

 

A pokud jste náhodou nezadaní, všechen tento milostný humbuk ve vás jistě vyvolal touhu po lásce, nebojte se! Láska k sobě samému je také jednou z nejlepších forem lásky. Proč se tedy nerozmazlit valentýnskou kyticí pro sebe a neudělat tento den výjimečným i pro sebe samotného? Objednávat můžete přímo na našich stránkách Flora kvetiny. A to klidně hned teď!


Od rozruchu, proč se slaví Valentýn, až po seznam před-valentýnských dnů jsme se snažili obsáhnout vše, abychom vám pomohli dobře se zorientovat v nejromantičtějších dnech celého roku. Přejeme vám i vaší drahé polovičce krásného Valentýna a pokud jste toho pravého ještě nenašli, nesmutněte, spřízněná duše na vás někde čeká a vy ji dříve nebo později určitě potkáte.

 

 

Из нашего предложения

PETI

PETI
ЛЮБОВЬ

ZORA

ZORA

KALIN

KALIN

ALANIS

ALANIS

ALENKA

ALENKA

ALEX

ALEX

AFNE

AFNE

ANDY

ANDY

COKY

COKY

ANIKA

ANIKA
Не продается

EVRIL

EVRIL

AURORA

AURORA

KONE

KONE

RONY

RONY

SUMI

SUMI

KALIN SET

KALIN SET

APOLENA SET 1

APOLENA SET 1

APOLENA SET 3

APOLENA SET 3
Не продается

LUCI

LUCI

BEATA

BEATA
ЛЮБОВЬ

KYTICE BÍLÝCH RŮŽÍ

KYTICE BÍLÝCH RŮŽÍ
Здесь вы можете выбрать желаемое количество цветов. ? 0 ₽

KATARINA

KATARINA

CAROL

CAROL

KAMI

KAMI

LARY

LARY

SELI

SELI

KLAUDI

KLAUDI

FONDA

FONDA

TOLI

TOLI

WHITE

WHITE

KUKI

KUKI

DEBIE

DEBIE

ZUZI

ZUZI

JULI

JULI

DIDI

DIDI

DURI

DURI

HOLA

HOLA
Не продается

SULI

SULI

EMI

EMI

COLY

COLY

VIVI

VIVI

PAULA

PAULA

KYTICE RUDÝCH RŮŽÍ

KYTICE RUDÝCH RŮŽÍ
Здесь вы можете выбрать желаемое количество цветов. ? 0 ₽

KYTICE RŮŽOVÝCH RŮŽÍ

KYTICE RŮŽOVÝCH RŮŽÍ
Здесь вы можете выбрать желаемое количество цветов. ? 0 ₽

KYTICE ŽLUTÝCH RŮŽÍ

KYTICE ŽLUTÝCH RŮŽÍ
Здесь вы можете выбрать желаемое количество цветов. ? 0 ₽

KYTICE ŽÍHANÝCH RŮŽÍ

KYTICE ŽÍHANÝCH RŮŽÍ
Здесь вы можете выбрать желаемое количество цветов. ? 0 ₽

EVELYN

EVELYN
Здесь вы можете выбрать желаемое количество цветов. ? 0 ₽

RŮŽOVÉ + ČERVENÉ RŮŽE

RŮŽOVÉ + ČERVENÉ RŮŽE
Здесь вы можете выбрать желаемое количество цветов. ? 0 ₽

Вы также можете быть заинтересованы в

Этикетка и продукта страницы