телефон:
корзина: 0 штук
общая цена: 0 ₽
0
Завершить заказ

Zajímavá fakta, která byste měli vědět o květinách

Zajímavosti o květinách

 

Květiny jsou odjakživa skvělou volbou, pokud chcete někomu rozzářit den. Umístit kytici do vázy a překvapit lidi kolem sebe, ať už v práci nebo doma, je jeden z nejlepších pocitů, které můžete jak sobě, tak i vašim nejbližším věnovat. A nejen to, díky barevnému květinovému aranžmá zkrášlíte každou místnost. Květiny jsou pro nás poněkud běžnou součástí našich životů - používáme je k dekoraci a k tomu, abychom někomu ukázali, jak moc pro nás znamená. Ale přemýšleli jste někdy o květinách z trochu jiného úhlu? Na základní škole, když jsme se museli učit stavbu těla květin, možná. Ale víme o nich tak málo a přitom jsme květinami obklopeni téměř pořád. Není to trochu škoda?

 

Proto vám v dnešním článku poskytneme několik faktů a informací o květinách, které pravděpodobně neznáte. Pohodlně se usaďte, uvěřte si dobrou kávu nebo čaj a pojďte společně s námi nahlédnout do zajímavostí květinové říše.

 

Květiny jako prostředek k vyjádření emocí

Začneme něčím známým, co říkáte? Květiny jsou po celou historii nástrojem pro vyjádření naší úcty, emocí, podpory a záměrů. A většinou je to chlapská záležitost - koupit květiny buď jako hlavní dárek nebo jako doplňkový dárek, aby dívce projevil náklonnost. Měli byste si však uvědomit, že ne všechny dívky a ženy květiny dokážou skutečně ocenit. V jednu chvíli se květiny staly tak populárními, že je dnes většina lidí považuje za klišé. Ať tak či onak, nic nenahradí dokonale naaranžovanou kytici, když ji člověk nečeká.

 

Symbolika mečíků

Například symbolika kolem mečíků je skutečně fascinující. Pochází z dob římského impéria, kdy květina dostala svůj název z latinského slova "xiphos - gladius", což znamená meč.

Protože se této bylině říká také mečová lilie, lidé si myslí, že je to kvůli jejímu zvláštnímu tvaru a velikosti listů. Na druhou stranu legenda praví, že ve starém Římě byl jeden vědec omylem zasažen čepelí gladioly, když se účastnil bitvy gladiátorů. Proto jejich název byl ovlivněný právě slovem meč, který tenkrát používali tehdejší účastníci akce.

Pravdou je, že mečíky se do Evropy dostaly v 18. století a mají původ v jižní Africe. Symbolikou spojenou s touto květinou a osobami v průběhu historie byly takové komplimenty jako síla, statečnost, čest a hrdost.

 

Kolik květin na světě existuje?

Řekli jsme si, že nás květiny obklopují téměř všude kolem nás a možná jste si mysleli, že je to přehnané. Podle studie existuje více než 280 000 různých zdokumentovaných bylin! Existuje tedy významné množství květin a dokonce i oblíbených růží, kterých je mezi nimi na výběr více než 35 000 druhů. Nic ve světě květin není tak rozpoznatelným svědectvím lásky jako růže. Za přínos růží v našem životě můžeme poděkovat francouzskému objeviteli z roku 1600, který ji přivezl do Severní Ameriky, Samuelu de Champlainovi. V té době to byl kulturní a citový rozmach, který dodnes utváří milostné příběhy mezi lidmi.

 

Čas je polovina úspěchu

Načasování. Nejen zde, ale obecně v životě, je poměrně klíčovým faktorem pro dlouhodobé štěstí. Už při pouhých úvahách o nákupu květin pro konkrétní příležitosti je třeba pečlivěji plánovat a přemýšlet, jak zvolit co nejlepší načasování. Ponechat náhodě objednávku na poslední chvíli, je mizerné rozhodnutí, které může zkazit veškerou vaši snahu a rozhodně jej nedoporučujeme. Pokud budete při nákupu květin spěchat, pouze zbytečně snížíte prvek vaší pozornosti a smysluplnosti. Pokud můžeme doporučit naše eso z rukávu, rozhodně doporučujeme aspekt překvapení! A to zejména ve chvíli, kdy to dotyčný skutečně nečeká, tedy nemá žádné narozeniny, svátek ani výročí. Pokud chcete darovat kvalitní květiny, je dobré odhadnout jejich správný čas. Je to proto, že zatímco některé květiny zůstávají věrné a zdravé až týden, jiné mohou zvadnout sotva za čtyřiadvacet hodin.

 

Magický lotos

Stejně jako lotosová květina, která je schopna vydržet roky sucha a po nich může vykvést, pokud jsou podmínky v půdě vhodné, je stejně důležité i vaše načasování. Všimněte si, že lotosový květ byl ve starém Egyptě považován za posvátnou bylinu, protože měl schopnost znovu povstat z ničeho. Doporučujeme vám být s květinami co nejvíce originální stejně jako s načasováním, zvažte, zda někoho výjimečného nepřekvapit v den narozenin nebo třeba jednou za dva měsíce, v obyčejný pracovní den, kdy to skutečně nečeká. Vybrané květiny budou představovat promyšlenost a ohleduplnost kolem konkrétních okamžiků ve čase, který jste s osobou strávili společně. Hlavním cílem je, aby vaše květiny měly význam a aby se na ně tak vzpomínalo.

 

Není květina jako květina

Cena je pro většinu mužů na světě matoucím faktorem a to hlavně ve světě květin, že? Když se najednou ocitnete v květinářství, všechny vypadají podobně, ovšem ne všechny ceny jsou si podobné. Právě v tento konkrétní moment jistě oceníte dodatečné informace o květinách. O jejich údržbě, výdrži a v případě, pokud máte domácí mazlíčky, také o jejich toxicitě. Nikdo z nás si jistě nechce přinést potenciální nebezpečí pro naše mazlíčky. Co se týče ceny květin, ta se dokáže vskutku lišit a pohybovat na opravdu široké škále, proto je dobré mít vždy alespoň trochu představu o rozpočtu, který chcete do kytice investovat.

Из нашего предложения

ZORA

ZORA

LILI

LILI

ALEXANDRA

ALEXANDRA

AFNE

AFNE

SELA

SELA

RONY

RONY

BEATA

BEATA
ЛЮБОВЬ

KAMI

KAMI

SELI

SELI

KLAUDI

KLAUDI

DEBIE

DEBIE

DURI

DURI

HOLA

HOLA
Не продается

SULI

SULI

ADISON

ADISON

PAULA

PAULA

TAMI

TAMI

NORY

NORY

SMUTEČNÍ KVĚTINA 5

SMUTEČNÍ KVĚTINA 5

TAMARA

TAMARA

PINKI

PINKI

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

KVĚTINOVÝ KOŠ LILI

GUDI

GUDI

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LILIÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LILIÍ

KAROLINA

KAROLINA

OLINA

OLINA

ORANGA

ORANGA

ADINA

ADINA

AMANDA

AMANDA

JARNÍ SET 7

JARNÍ SET 7

JARNÍ SET 10

JARNÍ SET 10

JARNÍ SET 11

JARNÍ SET 11

TRUDY

TRUDY

SILVIN

SILVIN

RUUBY

RUUBY

LORI

LORI

OSNIC

OSNIC

SET BEATA 2

SET BEATA 2

SET BEATA 3

SET BEATA 3

SET BEATA 1

SET BEATA 1

SET BEATA 4

SET BEATA 4

GUDI SET 2

GUDI SET 2

GUDI SET 3

GUDI SET 3

SET GUDI 4

SET GUDI 4

SMUTEČNÍ KYTICE 10

SMUTEČNÍ KYTICE 10

SMUTEČNÍ KYTICE 11

SMUTEČNÍ KYTICE 11

KVĚTINOVÝ KOŠ SISI

KVĚTINOVÝ KOŠ SISI

Вы также можете быть заинтересованы в

Этикетка и продукта страницы