телефон:
корзина: 0 штук
общая цена: 0 ₽
0
Завершить заказ

Tulipány a jejich druhy

Druhy tulipánů

I přes obrovskou konkurenci jarních květin v podobě azalek, hyacintů či orsejí.. tulipány mají své vyvolené místo mezi březnovými až květnovými květinami. Jejich bohaté a pestré barvy, hedvábné lístky v elegantním vzhledu, z nich činí jednu z nejcennějších okrasných rostlin. Jejich široká škála různých druhů od nízkorostoucích až po zářící kalichy Darwinových hybridů, rozzáří na jaře bezesporu každou zahradu.

 

Darwinovy hybridy

Darwinovy tulipány patří mezi dlouhotrvající rostliny, na silných stoncích, které jsou ideální pro stříhání. Patří mezi jedny z nejlepších trvalých tulipánů, protože dokážou vydržet až několik let! Kvetou v mezidobí spolu s nejranějšími narcisy a jsou díky pevnému stonku jsou dobře odolné vůči větru a dalším nepřízním počasí. Jsou také bohaté na barvy, takže je rozhodně nepřehlédnete v žádné zahrádce.

Triumf hybridy

Triumfy tvoří nejpočetnější skupinu tulipánů zahrnující až několik tisíc odrůd, která nabízí nejširší barevnou škálu. Triumfy jsou odolné vůče neduhům jarního počasí, zejména díky svým pevným stonkům. Jsou specifické zejména pro své barevné kombinace na jednom květu, kdy syté barvy ze středu pomalu přechází do světlých okrajů. Pokud byste chtěli druh Triumfu dát do vázy, nejlepší čas kdy je můžete seřezat ze záhonu je ještě spolu s ranní rosou. Tulipán tak vydrží ve váze nejdelší možnou dobu.

Dvojité tulipány

Dlouhotrvající dvojité zdvojnásobení květů, které mohou připomínat zdvojené pivoňky. Rané odrůdy kvetou spolu s narcisy a hyacinty a jsou také ideální pro zasazení přímo do květináčů, které můžete umístit na okna či na balkon. Dejte si jenom pozor na jarní ranní mrazíky, mohly by jim totiž pěkně uškodit.

Fosteriana hybridy

Tulipány fosteriana mají neobvykle velké, dlouhé květy v bohatých barvách, které disponují  opravdu širokou barevnou škálu. Tento druh tulipánů je velmi oblíbený pro výsadbu zahrad, parků a květinových alejí zejména v Evropě. Naopak v USA se jedná poměrně o neznámou záležitost. Ideální je vysadit fosteriana tulipány spolu s narcisy, s nimiž tvoří nádherný kontrast. Pokud chcete ale dosáhnou maximálního kontrastu, zkuste je vysadit vedle fialových macešek.

Gregii hybridy

Jedná se o vytrvalé tulipány s nádherně fialovými nebo fialově pruhovanými květy, které jsou na oko atraktivní nejen v květenství ale také poté. Jsou vhodné jak do zahrad, skalek, ale také jako balkónové rostliny. Kvetou později než brzké druhy tulipánů, a to v období od dubna do května.

Kaumanovy tulipány

Jedná se o trvalky tulipánů, které začínají kvést brzy spolu s časnými narcisy. Květy se obvykle otvírají dokořán podobně jako lekníny. Některé z Kaufmanových tulipánů mají skvrnité nebo pruhované listy. Jsou to velmi kontrastní rostliny, proto jsou vhodné na oživení skalek nebo na okraje zahrádek. Zároveň je také můžete umístit do květináčů, jelikož v porovnání s ostatními tulipány se jedná o nižší druh a dorůstají maximálně do délky 15 centimetrů.

Liliokvěté tulipány

Liliokvěté tulipány dorůstají výšky až 75 centimetrů a jejich stonek patří mezi ty pevnější. Mají jednoduchý květ, který na první pohled připomíná lilii. Širší spodní část květu se pomalu s jeho výškou zužuje a konce jsou zahnuté dozadu. Kvetou spíše později, nejčastěji v dubnu až květnu. Hodí se jak na řez, tak i na záhony.

Rembrandtovy tulipány

Jedná se plnokvěté pozdní tulipány, které většinou dosahují výšky 30-50 centimetrů. Kvetou pozdě na jaře a jejich nejtypičtějším znakem je pravděpodobně žíhané a skvrnité zbarvení listů. Aby jejich květy co nejvíce vynikly, vysazují se zejména ve skupinách. Jsou také ideálními květinami přímo na řez. Nejčastěji se objevují v bílo-růžové barvě, fialovo-bílé nebo malinové a slonovinově bílé barvě.

Из нашего предложения

JARNÍ SET 1

JARNÍ SET 1

JARNÍ SET 2

JARNÍ SET 2

JARNÍ SET 3

JARNÍ SET 3
новый

JARNÍ SET 4

JARNÍ SET 4

JARNÍ SET 5

JARNÍ SET 5

JARNÍ SET 13

JARNÍ SET 13

DÁRKOVÝ SET 14

DÁRKOVÝ SET 14

Вы также можете быть заинтересованы в

Этикетка и продукта страницы