телефон:
корзина: 0 штук
общая цена: 0 ₽
0
Завершить заказ

Praktické tipy, které vám pomohou ušetřit peníze za svatební dekorace

 Jak ušetřit na svatebních dekoracích

V dnešním článku vám představíme hned několik úžasných triků, jak můžete efektivně, bezbolestně a velmi snadno ušetřit peníze při plánování svatebních květin a dekorací pro váš den D. Ačkoliv se říká, že pro tento speciální den, si můžete pořídit všechno, po čem toužíte, každého určitě potěší, když může ušetřit alespoň něco málo. S našimi tipy se rozhodně v žádném případě omezovat nebudete, naopak budete mile překvapeni, že lze ušetřit peníze téměř bez velkých kompromisů a bolestivých ústupků. Samozřejmě je vždy na vás jaký přístup k vaší svatbě zvolíte. Pokud chcete velkolepou svatbu na kterou budete nadosmrti vzpomínat jako na den, do kterého jste investovali a rozhodně nelitujete, že jste se museli omezit například na líbánkách. Nebo naopak jste raději typ, co si dopřeje, ale raději pošetří i nějaké peníze na oslavu vašeho manželství a ušetřené peníze například za květiny nebo dekorace si užije nádherné líbánky nebo je zainvestuje jinak. Ať už je to tak, či onak, minimálně můžete některé z tipů a nápadů zvážit. Tak jdeme na to! 

 

Prodiskutujte váš rozpočet se svým floristou předem

Buďte stoprocentně upřímní ohledně vašeho rozpočtu s floristou nebo květinářstvím, se kterým jste se rozhodli spolupracovat v rámci vaší svatby. Poskytněte mu veškerou a transparentní představu o tom, co je pro vás skutečně důležité a co nikoliv. Sdílejte s ním vaše představy a ideály, ovšem nebojte si říct o radu. Naopak buďte otevření jeho návrhům na vylepšení, nebo nápadům, které se vám možná na první pohled nepozdávají. Zkuste na chvíli věřit opravdovým, zkušeným specialistům. Proberte dopodrobna barevné palety, květinové druhy a jednotlivé dekorace. Není totiž nic horšího a nákladnějšího, než na poslední chvíli změnit vaše rozhodnutí, které vás ve finále může přijít opravdu na hodně peněz.

 

Zůstaňte lokální a sezónní

Místní květiny, které jsou navíc k tomu v sezóně je ideální cesta, kterou se můžete při výběru svatebních květin držet. Díky lokálnosti a sezónnosti květin se tak dostanete na nejnižší částky, jelikož bude květin dostatek, ne-li dokonce přebytek. Pokud se navíc budete držet lokálních květů, ušetříte také spoustu peněz a dalších poplatků za dopravu. Další vhodnou volbou je rozhodně výběr z široce dostupných, celoročních květin, jako jsou například růže, kala a orchideje.

 

Vybírejte objemné květy

Orchideje cymbidium vás možná budou stát více, než tradiční růže, ale jako středové květy budou na první pohled působit mnohem víc velkolepě. Prodiskutujte s vaším floristou možnosti velkých květů, které by se daly zakomponovat do vaší kytice a vyplnit tak velký prostor uprostřed. Ačkoliv se cena může na první pohled zdát v porovnání s ostatními květinami vyšší, musíte si uvědomit, že jich početně rozhodně nebudete potřebovat tolik. Naopak si vystačíte s pár stonky, takže se dostanete ještě na nižší cenu. Proto si nemusíte nutně odpouštět luxusnější kousky květin, abyste zůstali v rozpočtu. Vystačíte si s pár stonky, které doplníte o levnější kousky.

 

Vyměňte předražené druhy za levnější příbuzné

Cena milovaných pivoněk se může vyšplhat s jejich oblíbeností skutečně vysoko. Jejich oblíbenost a krátká sezóna je věc, která našemu skromnému rozpočtu rozhodně do karet nehraje. Nicméně zkuste se na tuto příležitost podívat trochu jinak a porozhlédnout se po květinách, které až nápadně připomínají pivoňky. Dokonce tak moc, že je na první pohled nemusíte ani rozeznat, ale vaše peněženka rozdíl určitě pocítí. Načechrané odrůdy růží nebo  karafiátů vám dokážou poskytnout stejný efekt, ale za mnohem lepší rozpočet.

Prodiskutujte tyto možnosti s vaším floristou a možná objevíte druhy, které jste doposud ani neznali.

 

Neodsuzujte na první dobrou

Mnoho floristů a květinářství se během své kariéry setkalo s nevěstami, které na první schůzce ihned věděly, přesně co nechtějí. Věty jako nesnáším růže, nelíbí se mi karafiáty a mohli bychom pokračovat. Možná se ale právě touhle větou dokážete ochudit o nádherné druhy, na které byste sami nepřišli. Neexistuje totiž pouze jeden jediný typ a odrůda růže. Naopak každá květina má v dnešní době už opravdu širokou škálu různých hybridů, o kterých dost možná ani netušíte a proto můžete být mile překvapeni v moment, kdy vám florista představí růži, která vypadá jako pivoňka.

 

Nesoustřeďte vaši výzdobu pouze na oltář

Pokud chcete hezkou svatbu, rozhodně se nenechte zahnat do kouta snížením počtu květů pouze na určitá místa jako je například oltář. Naopak hezky ozdobená ulička, židle nebo oblouk dodá vaší svatbě krásnou a nezapomenutelnou atmosféru, kterou nic jen tak nenahradí, ani ušetřená tisícovka. Navíc pokud se budete držet jednoho dodavatele, nákupem ve větším objemu můžete získat zajímavé cenové nabídky nebo slevy. Proto se neomezujte s květinovými dekoracemi pouze na oltář nebo jídelní stůl, ale využijte prostoru naplno.

 

Nebojte se zelené

Kdykoliv je to možné, použijte do vašich květin a květinových aranžmá zelené listy a výplňovou zeleň. Svěží listy a zeleň vám pomohou naplnit mezery v květinových aranžmá za výhodnější ceny, než kdybyste každou mezeru museli vyplňovat květinami. Díky zelené barvě každé květinové aranžmá získá krásně přirozený vzhled, který dodá potřebnou svěžest. Navíc zeleň nemusíte použít pouze jako výplň, ale můžete s ní s drobným vylepšením nahradit i květiny pro družičky nebo dekorace na židlích, oltáři a další.

 

Zvažte neformální alternativy

Máte dostatek odvahy na porušení tradic a chcete přijít s něčím opravdu netradičním? Co tak místo tradiční svatební kytice přijít s růžencem z dětsví nebo jiným předmětem, který pro vás má určitý symbolický význam? V tomto případě už se jedná spíše o to, kam až si dovolíte zajít. Svatební kytice je poměrně významným prvkem každé svatby, proto by byla na jednu stranu škoda se o ni ochudit. Zejména zadané slečny, které vyčkávají na jejich osudový den, by rozhodně mohli svatební kytici postrádat.

 

Není druh, jako druh

Pokud jste nedočkavě čekali na rozdělení květin podle ceny, tak vás v tomto směru samozřejmě nemůžeme zklamat. Mezi celoročně levnější varianty květin patří například chryzantémy, kosmos, gerbery nebo jiřiny. O něco finančně náročnější, avšak stále přijatelné ceny, zeména v jejich sezóně se řadí růže, sasanky, tulipány, pryskyřník a hortenzie. Pokud vám nevadí si sáhnout si hlouběji do kapsy, můžete si udělat radost oblíbenými pivoňkami nebo orchidejemi.

 

Ať některý z našich tipů uplatníte, či nikoliv, nezapomeňte si váš den D hlavně užít, protože na něj bude vzpomínat do konce vašeho života. Snižování rozpočtu nemusí být tolik bolestívé, pokud víte jak správně na to.

Из нашего предложения

PETI

PETI
ЛЮБОВЬ

ZORA

ZORA

KALIN

KALIN

ALANIS

ALANIS

ALENKA

ALENKA

ALEX

ALEX

AFNE

AFNE

ANDY

ANDY

COKY

COKY

ANIKA

ANIKA
Не продается

EVRIL

EVRIL

AURORA

AURORA

KONE

KONE

RONY

RONY

SUMI

SUMI

KALIN SET

KALIN SET

APOLENA SET 1

APOLENA SET 1

APOLENA SET 3

APOLENA SET 3
Не продается

LUCI

LUCI

BEATA

BEATA
ЛЮБОВЬ

KYTICE BÍLÝCH RŮŽÍ

KYTICE BÍLÝCH RŮŽÍ
Здесь вы можете выбрать желаемое количество цветов. ? 0 ₽

KATARINA

KATARINA

CAROL

CAROL

KAMI

KAMI

LARY

LARY

SELI

SELI

KLAUDI

KLAUDI

FONDA

FONDA

TOLI

TOLI

WHITE

WHITE

KUKI

KUKI

DEBIE

DEBIE

ZUZI

ZUZI

JULI

JULI

DIDI

DIDI

DURI

DURI

HOLA

HOLA
Не продается

SULI

SULI

EMI

EMI

COLY

COLY

VIVI

VIVI

PAULA

PAULA

KYTICE RUDÝCH RŮŽÍ

KYTICE RUDÝCH RŮŽÍ
Здесь вы можете выбрать желаемое количество цветов. ? 0 ₽

KYTICE RŮŽOVÝCH RŮŽÍ

KYTICE RŮŽOVÝCH RŮŽÍ
Здесь вы можете выбрать желаемое количество цветов. ? 0 ₽

KYTICE ŽLUTÝCH RŮŽÍ

KYTICE ŽLUTÝCH RŮŽÍ
Здесь вы можете выбрать желаемое количество цветов. ? 0 ₽

KYTICE ŽÍHANÝCH RŮŽÍ

KYTICE ŽÍHANÝCH RŮŽÍ
Здесь вы можете выбрать желаемое количество цветов. ? 0 ₽

EVELYN

EVELYN
Здесь вы можете выбрать желаемое количество цветов. ? 0 ₽

RŮŽOVÉ + ČERVENÉ RŮŽE

RŮŽOVÉ + ČERVENÉ RŮŽE
Здесь вы можете выбрать желаемое количество цветов. ? 0 ₽

Вы также можете быть заинтересованы в

Этикетка и продукта страницы