телефон:
корзина: 0 штук
общая цена: 0 ₽
0
Завершить заказ

Péče o stromeček v květináči po vánocích

Jak se správně postarat o stromeček v květináči

Pokud jste si tyto Vánoce pořídili svůj první stromeček v květináči a ještě moc netušíte jak se o něj správně starat, dnešní článek bude ideálním čtením právě pro vás. Stejně jako o všechny živé vánoční stromky, i o ty v květináči je nutné se starat. Jedním z hlavních důvodů, proč lidé stále častěji volí vánoční stromečky v květináči je rozhodně ten, že vám vydrží hned několik sezón. A nejen to, jakmile vás omrzí jako vánoční stromeček, můžete jej přesadit k vám na zahradu a stromek tak najde nový život a zároveň vám stále bude dělat radost. Stromeček v květináči není radostí na jednu sezónu, naopak si jeho krásu můžete užívat hned několik let po sobě. Nyní se ale pojďme podívat na péči, kterou stromečky v květináči potřebují, aby vám vydržely co nejdéle.

 

Kdy je ten správný čas vzít ho dovnitř

Pokud máte vánoční stromeček v květináči už z předchozích let, je lepší se změnou prostředí vyčkat do posledního možného termínu, pokud chcete aby vám doma dělal radost alespoň 12 dnů. Stromeček můžete vánočně ozdobit už na zahradě. Kupte barevné svíčky, vánoční ozdoby, řetězy a ozdobte si vánoční stromeček už venku, kde může počkat až do Štědrého dne, kdy vám ho přinese Ježíšek. Poté si s klidem můžete během vánočních svátků užívat jeho krásu doma, než ho vrátíte zpět do venkovního prostředí.

 

Zalévání

Jednou z nejdůležitějších věcí je rozhodně voda! A je důležité aby váš stromeček v květináči dostal správné množství vody. Vždy existují dva možné extrémy, kterým se chcete vyhnout. A to nadměrné zalévání, které může způsobit hnilobu kořenů, nebo naopak nedostatečné zalévání, co může vést k rychlejšímu uhynutí a schnutí stromku. Zalévejte vždy, když máte pocit, že půda začíná vysychat. Ujistěte se také, že na dně nádoby je dostatečné množství odtokových dírek, protože nechcete aby váš stromeček stál v květináči plném vody, díky které by spodní půda u kořenů zůstala stále vlhká a kořeny by tak snadněji uhynuly.

 

Daleko od tepla

Nemusíte se bát, že by u vás doma byl váš vánoční stromeček v teple. Ovšem stále je nejen lepší, ale hlavně i bezpečnější držet vánoční stromeček dále od všech zdrojů tepla. Ať už se jedná o svícny, kde by hrozilo riziko požáru, radiátorů, přenosných tepelných zdrojů nebo krbu. Teplo zapříčiní vysušení větviček a brzy by vám tak váš stromeček začal opadávat. A to rozhodně nechcete, o to víc u stromečku v květináči, který má přežít hned několik sezón.

 

Kdy přesadit

Jakmile váš stromeček v květináči dosáhne výšky 1,5 metru, nastává ten správný čas, kdy je vhodné zvážit jeho přesazení z květináče na zahradu. Ujistěte se, že místo, kam stromeček přesadíte je pro něj dostatečně velké a raději mějte rezervu. Přece jen stromeček neustále roste a velikost, ve které ho přesazujete rozhodně není jeho finální, proto je vždy dobré počítat s extra místem pro jeho případný další růst.

 

To by bylo pro dnešek pár základních tipů, jak si udržet váš vánoční stromeček v květináči co nejdéle svěží. A to i ve chvíli, kdy se rozhodnete stromeček přesadit na zahradu. Zatímco někteří volí variantu opačnou, kdy si nasadí stromečky na zahradu a postupně je pak používají na Vánoce, tato varianta vám nabízí šetrnější řešení, kdy vám jeden jediný stromeček dokáže odsloužit hned několik Vánoc a dělat vám radost mnoho vánočních sezón. Pokud tedy tíhnete více k přírodě a milujete nádhernou vůni jehličí, která u vás doma nesmí chybět žádné Vánoce, právě pro vás bude stromeček v květináči skvělou variantou.

 

 

 

 

Из нашего предложения

KVĚTINOVÝ KOŠ BÍLÝ

KVĚTINOVÝ KOŠ BÍLÝ

KVĚTINOVÝ KOŠ FIALOVÝ

KVĚTINOVÝ KOŠ FIALOVÝ

KVĚTINOVÝ KOŠ FIALOVÝ + MERCI 250g a LÁHEV SEKTU Bohemia Rose 0,75l

KVĚTINOVÝ KOŠ FIALOVÝ + MERCI 250g a LÁHEV SEKTU Bohemia Rose 0,75l
Не продается

KVĚTINOVÝ KOŠ LARY

KVĚTINOVÝ KOŠ LARY

KVĚTINOVÝ KOŠ FANNY

KVĚTINOVÝ KOŠ FANNY

KASABLANKA

KASABLANKA

Вы также можете быть заинтересованы в

Этикетка и продукта страницы