телефон:
корзина: 0 штук
общая цена: 0 ₽
0
Завершить заказ

Nejlepší výběr květin pro Velikonoce

Nejkrásnější velikonoční květiny

Sotva skončily vánoční svátky, Velikonoce už klepou na dveře. Tento významný jarní svátek, který je především oslavou znovuzrození patří k nejdůležitějším křesťanským svátkům. V naší společnosti však není jenom oslavou znovuzrození, ale také jara, které k nám konečně po dlouhé zimě zavítalo. Je to období květin a pro děti znamenají Velikonoce hlavně vidinu čokoládových zajíčků a jiných dobrot. Ovšem hlavní myšlenka oslavy Velikonoc, tedy Ježíšovo znovuzrození je symbolem nových začátků, což platí také pro přírodu, která se začíná probouzet ze zimního spánku. V průběhu Velikonoc je jaro a jarní počasí obvykle už v plném proudu a po zimě se konečně mezi námi začínají znovu objevovat květiny. Není tedy žádným překvapením, že jarní květiny jsou oblíbenou volbou pro velikonoční oslavy a jsou tak krásnou prezentací nového života. Otázkou ale zůstává, které jarní květiny jsou nejlepší pro váš velikonoční stůl? Provedli jsme pro vás malý průzkum, abychom zjistili, které jarní květy jsou pro velikonoční tabuli ty nejvhodnější. Jejich seznam vám přinášíme v dnešním článku a ujišťujeme vás, že s těmito jarními květy nemůžete šlápnout vedle!

 

Velikonoční lilie

Nápovědou je už samotné jméno květiny. Tyto elegantní lilie jsou zejména na Velikonoce opravdu oblíbené. Velikonoční lilie se taktéž využívají hojně na výzdobu oltářů a kostelů během velikonočních křesťanských oslav. Právě díky tomu získaly také lilie své působivé jméno. Velikonoční lilie jsou symbolem vzkříšení Ježíše, mají zobrazovat jeho bělost a čistotu jeho srdce. Lilie jsou dokonce zmiňovány již v Bibli. Na co je ale důležité myslet při pořizování lilií je jejich toxicita, která může být nebezpečná zejména pro vaše mazlíčky! Proto se vždy ujistěte, že jsou mimo jejich dosah, nebo raději pro jistotu zvolte jiný druh květin.

 

Narcisy

Jen málokterá květina by mohla porazit jarního oblíbence, kterým není nikdo jiný než slavný, zářivý narcis. Narcisy jsou klasickým a většinou prvním znamením jara. Jakmile se tyto jasně žluté květy začnou objevovat v parcích a podél cest, jsou jasným ukazatelem toho, že jaro je oficiálně tady a my se tak můžeme těšit z delších a hlavně teplejších dnů, které nás čekají. Stejně jako u velikonočních lilií, hlavním symbolem narcisu je nový začátek, což z nich taktéž dělá ideální volbu do velikonočního aranžmá!

 

Tulipány

Mezi další jarní ikony patří rozhodně tulipány! S příchodem jara se většina polí v Nizozemí mění na barevné palety tulipánů, které hrají různými veselými barvami a je to opravdu neskutečná podívaná! Nizozemí v tuto dobu stojí rozhodně za návštěvu, nebo minimálně na googlení! I když jsou tulipány k dispozici v nejrůznějších odstínech a každá barva nese svůj jedinečný význam na Velikonoce jsou oblíbené zejména žluté tulipány. Žlutá je u tulipánů symbolem radosti a jejich zářivá barva dokáže přinést pozitivní energii do každého domova. To je přesně to, co v této době všichni potřebujeme!

 

Fiala šedivá

Ačkoli se fiala často používá jako pouhý doplněk pro výplň kytic, je to velká škoda, jelikož tato květina má mnohem větší potenciál, než pouhý doplněk. Zaslouží si proto zmínku i v našem jarním seznamu a rozhodně byste ji měli dát také šanci. Nejčastěji se začínají objevovat v období mezi březnem a srpnem, narazit na ně můžete zejména v jemných pastelových tónech a těšit se můžete především z jejich jedinečné nebeské vůně! Fialy jsou symbolem krásy a šťastného života, jsou oblíbené pro oslavu nových začátků a při narození nových členů rodiny. Samozřejmně ve vašem velikonočním aranžmá se budou také skvěle výjimat!

 

Nevěstin závoj

Jemný květ s neutuchající dávkou jemnosti a elegantnosti miluje snad každý florista. Nevěstin závoj dokáže dodat každé kytici potřebnou hloubku, krásný detail ale také texturu. Jsou symbolem nevinnosti a čistoty, která zejména na Velikonoce nabývá na náboženském významu. Čistota je spojována s čistotou Krista.

 

Zelené listy

Dobře, zde se jedná poněkud o obecnější pojetí, nicméně zelená by neměla chybět v žádném velikonočním aranžmá. Zelené listy dodají květům a kyticím nádhernou texturu. Navíc zelená barva je taktéž spojena s velikonocemi jelikož symbolizuje věčný život a obnovu. V kombinaci s ostatními zářivými barvami vás každým pohledem dokáže skvěle dobít energií a vykouzlit vám tak úsměv na tváři.

 

Nyní už byste měli být opravdu připraveni na jaro a stačí si pouze vybrat ideální jarní dekoraci pro váš domov! Oslava Velikonoce s kyticí a dekoracemi plnými jarních květů a užívejte si tak jejich největší potenciál v období, které jim doslova patří.

 

Из нашего предложения

Вы также можете быть заинтересованы в

Этикетка и продукта страницы