телефон:
корзина: 0 штук
общая цена: 0 ₽
0
Завершить заказ

Magická síla květin aneb jak květiny pomáhají

Pozitivní účinky květin na váš každodenní život

Máte den blbec, vstali jste levou nebo a zkrátka máte pocit, že se proti vám spikl celý svět? Všichni máme občas takové dny, i když bychom je nejradši vyškrtli z našeho života. Vždycky tu byly a bohužel tu vždycky budou. Vyšší moc neovlivníme, ale můžeme ovlivnit její následky zázrakem jménem květiny. Květiny dokážou zkrátka zachránit každou situaci, ať už je to nespokojený e-mail od šéfa, zrušená schůzka s kamarádkou, na kterou jste se těšili nebo třeba počasí které vám celý den nepřeje. Maličkosti všedních dnů, které když se naskládají dokážou s naší náladou a celkovým rozpoložením pěkně zamávat. Nejen náladu, ale mnohem víc dokáže spravit svěží kytička, pojďme se dnes spolu podívat na pozitivní účinky, které květiny mají.

 

Mnoho studií potvrzuje, že vázy s čerstvými květinami ve vnitřních prostorách dokáží vzbudit v lidech pozitivní náladu a myšlení. Vzhled a vůně květin ovlivňuje naše tělo, především ale naši mysl. Pouhá myšlenka na přírodu a květiny dokáže pozitivním způsobem ovlivnit náš mozek a v našem těle zavládne zvláštní pocit klidu. Nyní přinášíme několik konkrétních případů, jak květiny dokážou ovlivnit naše zdraví a přinést do našeho života více optimismu, relaxu a vyrovnanosti.

Zlepšovač nálady

Moderní život plný možností sebou nese ale také kromě pozitivních dopadů spoustu úskalí. Proto květiny do období plného stresu, spěchu a neustálého nestíhání vnáší zvláštní zdroj klidu. Hravé květinové barvy a jejich smyslná vůně podporují v našem životě pocit klidu a pohody. Zářivé barvy květin, mezi které patří například žlutá a oranžová představují štěstí a radost. Naopak neutrálnější květiny, jako jsou zelené pokojovky nás obklopují čerstvostí a přináší nám pocit harmonie. Pokaždé když se budete cítit ve stresu, zkuste se jít projít do zahrady, parku nebo lesa. Ať už budete kdekoliv, kde je zeleň nebo barevné květiny kolem vás, budete mít najednou pocit klidu a pohody. Všechny ustarané myšlenky a pocity, že zase něco nestíháte půjdou stranou, a vy si budete užívat pouze okamžik přítomnosti. A to je v dnešní době ten nejcennější lék.

Terapeutické účinky

Květiny nejsou jenom nositelem krásy a vůně, ale dokážou do domu vnést také kouzlo pohody a klidu, že si najednou budete připadat jako u terapeuta. Je dokonce vědecky dokázáno, že zahradničení a péče o květiny funguje stejně jako terapie. Jakmile člověk ponoří své ruce do hlíny a plně se soustředí na péči o květiny, přestává vnímat svět kolem sebe. Navíc tato forma terapie sebou přináší také skvělé výsledky v podobě vámi vypěstovaných květin!


Pozitivní duševní účinky

V tomto případě přichází na řadu jeden z našich dalších smyslů a tím je čich. Sladká a jedinečná vůně květin uvolňuje od stresu, snižuje naši srdeční frekvenci, ale také dokáže snadno napumpovat naši náladu, což ve výsledku pomáhá udržet naše tělo a mysl v rovnováze. Rovnováha je důležitá ať už pro vaše pracovní výkony, ale také vztahy a spokojený život.

Vyšší sebevědomí a úcta

Emocionální dopad bezpochyby patří taktéž mezi pozitivní účinky květin a proto nemůžeme ignorovat tento důležitý fakt. Péče o květiny v nás budí pocit odpovědnosti a kreativity. Většinou květiny dostáváme darem, a proto k nim máme mnohem intenzivnější vztah, než kdybychom dostali tabulku čokolády, která by v nás s největší pravděpodobností zmizela na posezení. Květiny jsou ale jiné, potřebují naši péči a starost aby kvetly a přinášely nám radost co nejdéle.

Umožňují nám cítit se dobře

Univerzálním favoritem, který vždy a zaručeně potěší je rozhodně růže. Růže v sobě nese vrozenou sílu, aby dokázala člověku rozzářit den a zahřát u srdce. Poté už záleží na konkrétní barvě a příležitosti, na kterou se je chystáte využít. Následně už stačí jediný pohled a hned máte úsměv na tváři!

Из нашего предложения

ZORA

ZORA

SELA

SELA

LUCI

LUCI

BEATA

BEATA
ЛЮБОВЬ

CAROL

CAROL

KAMI

KAMI

LARY

LARY

SELI

SELI

KLAUDI

KLAUDI

FONDA

FONDA

KUKI

KUKI

DEBIE

DEBIE

ZUZI

ZUZI

JULI

JULI

DIDI

DIDI

DURI

DURI

HOLA

HOLA
Не продается

COLY

COLY

SCARLETT

SCARLETT
Не продается

PAULA

PAULA

LONDA

LONDA

TAMI

TAMI

NORY

NORY

TAMARA

TAMARA

KAJA

KAJA

GABRIELA

GABRIELA

BEDY

BEDY

KAROL

KAROL

LUCIA

LUCIA

KVĚTINOVÝ KOŠ KARMELITA

KVĚTINOVÝ KOŠ KARMELITA

PINKI

PINKI

GUDI

GUDI

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ PINK

KVĚTINOVÝ KOŠ PINK

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA
Не продается

KAROLINA

KAROLINA

DARINA

DARINA

HUSTON

HUSTON

ORANGA

ORANGA

KOKI

KOKI

ADINA

ADINA

AMANDA

AMANDA

BARBA SET + TATIANA 172g

BARBA SET + TATIANA 172g
новый

BRIGITA

BRIGITA

LORA

LORA

LEONTÝNA

LEONTÝNA
Не продается

LADA

LADA

Вы также можете быть заинтересованы в

Этикетка и продукта страницы