телефон:
корзина: 0 штук
общая цена: 0 ₽
0
Завершить заказ

Jak zařadit pokojové rostliny do vašeho bydlení

Jak ozdobyt váš byt pokojovkami

Od čištění vzduchu až po pocit příjemného a útulného domova. Existuje mnoho důvodů, proč byste do vaší domácí výzdoby měli zařadit trochu zeleně! V malých bytech a garsonkách mohou ale květiny zabírat cenné místo, které by mohlo být využito praktičtěji. Právě proto vám v dnešním článku přinášíme hned několik nápadů jak zakomponovat nové rostliny, aniž byste si nutně museli vybírat daň za využitelné metry čtvereční. Pojďte se společně s námi podívat na možnosti, kdy vám stále zůstane dostatek prostoru, ale váš prostor vám rozzáří nové rostliny.

 

Pět tipů jak si váš byt ozdobit rostlinami
 

Malé a sporadické

Možná to zní frustrovaně, že vám nedoporučíme hned v první větě koupi nádherné velké monstery, nicméně i s drobnými květinami dokáže vytvořit útulné prostředí, které ve vás vyvolá příjemný pocit svěžesti a klidu. Nemusíte jít nutně hned do velkých pokojových rostlin, abyste si vytvořili požadovaný džunglí efekt, pro začátek stačí pořídit opravdu pár drobnějších květin a různorodě je rozmístit po bytě. Sami hned pocítite, jak váš prostor ožije! Ovšem už při samotném nákupu se ujistěte co kupujete, aby vás po pár měsících nečekalo nepříjemné překvapení v podobě 2 metrové rostliny, kterou na poličku vážně neschováte.

 

Nezapomínejte na stropy!

Strop nezní zrovna jako první místo, které se vám vybaví v otázce kam umístit květiny. Opak může být ale pravdou. Nejenom konferenční stolky a jídelní stoly jsou vhodným místem, kam umístit rostliny, i méně tradiční místa mezi které patří právě strop nebo stěny místnosti mohou zdobit květiny. Závěsné rostliny jsou ideální volbou do malých prostor, prozkoumejte nabídku visoucích květin, věříme že si vyberete a váš byt najednou ožije!

 

Obývacím pokojem váš byt nekončí

Obývací pokoje a kuchyně patří mezi dvě nejvíce přeplněné místnosti, proto se v nich mnohokrát květiny opravdu ztratí. Což je ale obrovská škoda! Zkuste využít méně tradiční místnosti ve vašem bytě jako je například ložnice, koupelna, pracovní místnost nebo i chodba. Právě zde květiny opravdu vyniknou a dokážou navodit příjemnou atmosféru.

 

Využíjte potenciálu vaší terasy

Ano, víme že ne všechny bytové jednotky mají balkony nebo terasy. Pokud ale máte to štěstí, měli byste ho rozhodně využít co nejefektivněji! Zde je důležité ale vybrat správné rostliny, kterým se na vašem balkonu nebo terase bude dařit. Je důležité brát v potaz na jaké světové straně se váš balkon nachází, jak dlouho během dne zde dopadají sluneční paprsky, zda je místo v závětří či nikoliv. Na tyto důležitosti byste rozhodně neměli při výběru květin zapomínat!

 

Vertikální zahrady

Nebojte se svislého směru, naopak v něm hledejte potenciál! Trend vertikálních zahrad narůstá na oblibě a my musíme souhlasit, že různé konstrukce zavěšených květin vypadají vážně dobře! Můžete využít žebříků, magnetických závěsných polic nebo si vytvořit vlastní vertikální zahradu. Možností je opravdu spousta záleží jenom na vašem prostoru a preferencích.

Jaké druhy květin zvolit do interiéru?


Jak jsme již zmínili výše, nemusíte se nutně držet tradičních pokojových rostlin, naopak zkuste zaexperimentovat s drobnějšími rostlinami nebo s visoucími rostlinami, které vašemu domovu přinesou trochu netradičního vzhledu.

 

●     Sukulenty Možná trochu netradičně začínáme sukulenty. Sukulenty mají jednu obrovskou výhodu, dokážou prosperovat téměř v každém prostředí! To, co jim chybí na velikosti, hravě doženou na svém zajímavém tvaru a barvách svých nádherných květů, kterými se vám čas od času odmění.

●     Bonsai Nedovolte, aby vám skutečnost, že žijete v bytě, zabránila mít vlastní strom. Ano, strom! Asi vám nemusíme nijak blíže představovat bonsaje, neboli japonské umění miniaturních stromů. Díky svému zajímavému tvaru zaujmou jistě každou vaši návštěvu.

●     Bambus Od přirozeně stojících až po krásně tvarované bambusové stonky ve tvaru srdce. Bambus proto může být nádherným darem pro vaši milovanou, které můžete tak velmi snadno dokázat vaše city. Bambus se navíc díky svému minimalistickému vzhledu hodí do každého interiéru.

●     Orchidej I když pravděpodobně žijete v betonové džungli, můžete si pomocí několika barevných a elegantních orchidejí navodit pocit tropické džungle. Orchideje patří mezi vděčné rostliny které potěší nejen svým vzhledem.

 

Ať už se rozhodnete naložit s vaším omezeným prostorem jakkoliv, doufáme, že jsme vám předali alespoń trochu inspirace, jak využít prostory, o kterých jste možná ani nepřemýšleli.

 

 

Из нашего предложения

BARBA SET + TATIANA 172g

BARBA SET + TATIANA 172g
новый

JARNÍ SET 11

JARNÍ SET 11

GUDI SET 3

GUDI SET 3

SET GUDI 4

SET GUDI 4

Вы также можете быть заинтересованы в

Этикетка и продукта страницы