телефон:
корзина: 0 штук
общая цена: 0 ₽
0
Завершить заказ

Jaké jsou smuteční aranžmá

Možnosti smutečních květinových aranžmá

Smuteční květiny přicházejí v různých uspořádání, přičemž každá z nich má svůj jedinečný účel a využití. Členové rodiny, kteří plánují a připravují smuteční obřad mají na výběr hned z několika květinových aranžmá. Co se týká účastníků pohřbu, ti se nejčastěji drží tradičních smutečních kytic a květinových košů. A je tomu tak dobře, smuteční věnce a koše jsou často opravdu objemné, proto je vždy důležité myslet na prostor, ve kterém se bude obřad odehrávat a věnovat mu pozornost. V dnešním článku si představíme hned několik různých typů a druhů smutečních květinových aranžmá, abyste získali co nejrozšířenější a nejobsáhlejší představu o tom, který typ dekorace je pro vás ten nejvhodnější.

 

 

Stojící květinové aranžmá

Stojící květinové uspořádání nejčastěji stojí vzpřímeně s drobnou podporou nebo stativem, který drží aranžmá ze zadní strany. Tato stojící květinové aranžmá nejčastěji zajišťuje rodina zesnulého nebo pohřební ústav právě z důvodů omezených prostor a místa na vystavení jednotlivých květinových aranžmá. Mohou mít tvar věnce, jednodušší kytice nebo různých symbolů, například kříže. Nejčastěji najdete květinová aranžmá poblíž rakve nebo u vchodu do areálu.

 

Rakevní aranžmá

Rakevní aranžmá jsou podobná stojícím květinovým aranžmá, ale ve většině případů spíše leží na rakvi, než aby je někdo postavil. Rakevní aranžmá stejně tak jako stojící květinové aranžmá zajišťuje rodina zesnulého. Záleží zejména na výběru konkrétní bary, stylu a rozmanitosti, aby celkové aranžmá působilo hezky a jednolitě.

 

Podlahová kytice

Podlahová kytice patří mezi květinové aranžmá, které může pohřební host poslat rodině pro vystavení na pohřbu. Obvykle se jedná o kombinaci více druhů květin a zeleně pro vystavení na podlahu nebo na další rovné plochy.

 

Pohřební koš

Pohřební koš se na první pohled může zdát podobný jako podlahová kytice. Jedná se ale o koš vystlaný různými druhy řezaných květin. Od drobných řezaných květin až po složitější květinové aranžmá. Pokud chcete poslat jednoduchý květinový dárek na pohřeb, květinový koš může být vhodnou volbou pro vyjádření vašich citů a sounáležitosti vůči pozůstalé rodině. Pohřební koš navíc můžete najít pod různým pojmenováním, nejčastěji tedy pod názvem pohřební koš nebo květinový koš.

 

Živé rostliny

Řezané květiny nejsou jedinou možností, pokud jde o řezané pohřební květiny. Možná vám to přijde nepatřičné věnovat živé rostliny v květináči na poslední rozloučení, nicméně například orchideje jsou vhodnou volbou pokud jde jak o řezanou verzi, tak i verzi v květináči. A nemyslíme si, že by bylo něco špatného na jejich věnování.

 

Věnce a girlandy

Květiny lze uspořádat do kruhu a vytvořit z nich tak jedinečný smuteční věnec, který můžete položit přímo na rakev, nebo zavěsit na viditelné místo přímo v obřadní síni. Věnce jsou také často součástí stojatých aranžmá. Girlandy jsou podobné věncům, ale místo kruhového tvaru  se častěji vyskytují v podélných nebo jiných variantách. Girlandy můžete stejně jako věnec vystavit přímo na rakev nebo vedle rakve. Stejně jako rakevní aranžmá nebo stojící aranžmá jsou věnce i girlandy zřizovány přímo rodinou, která si je může objednat předem, nebo přivést až na místo konání.

 

Pohřební květiny a víra

Poslední otázkou zůstává, zda jsou pohřební květiny vhodné pro každou situaci. Mnoho pohřbů se koná bez návaznosti na víru. Dobrou zprávou ale zůstává, že květiny jsou obvykle vhodným dárkem pro zaslání téměř v každé situaci. Je zde stále důležité mít na paměti hned několik věcí. Pojďme se tedy společně podívat na jednotlivé víry, jak to u nich chodí.

 

Mormoni: Pohřební květiny jsou vhodnou volbou, měli byste se ale vyhnout uspořádání ve formě náboženské ikonografie.

Židé: Pohřební květiny se na samotném pohřbu obvykle nevystavují. Místo toho však můžete poslat zesnulé rodině květiny, jako projev vaší podpory.

Řecká pravoslavná církev: Většina pohřebních květin je přijímána, nejčastěji jsou upřednostňovány květiny bílé barvy.

Hinduismus: Můžete zvolit jak tradiční pohřební kytice, tak i květinové girlandy, které jsou u hinduismu velmi oblíbené.

Islám: Než se rozhodnete poslat smuteční kytici, nezapomeňte se rodiny zeptat, zda jsou květiny pro konkrétní obřad vhodné nebo zda jsou přijímány. Význam květin v islámu se liší.

 

Kdykoliv máte pochybnosti o zaslání smutečních květin rodině pozůstalého, můžete se ujistit předem a zeptat se rodiny zesnulého, která vám potvrdí nebo vyvrátí důležitost květin. V našich končinách jsou smuteční květiny přijímány ve většině případů velmi velkoryse a jsou považovány za vyznání úcty a pokory rodině zesnulého.

Из нашего предложения

SMUTEČNÍ KVĚTINA 5

SMUTEČNÍ KVĚTINA 5

SMUTEČNÍ KYTICE 10

SMUTEČNÍ KYTICE 10

SMUTEČNÍ KYTICE 11

SMUTEČNÍ KYTICE 11

SMUTEČNÍ KYTICE 12

SMUTEČNÍ KYTICE 12

SMUTEČNÍ KYTICE 14

SMUTEČNÍ KYTICE 14

SMUTEČNÍ KYTICE 15

SMUTEČNÍ KYTICE 15

Вы также можете быть заинтересованы в

Этикетка и продукта страницы