телефон:
корзина: 0 штук
общая цена: 0 ₽
0
Завершить заказ

Aloe vera a jeho zázračné využití

Zázračné účinky aloe vera

Aloe vera je mnohem víc, než jen atraktivní pokojová rostlina! Mnoho z nás ji má spojenou zejména s první pomocí při popáleninách nebo spálenou kůží od sluníčka, jiní s nenáročnou pokojovkou. Ovšem nejen popáleniny jsou případ, kdy aloe vera dokáže ukázat svou moc. Tato rostlina je opravdovým unikátem a v dnešním článku se vám pokusíme ukázat, kde všude dokáže aloe vera zazářit. Jaké výhody má tedy aloe vera? Pojďme se společně podívat! V posledních letech se objevilo svoustu nových a rozmanitých způsobů, jak se dá rostlina aloe vera využít. O některých z nich už možná víte, ale jiné pro vás mohou být stálé novinkou, pojďme se tedy společně podívat na benefity aloe vera.

Léčivé účinky aloe vera
 

Pomocník při pálení žáhy

Studie dokázaly, že pravidelné popíjení vody s výtažky aloe vera během jídla má schopnost uklidnit náš trávicí trakt. Pokud tedy trpíte na problém pálení žáhy, drinky z aloe vera vám mohou být velmi účinným pomocníkem. Zkuste do vašeho jídelníčku na nějakou dobu zařadit drinky s výtažky aloe a možná již brzy zaznamenáte pozitivní rozdíl. Vždy je ale dobré tyto konkrétní kroky konzultovat s lékařem. Zkuste se tedy na další lékařské prohlídce zmínit o aloe vera, nebo tento krok zkonzultujte s lékárníkem.

 

Snižování hladiny cukru v krvi

Aloe vera může pomoci snížit také hladinu cukru v krvi a to zejména diabetiků. Probíhá dokonce odborné testování vlivu aloe vera na citlivost inzulínu.

 

Pomáhá eliminovat růst škodlivých bakterií

Mnoho z vás již slyšelo pojem antioxidanty. Toto oblíbené slovíčko se poměrně hojně uchytilo v různých marketingových kampaních a reklamách. Nicméně rostlina aloe vera je plná prospěšných antioxidantů, které pomáhají našemu tělu se účinně zbavovat nevyžádaných látek. Zároveň také antioxidanty obsažené v aloe vera pomáhají předcházet růstu škodlivých bakterií. V lékárně naleznete řadu doplňků stravy obsahující právě výtažky aloe vera.

 

Podpora trávení

Jak jsme již zjistili výše, aloe vera je významným pomocníkem při zažívání. V některých zemích lidé vymačkávají šťávu přímo z rostliny aloe vera, v našich končinách si tuto čerstvou šťávu pravděpodobně jen tak nedopřejeme, nicméně existuje řada gelů a doplňků z aloe, které vám pomohou zlepšit vaše trávení. Stejně tak jako při pálení žáhy je dobré se o zmíněných doplňcích poradit s vaším lékařem. 

 

Využití aloe vera v kosmetice


Aloe vera se již dlouhou dobu používá v kosmetice. Nejčastější využití je ve formě přípravků pro naše vlasy, tělo ale mnoho výrobců propaguje aloe vera jako účinného pomocníka při hubnutí. Nicméně všechno naznačuje k tomu, že aloe vera má opravdu široké využití a pozitivní účinky a vliv na naše tělo.

 

Zpomaluje tvorbu vrásek

Mnoho lidí bude znát aloe vera ve spojení se zpomalením stárnutí. Rostlina aloe vera obsahuje vitamíny C, E a beta karoten, které vyživují lidskou pokožku bez mastného efektu. Někteří lidé také tvrdí, že pravidelné pití aloe vera jim pomohlo vyživit a rozjasnit jejich pleť. Aloe vera pomáhá také čistit suchou pokožku, akné a používá se jako peeling nebo maska na citlivou pleť.

 

Ústní voda

Díky obsahu vitamů, minerálů a enzymů se aloe vera dá využít také jako ústní voda. Šťáva z aloe vera redukuje plak a bakterie v našich ústech. Pokud tedy hledáte přírodnější formu ústní vody, možná právě aloe vera bude tím pravým pro vás.

 

To je jen několik drobných věcí, kdy aloe vera ukazuje svoji rostlinnou sílu. A co vy? Máte zkušenosti s některým ze zmíněných benefitů? Využíváte pozitiva aloe vera na pravidelné bázi nebo je pro vás dnešní článek příjemným odhalením?

Из нашего предложения

KVĚTINOVÝ KOŠ KARMELITA

KVĚTINOVÝ KOŠ KARMELITA

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ PINK

KVĚTINOVÝ KOŠ PINK

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA
Не продается

KVĚTINOVÝ KOŠ FIALOVÝ + MERCI 250g a LÁHEV SEKTU Bohemia Rose 0,75l

KVĚTINOVÝ KOŠ FIALOVÝ + MERCI 250g a LÁHEV SEKTU Bohemia Rose 0,75l
Не продается

KVĚTINOVÝ KOŠ CAMILA

KVĚTINOVÝ KOŠ CAMILA

KVĚTINOVÝ KOŠ SARAH

KVĚTINOVÝ KOŠ SARAH

KVĚTINOVÝ KOŠ BEATA

KVĚTINOVÝ KOŠ BEATA

KVĚTINOVÝ KOŠ LORI

KVĚTINOVÝ KOŠ LORI

KVĚTINOVÝ KOŠ VIVI

KVĚTINOVÝ KOŠ VIVI

KVĚTINOVÝ KOŠ GUDI

KVĚTINOVÝ KOŠ GUDI

KVĚTINOVÝ KOŠ FOLY

KVĚTINOVÝ KOŠ FOLY

KVĚTINOVÝ KOŠ LARY

KVĚTINOVÝ KOŠ LARY

KVĚTINOVÝ KOŠ AFNE

KVĚTINOVÝ KOŠ AFNE

KVĚTINOVÝ KOŠ DANDY

KVĚTINOVÝ KOŠ DANDY

KVĚTINOVÝ KOŠ FANNY

KVĚTINOVÝ KOŠ FANNY

KVĚTINOVÝ KOŠ Z FRÉZIÍ A EUSTOMY

KVĚTINOVÝ KOŠ Z FRÉZIÍ A EUSTOMY

KASABLANKA

KASABLANKA

Вы также можете быть заинтересованы в

Этикетка и продукта страницы