We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Význam barevnosti květin při věnování

Co znamenají barvy u květin

 

Květiny jsou považovány za jeden z nejoblíbenějších dárků po celém světě. Zatímco někteří je mohou považovat za přeceňované, jiní je naopak milují a nedají na ně dopustit. Jejich bezesporou výhodou je rozhodně jejich široká nabídka. Od různých barev, velikostí až po různorodost jednotlivých druhů máte vždy skutečně z čeho vybírat. Květiny navíc mají obrovský význam a každý druh má také svoji vlastní symboliku. Pokud se rozhodnete květiny věnovat, je nutné dbát na jejich kvalitu, protože ne všechna květinářství si kladou za cíl prodávat kvalitní květy, které vydrží co nejdéle. U toho se u nás ve Flora květiny skutečně bát nemusíte, protože právě kvalita květin je naše hlavní poselství. Každá příležitost si žádá trochu odlišnou květinu. Jiný druh, nebo jiné barevné provedení. V dnešním článku si představíme nejtradičnější barevné kombinace, se kterými můžeme potěšit naše blízké! Dnešní článek je věnován všem, kteří si nejsou jistí jaké barvy květin vybrat pro konkrétní situaci, abyste si už nikdy nemuseli lámat hlavu nad tím, zda je vaše volba vhodná, či nikoliv.

 

Červené květiny

Je známo, že červená barva symbolizuje vášeň a lásku, proto by právě červené květiny měly být volbou, pokud plánujete poslat květinu vaši drahé polovičce. S červenými květinami nikdy nešlápnete vedle a můžete si být stoprocentně jistí, že vaše zpráva a city budou správně pochopeny. Obzvláště červené růže jsou symbolem v případě pokud jde o romantické a vášnivé vztahy. Červená je také barvou touhy, a proto je ideální volbou pokud si přejete ukázat vaši oddanost. Červené květy jsou velmi oblíbené při příležitostech jako je například Valentýn, výročí vašeho vztahu nebo narozeniny vaší milované, ovšem červené květy mají mnohem víc, co nabídnout. Pokud si přejete okořenit váš vztah, nebojte se poslat kytici červených květů jen tak. Koneckonců, právě tato malá gesta dělají ve vztahu tu správnou atmosféru a rozdíl.

 

Růžové květiny

Pokud červená označuje vášeň, růžová barva zobrazuje lásku a štěstí, ale ne zcela nutně romantickým způsobem. Růžová je oblíbenou barvou žen po celém světě, takže můžete velmi snadno vybrat svěží, jemně vypadající kytici pro vaši manželku, matku, sestru nebo nejlepší kamarádku bez obav, že byste nechtěně vyjádřili vášnivé city. Další velkou výhodou růžové barvy je určitě její rozmanitost a variabilita. Od jemné pastelové barvy, která je vhodná pro všechny elegantní dívky a ženy až po skutečně živou a výraznou růžovou, která je plná pozitivní energie a je tedy vhodná pro všechny energické ženy a dívky. Navíc květin v růžové barvě je velké množství, takže i v druhové rozmanitosti budete mít široký výběr. Růžová barva u květin je také vhodnou volbou v začátcích vztahu, kdy si přejete vyjádřit vaši milost a zároveň nevinnost a radost, kterou cítíte. Růžové karafiáty, růže a lilie jsou skvělou volbou pro tuto příležitost, můžete je různě kombinovat nebo se rozhodnout pouze pro jeden ze zmíněných druhů.

 

Žluté květiny

Žlutá barva je šťastnou barvou a pokud ji navíc spojíte s květinami, musíte rozveselit skutečně každého! Žluté květy srší štěstím do všech stran, proto jsou vhodnou volbou jak se někomu omluvit nebo povzbudit někoho nemocného a vyjádřit mu váš zájem. Žlutá barva také symbolizuje přátelství, proto například žlutě zářivé slunečnice, růže nebo orchideje jsou krásným a smysluplným dárkem pro vaše přátele. Zaslání žluté kytici vašim přátelům je také skvělý způsob, jak je potěšit a zlepšit jim náladu v nastávajících podzimních dnech.

 

Bílé květiny

Bílá barva je považována za barvu čistoty a nevinnosti, to stejné platí také pro bílé květiny. Bílé květy jsou skvělým dárkem například pro novomanžele, kdy pomocí bílých květů sdělujte vše nejlepší do jejich nového, společného začátku. Bílé květy si drží také symboliku milosti, což z nich dělá ideální květiny pro oslavu narození miminka nebo pro květiny při zásnubách. S bílými květinami téměř nikdy nemůžete udělat chybu, symbolizují dokonalost a čistou radost, která je vhodná k oslavě výročí, narozenin, vítání nových členů do života, svateb nebo i smutečních událostí. Můžete sáhnout například po bílých růžích, karafiátech, orchidejích nebo liliích.

 

Modré a fialové květiny

Tam, kde červená barva značí vášeň, je modrá barva symbolem dlouhověkosti, odhodlání a síly. Fialové a modré květy jsou tedy vhodné pro vaše dlouhodobé partnery, jak jim ukázat vděk, že jsou vždy po vašem boku, když to nejvíce potřebujete. Modrou barvu můžete najít například u hortenzií nebo duhovek. Modrá barva zároveň navozuje atmosféru klidu, proto jsou vhodné i v případě pokud jdete navštívit vaše blízké a rádi byste je potěšili drobným dárkem. Modrá barva je zároveň považována za mužskou barvu, proto je ideální v případě kdy se poohlížíte po ideální květině pro muže. Bez ohledu na pohlaví jsou modré květiny líbivým dárkem!

 

Předávejte upřímné a na tělo tvořené vzkazy vašim blízkým pomocí květin a jejich barevných kombinací Při výběru správné barevné květinové kombinace dokážete s květinami skutečně zázraky a sdělit zprávy plné různých emocí a pocitů! Pokud máte rádi jistoty, vždy můžete zvolit vícebarevné kombinace, které ovšem ztratí kouzlo konkrétní zprávy, ale rozhodně předají optimismus a pozitivitu příjemci. Využívejte květiny ke komunikaci, jak můžete vidět, mají rozhodně co říct!

From our offer

KVĚTINOVÝ KOŠ KARMELITA

KVĚTINOVÝ KOŠ KARMELITA

KVĚTINOVÝ KOŠ KAROLIN

KVĚTINOVÝ KOŠ KAROLIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ PINK

KVĚTINOVÝ KOŠ PINK

KVĚTINOVÝ KOŠ YELLOW

KVĚTINOVÝ KOŠ YELLOW

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA
Not for sale

KVĚTINOVÝ KOŠ BÍLÝ

KVĚTINOVÝ KOŠ BÍLÝ

KVĚTINOVÝ KOŠ RŮŽÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ  RŮŽÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ PLNÝ RŮŽÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ PLNÝ RŮŽÍ

KOŠ RUDÝCH RŮŽÍ

KOŠ RUDÝCH RŮŽÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LUXUS

KVĚTINOVÝ KOŠ LUXUS

KVĚTINOVÝ KOŠ EXTRA

KVĚTINOVÝ KOŠ EXTRA
NEW

KVĚTINOVÝ KOŠ EXTRA + MERCI 250g

KVĚTINOVÝ KOŠ EXTRA + MERCI 250g

KVĚTINOVÝ KOŠ LENY

KVĚTINOVÝ KOŠ LENY

KVĚTINOVÝ KOŠ KISS

KVĚTINOVÝ KOŠ KISS

KVĚTINOVÝ KOŠ SENDY

KVĚTINOVÝ KOŠ SENDY

KVĚTINOVÝ KOŠ SISI

KVĚTINOVÝ KOŠ SISI

KVĚTINOVÝ KOŠ SOFIE

KVĚTINOVÝ KOŠ SOFIE

KVĚTINOVÝ KOŠ KODI

KVĚTINOVÝ KOŠ KODI

KVĚTINOVÝ KOŠ BEATA

KVĚTINOVÝ KOŠ BEATA

KVĚTINOVÝ KOŠ LORI

KVĚTINOVÝ KOŠ LORI

KVĚTINOVÝ KOŠ PETI

KVĚTINOVÝ KOŠ PETI

KVĚTINOVÝ KOŠ VIVI

KVĚTINOVÝ KOŠ VIVI

KVĚTINOVÝ KOŠ DEBIE

KVĚTINOVÝ KOŠ DEBIE

KVĚTINOVÝ KOŠ ALEX

KVĚTINOVÝ KOŠ ALEX

KVĚTINOVÝ KOŠ LARY

KVĚTINOVÝ KOŠ LARY

KVĚTINOVÝ KOŠ AFNE

KVĚTINOVÝ KOŠ AFNE

KVĚTINOVÝ KOŠ DANDY

KVĚTINOVÝ KOŠ DANDY

KVĚTINOVÝ KOŠ MIX RŮŽÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ MIX RŮŽÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ FANNY

KVĚTINOVÝ KOŠ FANNY

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT