We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Vysaďte nové sazeničky do kartonu od vajec

Jak využít k sadbě plato od vajec

S jarním obdobím přichází také nový elán a chuť vyzkoušet něco nového! Zahrada a květiny nabízí mnoho sfér, kde můžete uplatnit svoji kreativitu a otestovat svoje praktické schopnosti. Mimo vysazování nových květin do květináčů, zvelebování vaší zahrady nebo dekorování kytic na váš stůl, přichází čas vyzkoušet ještě něco jiného. Zkuste si předsadit svoje vlastní bylinky trochu netradičně, do plata od vajec. Zní to šíleně? Možná ano, ale jedná se opravdu o velmi snadnou a navíc praktickou věc! Nemusíte nutně kupovat další speciální nádoby, ani jiný materiál, protože plato od vajíček má doma snad každý, navíc se jedná o super formu recyklace. Pojďte se společně s námi podívat, jak se takové obyčejné plato od vajec dá využít.

 

Proč použít plato od vajíček?

Existuje hned několik důvodů, proč jsou právě plata od vajíček ideální volbou pro vaše začátky se předsázením semínek. Zvláště pokud se chystáte semínka předsadit poprvé.

 

●     Nemusíte vynakládat žádnou speciální energii ani finance do formiček na nové sazeničky. Stačí si koupit plato vajíček, které (pokud nepatříte mezi vegany) zřejmně běžně konzumujete a po jejich spotřebě nechat obal od vajec, který byste za normálních okolností pravděpodobně vyhodili.

●     Zásobníky na semínka jsou mnohdy v zahradnických potřebách opravdu drahé. Proto s platem od vajec rozhodně ušetříte!

●     Opětovné využívání materiálů je dobré pro životní prostředí a určitě i vás vnitřně zahřeje u srdíčka, že jste dokázali věc využít více, než jednou.

●     Plata od vajec jsou drobná, proto je s nimi i snadná manipulace. Můžete je také libovolně rozstříhat a nakouskovat podle jednotlivých druhů, které plánujete zasadit. Díky jednotlivým oddílům budete mít tak dokonalý přehled o tom, co právě sázíte.

●     Kartony od vajec mají ideální tvar pro počáteční semena, navíc díky jejich velikosti je snadno můžete postavit na parapet, kde se jim bude dostávat přímého slunečního záření, které mladé semínka potřebují!

●     Jakmile nastane čas, semínka uzemnit, v závislosti na konkrétním typu kartonu je můžete posadit přímo rovnou do země a nechat karton rozložit v půdě. Většina kartonů je papírová, proto mají nespornou výhodu v porovnání s plastovými kelímky od jogurtů, které se rozhodně v zemi nerozloží! Díky tomu, že plato můžete vložit přímo do země také zabráníte zbytečné manipulaci s drobnými a křehkými sazeničkami, které byste mohli snadno poškodit.

●     Vaše semínka tak budou perfektně uspořádaná a vy budete mít systém a skvělý přehled v tom, co jste zasadili.

 

Jak se semínky v kartonu začít

Jako první byste měli nastřádat dostatečné množství kartonů od vajec. Pokud nejste zrovna milovníky vajec, zkuste se zeptat v rodině, kamarádů a známých, určitě vám rádi nějaké věnují. Jakmile budete mít dostatek kartonů na sázení, můžete se pustit směle do toho!

Následující postup je už opravdu jednoduchý. Sežeňte si kvalitní substrát na vysazování a dejte malé množství do důlku pro vajíčko. V substrátu vytvořte malinký důlek, do kterého umístíte semínka a následně přikryjte další vrstvou substrátu.

Tento proces zopakujte pro každé místo na vajíčko a máte hotovo! Teď stačí přidat trochu vody na každé semínko, ovšem buďte opatrní! Nezapomínejte že vaše semínka se nachází v papírovém platu od vajec, který dokáže opravdu snadno propustit vodu.

Právě kvůli papírovému obalu je důležité vzít v potaz zalévání a odvodňovací proces. Předtím, než se rozhodnete vaše plato uzemnit a rádi byste ho měli na parapetu, je dobré plato se sazenicemi dát do nepropustné nádoby. Zamezíte nejen propuštění, ale hlavně nepořádku.

Nyní stačí dát vaše předpřipravené sazeničky na světlé, slunné místo, kde budou mít dostatek tepla a slunečního záření a jakmile budou připraveny, můžete je velmi snadno přesadit do země, na zahradu nebo do truhlíku. Tedy do jejich přirozeného stanoviště!

 

Tak co, vrhnete se toto jaro a vyzkoušíte nový způsob jak si zasadit nová semínka? Je to opravdu jednoduché a zvládnout to s vámi  mohou i děti, proto si můžete užít společnou aktivitu a později navíc získat odměnu v nových bylinkách či zelenině!

 

 

From our offer

KVĚTINOVÝ KOŠ KARMELITA

KVĚTINOVÝ KOŠ KARMELITA

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ PINK

KVĚTINOVÝ KOŠ PINK

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA
Not for sale

KVĚTINOVÝ KOŠ FIALOVÝ + MERCI 250g a LÁHEV SEKTU Bohemia Rose 0,75l

KVĚTINOVÝ KOŠ FIALOVÝ + MERCI 250g a LÁHEV SEKTU Bohemia Rose 0,75l
Not for sale

KVĚTINOVÝ KOŠ CAMILA

KVĚTINOVÝ KOŠ CAMILA

KVĚTINOVÝ KOŠ BEATA

KVĚTINOVÝ KOŠ BEATA

KVĚTINOVÝ KOŠ LORI

KVĚTINOVÝ KOŠ LORI

KVĚTINOVÝ KOŠ VIVI

KVĚTINOVÝ KOŠ VIVI

KVĚTINOVÝ KOŠ GUDI

KVĚTINOVÝ KOŠ GUDI

KVĚTINOVÝ KOŠ LARY

KVĚTINOVÝ KOŠ LARY

KVĚTINOVÝ KOŠ AFNE

KVĚTINOVÝ KOŠ AFNE

KVĚTINOVÝ KOŠ DANDY

KVĚTINOVÝ KOŠ DANDY

KVĚTINOVÝ KOŠ FANNY

KVĚTINOVÝ KOŠ FANNY

KVĚTINOVÝ KOŠ Z FRÉZIÍ A EUSTOMY

KVĚTINOVÝ KOŠ Z FRÉZIÍ A EUSTOMY

KASABLANKA

KASABLANKA

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT