We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Správná péče o věnec na dveřích

Jak správně pečovat o věnec na dveřích

Blíží se oblíbené období Vánoc, které doslova vyzývá k tomu, abychom si vyzdobili náš domov, abychom se v něm cítili snad co nejlépe! Mnoho z nás dbá nejen na interiér, ale taktéž na exteriér, který je neméně důležitý. Myslíme si, že o Vánocích neexistuje veselejší a radostnější pohled na vstupní dveře, než na ty, které jsou krásně ozdobené a nejlépe oblíbeným a symbolickým vánočním věncem. Jak ale udělat, aby věnec zůstal krásný a svěží po celou dobu? Pokud zvolíte věnec z umělých materiálů, nemusíte se o tento problém starat. Nicméně by byla škoda nevyužít smrkového jehličí nebo krásných listů či mechu, pro vánoční výzdobu. Štědrý den je přece jen ještě daleko, nicméně počasí si už pomalu začíná doslova říkat o výzdobu.  Právě dnešní článek bude věnován všem důležitým tipům a radám jak zajistit, aby váš věnec vydržel co nejdéle! Přinášíme vám tedy tipy od těch nejpovolanějších, kterými nejsou nikdo jiný, než profesionální floristé a květináři, kteří si v tomto období doslova užívají tvorbu nových zimních dekorací pro nadcházející sezónu. Právě díky jejich dlouholeté praxi a zkušenosti nám mohou pomoci při péči o zimní dekorace. Inspirujte se tedy od lidí z praxe, kteří mají mnohaleté zkušenosti.

 

Tipy, aby váš vánoční věnec vydržel co nejdéle:


1.    Vybírejte květiny moudře

Pokud chcete mít věnec, který vám bude dělat radost po celé vánoční období a vydrží opravdu hodně, požádejte vašeho květináře, aby zvolil dlouhotrvající a odolnější květiny. Pro tyto případy skvělou službu zajistí například karafiáty nebo nesmrtelné chryzantémy. Můžete květy také zcela vynechat zvolit pouze zeleň, která odvede stejně krásnou službu. Navíc podzim a zima jsou doslova ideální sezónou, kdy můžete sáhnout po nádherně vonících jehličnanech, které navíc vytvoří tu pravou vánoční atmosféru. K zelené barvě se skvěle hodí červené komponenty, které můžete doladit pomocí šípků nebo dalších červených plodů. Věnec vytvořený ze zeleně a listů by měl zůstat svěží po dobu minimálně dvou až tří týdnů, pokud jej tedy pověsíte v období kolem Mikuláše, zcela určitě by měl zůstat svěží do Štědrého dne. Pokud ale nemůžete odolat květinovým věncům a ještě více těm s orchidejemi, nechejte jejich věšení až na poslední chvíli. Orchidejím mráz ani chlad nevyhovuje, proto by byla škoda, kdyby jste museli váš věnec sundat ještě před štědrým dnem. Raději jej nechejte až opravdu na poslední chvíli, tedy pár dnů před štědrým dnem, aby ho i vaši sváteční hosté mohli ocenit.

 

2.    Voda, voda a ještě jednou voda

Udržujte svůj věnec neustále svěží pomocí pravidelného zavlažování. Možná přemýšlíte jak se dá zalít věnec? Není nutné zalévat, ale čas od času postříkat trochou vody z rozprašovače. Pokud budete pravidelně váš věnec osvěžovat, jeho listy nebo květy budou po celou dobu ve špičkové kondici!

 

3.    Chraňte jej před nepříznivým počasím

Květiny doslova nesnáší mráz, proto je dobré sledovat předpověď počasí a brát na něj ohled. Pokud hlásí dlouhé a opravdu kruté mrazy, chraňte váš věnec a raději ho uschovejte před nepřízní počasí do kůlny nebo do garáže, kde si budete jistí, že toto období zvládne. Někdy stačí věnec schovat pouze přes noc, kdy bývají mrazy z pravidla nejsilnější.

 

4.    Chraňte je před teplem

Další věc, kterou mimo mráz a chlad věnce nesnáší příliš dobře je také teplo a horký vzduch, proto pro všechny věnce, které plánujete vyvěsit u vás doma, vyberte místo, které je dostatečně daleko od radiátoru nebo krbových kamen. Příliš mnoho tepla by mohlo vést k nechtěnému vyblednutí květů nebo listů a to nechceme! Pokud by navíc tepla bylo opravdu příliš, mohlo by dojít k úplnému usušení až spálení dekorace a to určitě nechcete. Nemluvně o tom, že by mohlo dojít k samotnému požáru.

 

5.    Buďte kreativní!

Nebojte se upustit trochu vaši uzdu a vánoční období si užijte naplno. Vánoce by měly být přece pohodové a pohádkové, proto kdy jindy než teď vyzkoušet různé dekorace a způsoby jak vytvořit co nejoriginálnější aranžmá. Můžete do svého věnce zakomponovat různé pohádkové figurky, vánoční skřítky, rolničky a mnoho dalšího, aby jste dodali vašemu věnci ten správný vánoční look. Nebojte se také vyhrát si s barvami a to zejména s červenou, bílou, stříbrnou, zlatou nebo zelenou. Právě těmito barvami si přinesete co největší vánoční efekt.

 

Doufáme, že vám dnešní tipy pomohly si utřídit priority při nákupu vánočního věnce a necháte se inspirovat opravdovými odborníky z oboru. Pokud si přejete aby váš věnec vydržel co nejdéle, volte jehličnaté dekorace, kterým zimní období tolik nevadí. Pokud vám jde spíše o estetický požitek a nechcete se ochudit o krásné květy i během zimy, můžete zkusit věnce s odolnějšími květinami, které ovšem vyžadují zodpovědnější péči.

From our offer

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT