We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Pokojovky pro každou osobnost

Jak vybrat pokojovku pro své přátele

 

Pokojové rostliny jsou ideálním dárkem. Pokud jí navíc budete věnovat pozornost a starat se o ni se svým nejlepším svědomím, můžete si být jistí, že se vám odvděčí dlouhým životem, kdy vám bude dělat nejen estetickou, ale také psychickou radost.

Při správném zacházení se může darované pokojovce dařit dlouhá léta, nejen že rozzáří domov a stane se dokonce součástí rodiny. Správně vybraná pokojovka je opravdu dárek, se kterým můžete velmi potěšit i překvapit! Darováním pokojové rostliny se dá těžko něco pokazit, ale i v tomto případě je možné udělat ještě něco extra navíc. Ptáte se co? Co takhle zkusit do výběru konkrétní rostliny zohlednit také osobnost příjemce a jeho zájmy. Pokud tedy hledáte dokonalý dárek v podobě pokojové rostliny, zvažte následující možnosti, které jsme si pro vás připravili.

 

Pro kutila ve světě rostlin

Každý máme kolem sebe člověka, který se rád pustí do projektu a dělá věci sám. Ocení tedy dárek, který mu umožní doslova si ušpinit ruce a “udělat si sám”. Startovací sady pro nové pěstitele, kde máte v balíčku vše v jednom, jsou pro tuto příležitost ideální. Obsahují vše, co potřebujete k zasazení, ošetřování a pěstování vlastních pokojových rostlin. Chcete-li, aby váš kamarád zažil tropický ráj, vyberte mu fíkus nebo monsteru. Pokud chcete něco skutečně exotického, vyzkoušejte startovací sadu pro citrusy!

Možná vás zanedlouho kamarád potěší výslužkou z doma vypěstovaných citronů, limetek a pomerančů. Nebo si možná chcete vysadit vlastní strom? Sada na výsadbu stromů obsahuje většinou také rukavice na sázení, kůly, přísady do půdy a další vymoženosti, které se však budou hodit. Vždy záleží na konkrétním balíčku a značce. Pro milovníka umění nebo přítele se smyslem pro humor zvolte bambus, který bude jak jednoduchý na následnou péči, tak velmi estetický a zábavný v jednom!

 

Pro všechny gurmány

Pokojová rostlina může být krásná i praktická. Přátelům, kteří milují jídlo, čerstvé produkty a vaření, darujte ovocný strom v květináči! Například citrusový stromek limequat je skutečně jedinečným a neočekávaným dárkem. Ani ten nejoddanější gurmán pravděpodobně nikdy neochutnal limetku kříženou s kumkvatem, natož aby ji pěstoval! Pokud chcete tradičnější citrusy, zkuste stromek klíčkové limetky nebo keř citronu Meyer.

Key limetky jsou malé, lahodné a ideální na koláče, zatímco citrony Meyer poskytují chutnou směs sladké pomerančové a jemně trpké citronové chuti. Znáte někoho, kdo má sladký jazýček, a raději preferuje sladkou chuť před svěžími citrusy? Ovoce ze banánovníku Blue Java opravdu chutná jako zmrzlina! Strom navíc začíná plodit hned v první sezóně, takže váš obdarovaný začne sklízet ovoce téměř hned! Pro všechny šéfkuchaře a velkolepé gurmány ve vašem životě zkuste darovat pimentovník lékařský, který všichni známe jako nové koření. Koření, bez kterého se žádný správný kuchař neobejde. Nejenže budou mít krásnou pokojovou rostlinu, ale budou si moci zásobit svůj stojan na koření vlastním kořením!

 

Pro nekonečného začátečníka

Každý má rád rostliny, ale ne každý má vrozené nadání v péči o pokojové rostliny. Naštěstí existují pokojové rostliny, které snesou různé podmínky a pravidelné zanedbávání, takže jsou ideálním společníkem pro vaše... méně zahradnicky zdatné přátele. Fíkus malolistý je krásná rostlina se srdčitými zelenými a bílými listy, která přežije i ty nejmizernější podmínky. Filodendron březový poskytne tropickou atmosféru díky pruhovaným listům a nebude mu ani vadit, když na něj zapomenete. Všem známý tchýnin jazyk patří také mezi klasické pokojové rostliny pro začátečníky, ikonický pro své dlouhé špičaté listy s bílým okrajem a nepotřebuje příliš péče. Další rostlinou této kategorie je zamiokulkas. Pěkná, stálezelená rostlina s lesklými zelenými listy. A hledáte-li rostlinu se snadnou péčí a opravdu jedinečným vzhledem, zvolte červený čínský stálezelený strom, jeho zelené listy s tmavě růžovým okrajem jsou skutečně okouzlující.

 

Společenský nadšenec

Vaše kamarádka nebo kamarád, kteří rádi pořádají večeře a setkání, budou mít radost z květin, které jsou doslova nápaditými podněty ke konverzaci. Pachira vodní má zajímavý pletený kmen zakončený korunou s krásně zelenými listy, toulcovka naopak vytváří nádherné bílé květy a může se rozrůst do poměrně velkých rozměrů, a to i s nízkými nároky na údržbu. Další květinou, na kterou v tomto seznamu nesmíme zapomenout jsou orchideje! Orchideje má rád snad každý. Krásné a exotické květy v růžové, fialové, bílé, žluté a dalších barvách budou skvělou volbou pro vaše optimistické kamarády. Další jedinečnou volbou je červená anturie, která se pyšní jasně červenými květy se žlutými středy a jsou tak ideální ozdobou na jídelní stůl. Tropické bromélie mají naopak špičaté listy a výrazné květy v růžové, červené, oranžové a žluté barvě.

 

Pro vás.. nebo vašeho nejlepšího kamaráda

Tyto netradiční a velké pokojové rostliny, nemusí být pro každého. Obydlí svého nejlepšího přítele znáte lépe než ostatní, takže budete vědět, zda se tam některá z těchto pokojových rostlin hodí či nikoliv. Je dobré si při výběru položit několik otázek. Má váš obdarovaný prázdný prostor, který je jako stvořený pro nový velký přírůstek? Dračinka křovitá ohromí v prázdném koutě, kde se může pochlubit sytě červenými listy a dorůst až 180 centimetrů! Šeflera actinophylla je tropická rostlina s převislou korunou, která taktéž dorůstá do netradičních výšek, pokud jí to dovolíte.

 

Pokud znáte své kamarády, nemůžete s rostlinou jako dárkem udělat chybu. Až budete příště hledat dárek k narozeninám, ke kolaudaci nebo jen způsob, jak říct, že vám na nich záleží, zkuste některou z desítek krásných pokojových rostlin.

From our offer

ZORA

ZORA

SELA

SELA

LUCI

LUCI

BEATA

BEATA
LOVE

CAROL

CAROL

KAMI

KAMI

LARY

LARY

SELI

SELI

KLAUDI

KLAUDI

FONDA

FONDA

KUKI

KUKI

DEBIE

DEBIE

ZUZI

ZUZI

JULI

JULI

DIDI

DIDI

DURI

DURI

HOLA

HOLA
Not for sale

COLY

COLY

SCARLETT

SCARLETT
Not for sale

PAULA

PAULA

LONDA

LONDA

TAMI

TAMI

NORY

NORY

TAMARA

TAMARA

KAJA

KAJA

GABRIELA

GABRIELA

BEDY

BEDY

KAROL

KAROL

LUCIA

LUCIA

KVĚTINOVÝ KOŠ KARMELITA

KVĚTINOVÝ KOŠ KARMELITA

PINKI

PINKI

GUDI

GUDI

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ PINK

KVĚTINOVÝ KOŠ PINK

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA
Not for sale

KAROLINA

KAROLINA

DARINA

DARINA

HUSTON

HUSTON

ORANGA

ORANGA

KOKI

KOKI

ADINA

ADINA

AMANDA

AMANDA

BARBA SET + TATIANA 172g

BARBA SET + TATIANA 172g
NEW

BRIGITA

BRIGITA

LORA

LORA

LEONTÝNA

LEONTÝNA
Not for sale

LADA

LADA

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT