We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Počet květin v kytici a jejich význam - RŮŽE

Význam počtu růží v pugétu

Lidé zbožňují říkat „Miluji Tě“ pomocí růží. Ze všech květin, právě růže jsou číslem 1 ve způsobu, jak lidé vyjadřují svou náklonnost. Co jste možná ještě nezaregistrovali je, že numerologie růží hraje dodatečnou a snad i stejně tak podstatnou roli co se symboliky těchto klasických květů týče, jako jejich barva.

Uvedeme si různá čísla růží a co v tomto počtu v kytici znamenají, když se ji rozhodneme věnovat někomu pro nás vyjímečnému.

Sudý počet růží - zvyk nebo něco k zamyšlení

Samozřejmě jako u spousty věcí, i zde se můžete setkat s odlišnostmi země od země, od kultury ke kultuře. Například v Číně a východní Evropě jsou jiná pravidla, zejména ohledně sudého počtu květin, což platí logicky i pro naši zemi, a většina z nás si je toho vědoma. Sudý počet květin je určen a je považován za přijatelný pro smutné a chmurné události. Každopádně na západě se sudý počet nijak speciálně neřeší, je naprosto běžné posílat kytici se sudým počtem a ku příkladu takový pugét o 12-ti růžích je mimořádně oblíbený.

V tomto článku se tedy zaměříme na význam počtu růží - královny všech květin podle zahraničního zdroje... nechte se inspirovat!.

Co jaký počet růží znamená

1 růže

Jediná růže jednoduše symbolizuje lásku na první pohled.

Jak zřejmě tušíte, věnování jedné růžičky je velice oblíbený způsob, jak překvapit novou lásku na svátek zamilovaných (sv. Valentýn) a jeden z nejlepších způsobů, jak dát najevo vaše prohlubující se romantické city pomocí květin.

2 růže

Dvě růžičky jsou vše týkající se vzájemné lásky…pošlete dvě růže jako odpověď, pokud jste právě obdrželi jednu červenou růži. Tím dáte najevo opětované city a oddanost, kterou byste rádi v budoucím vztahu s tím druhým sdíleli.

3 růže

3 slova „Já tě miluji”…jedno slovo, jedna růže. To je jednoduchý, avšak účelný způsob, jak svému milovanému připomenout vaši oddanost. Krásné překvapení v jakékoliv fázi vztahu.

5 růží

Pět růží sděluje někomu speciálnímu ve vašem životě zprávu plnou hluboké lásky a obdivu. Říká „miláčku, jsi pro mě vše, nemohu popsat slovy, jak moc Tě miluji“.

6 růží

Pokud někomu výjimečného chcete říci „Chci být tvůj“, pugét o 6 růžích je ten správný způsob, jak to udělat.

7 růží

Pokud k někomu chováte nezkrocené city, číslo 7 je to, co to nejlépe vyjádří. Toto aranžmá sděluje příjemci růží, že jste poblázněni láskou k němu a že je to jediný člověk, na kterého neustále myslíte. Stejně tak můžeme „sedmičku“ vnímat jako číslo pravdy a moudrosti, proto není šance, aby byly vaše city s pugétem sedmi růží zpochybněny.

9 růží

9 nádherných růží v kytici vašemu partnerovi sděluje, že chcete být spolu navždy. Ano, správně, tento počet růží ukazuje, že je vaše láska věčná.

10 růží

Toto aranžmá jednoduše říká “Jsi perfektní!” Pokud je ve vašem životě pro vás někdo krásnější, než se dá vyjádřit slovy, sdělte tento kompliment pomocí těchto 10-ti růží.

12 růží

Tucet růží symbolizuje nekonečnou lásku. Číslo 12 se často objevuje v bájích a skrze civilizace a běžně značí vesmírné nekonečno. A v tomto případě nejde o výjimku...věnujte 12 růží tomu, ke komu chováte bezmeznou lásku.

13 růží

Existuje několik interpretací, co 13-ka v počtu květů značí. Jedna, na čem se zdá, že se shodlo nejvíce zdrojů je, že 13 růží je méně o romantické předehře a více o přátelském gestu. Naproti nekonečné lásce vyjádřené 12ti růžemi, vyjadřuje 13 růží spíše tradiční představu o bezmezném přátelství.

15 růží

…jde o omluvný pugét…obdarováním toho, na kom vám záleží, 15-ti růžemi je nejlepší způsob, jak říci „Omlouvám se“, bez ohledu na to, jak velký konflikt mezi vámi nastal. 

20 růží

Jestliže chcete někomu projevit, že to s nimi myslíte upřímně vážně, 20 růží vaši srdečnost řekne za vás.

A co když chcete vaši lásku překvapit pugétem s více než 20ti květinami?

25 růží

Pokud někomu věnujete 25 růží, vlastně sdělujete gratulaci k nějaké mimořádné události jako je povýšení nebo zásnuby. Hlavní myšlenka za touto kyticí je popřát příjemci hodně štěstí k tomu, co právě dělá nebo k tomu, co ho na základě této výjimečné události čeká.

36 růží

36 růží jednoduše sděluje, že si budete pamatovat ty nádherné, láskyplné okamžiky, co jste společně s obdarovávaným prožili.

40 růží

Nikoho nepřekvapí význam tohoto velkého pugétu se 40 květy, který je šifrou pro „Moje láska k tobě je skutečná“. A tak, jak to velká gesta prostě dokážou, toto bude příjemci naprosto jasné, rozhodně.

50 růží

Mimo to, že zde se už jedná o opravdu mimořádné romantické gesto, 50 růží obecně znamená bezpodmínečnou lásku nebo vysoce míněné city.

99 růží

99 květů růže sdělují, že budete svou drahou polovičku milovat do konce vašich dnů.

100 růží

Pokud už tímto gestem není jasné, že jste vaší lásce zcela oddaný, tento obrovský pugét také sděluje, že vaše láska k vašemu partnerovi bude trvat 100 let.

365 růží

Toto číslo mluví zcela samo za sebe, kdy kytice těchto rozměrů říká „Miluji tě“ a to za každý den v roce (nezapomeňte přidat jednu růži navíc, pokud se zrovna jedná o přestupný rok).

999 růží

Přirozeně toto gigantické číslo je trošku podobné 99, což v počtu květin znamená příslib nekonečné lásky. A protože toto číslo má ještě jednu devítku navíc, význam jde daleko za pozemskou rovinu a říká, že je vaše láska navždy, bude trvat až třeba do konce světa.

1001 růží

Pokud jste ochotni jít s počtem květin ještě dál, pak blahopřejeme, že jste se dostali až k tomuto číslu, které co se lásky týče přesahuje vše - věčnost a dál.

Teď si asi budete myslet, že ohledně počtu v kytici skončíme u čísla 100, nic dál není přeci možné?

Britské noviny „Daily Mirror“ uvedly článek o hluboce zamilovaném muži z Uzbekistánu, který své milované poslal 1000 růží. Tento neskutečně obrovitánský pugét byl tak velký a těžký, že jej doručovali 4 muži na plošině nákladního auta a kytici vlastně ani nemohli dostat do bytu obdarovávané ženy. Samozřejmě, mimo tento logistický problém byla kytice těžká také na mužovu peněženku, kdy tato kytice muže vyšla v přepočtu na téměř 68.000Kč.

Tento příklad ukazuje, že kytice o tisícovce růží je tak trošku nepraktická, nicméně není nemožná…láska si vždy najde svou cestu.

Ale i tak se zastavíme u čísla 1000, i když počet v kytici k darování nemá samozřejmě žádná omezení.

 

A jaký je váš oblíbený počet růží? Zkusili byste někdy darovat takový extravagantní pugét růží, napříkad s číslem 365?

Takový se už v našem květinářství dělal. Tato kytice měla v průměru 1,5metru a přiznáme se, že to je opravdový strop, který se dá zvládnout.

From our offer

PETI

PETI
LOVE

ZORA

ZORA

KALIN

KALIN

ALANIS

ALANIS

ALENKA

ALENKA

ALEX

ALEX

AFNE

AFNE

ANDY

ANDY

COKY

COKY

ANIKA

ANIKA
Not for sale

EVRIL

EVRIL

AURORA

AURORA

KONE

KONE

RONY

RONY

SUMI

SUMI

KALIN SET

KALIN SET

APOLENA SET 1

APOLENA SET 1

APOLENA SET 3

APOLENA SET 3
Not for sale

LUCI

LUCI

BEATA

BEATA
LOVE

KYTICE BÍLÝCH RŮŽÍ

KYTICE BÍLÝCH RŮŽÍ
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

KATARINA

KATARINA

CAROL

CAROL

KAMI

KAMI

LARY

LARY

SELI

SELI

KLAUDI

KLAUDI

FONDA

FONDA

TOLI

TOLI

WHITE

WHITE

KUKI

KUKI

DEBIE

DEBIE

ZUZI

ZUZI

JULI

JULI

DIDI

DIDI

DURI

DURI

HOLA

HOLA
Not for sale

SULI

SULI

EMI

EMI

COLY

COLY

VIVI

VIVI

PAULA

PAULA

KYTICE RUDÝCH RŮŽÍ

KYTICE RUDÝCH RŮŽÍ
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

KYTICE RŮŽOVÝCH RŮŽÍ

KYTICE RŮŽOVÝCH RŮŽÍ
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

KYTICE ŽLUTÝCH RŮŽÍ

KYTICE ŽLUTÝCH RŮŽÍ
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

KYTICE ŽÍHANÝCH RŮŽÍ

KYTICE ŽÍHANÝCH RŮŽÍ
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

EVELYN

EVELYN
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

RŮŽOVÉ + ČERVENÉ RŮŽE

RŮŽOVÉ + ČERVENÉ RŮŽE
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT