We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Osm nejlepších rostlin pro vaši ložnici

Nejlepší rostliny do vaší ložnice

Není žádných pochyb o tom, že rostliny jsou nejen estetickým, ale také praktickým a příjemným doplňkem do každé ložnice. Stačí pouhý pohled na nádherně zelené rostliny a hned se cítíte lépe. Věděli jste ale, že rostliny ve vaší ložnici mohou mít mnohem větší a prospěšnější účinky, než je pouze estetický vzhled? Rostliny v ložnici dokážou zlepšovat okolní vzduch a tím zároveň přispívat k vašemu zdraví. Mnoho rostlin má přitom tajné super síly, mezi které patří schopnosti jako pomáhat k lepšímu spánku, uvolňovat stres, zbavovat vzduch nebezpečných toxinů, díky kterým efektivně čistí vzduch. V dnešním článku si představíme hned několik pokojových rostlin, které jsou známé pro tyto benefity, a které byste měli zvážit zařadit do vaší ložnice.

 

 

Je dobré mít květiny v ložnici?

Jednou ze základních otázek, kterou si lidé často pokládají je ta, zda je vůbec vhodné mít v ložnici květiny. Odpověď na tuto otázku je skutečně jednoduchá - ano! Ložnice je ideálním místem, kde můžete vystavit vaše květiny. Nejen proto, že jsou to vkusné a působivé dekorace, ale také pro jejich nezaměnitelné benefity!

Podle studií NASA jednou z největších výhod většiny pokojových rostlin je ta, že dokážou velmi efektivně a přirozeně čistit okolní vzduch. Díky svým jedinečným schopnostem dokážou ze vzduchu tahat nebezpečné a nechtěné toxiny. Mnoho lidí také potvrdilo, že jakmile zařadilo pokojové rostliny do jejich ložnice, jejich spánek se stal mnohem kvalitnějším a ráno po probuzení se najednou cítili mnohem odpočatější.

 

Jaké rostliny zařadit do vaší ložnice?

Stále ale trochu bádáte nad tím, jaké rostliny zařadit do vaší ložnice? Nyní si představíme seznam rostlin, které jsou ideální volbou květin, pro vaši ložnici.

 

Levandule

Levanduli známe většinou z dlouhých polí, nebo slunných záhonků, ovšem takovou levanduli můžete velmi snadno pěstovat i uvnitř. A právě ložnice je ideálním místem pro levanduli. Levandule je známá zejména pro svou jedinečnou a relaxační vůni, která pomáhá lidem ulevit od stresu a napětí. Pokud si tedy levanduli umístíte na váš noční stolek, můžete se ihned uložit ke kvalitnímu spánku. Stačí, když květině zajistíte dostatek slunečního světla a občasnou zálivku.

 

Aloe vera

Aloe vera je oblíbenou rostlinou a není se vůbec čemu divit. O tyto rostliny je nejen snadná péče, ale zejména jejich schopnost produkovat kyslík po celou noc z nich dělá skutečně ideální rostlinu do ložnice. Znamená to, že zatímco vy si budete užívat klidného spánku, aloe vera vám bude do prostoru produkovat dostatečné zásoby kyslíku. A čím více kyslíku v oběhu, tím méně bolesti hlavy a dalších výhod, které se odrazí na vašem zdraví.

 

Jasmín

Vaše ložnice by měla být vaší svatyní. Jasmín je skvělou rostlinou, která vám pomůže vytvořit ideální uklidňující prostředí. Tyto drobné květiny jsou nejen krásné na pohled, ale navíc také vydávají jemnou, květinovou vůni, která vám může zlepšit náladu a uvolnit vaše smysly od hlavy až k patě. Pokud tedy hledáte skutečně odpočinkovou rostlinu před spaním, jasmín bude skvělou volbou.

 

Ledviník

Ledviník, známý také jako bostonská kapradina je oblíbeným ložnicovým parťákem. Díky svým schopnostem na čištění vzduchu nám pomáhají se zbavit nebezpečných, škodlivých a znečišťujících látek v místnosti. Na oplátku za to, jakou luxusní službu nám poskytují budou vyžadovat také trochu pozorosti. Pravidelnou zálivku a zavlažování je péče, kterou skutečně vyžadují proto, aby vám mohl nadále dělat radost. Ledviník nepatří mezi bezúdržbové rostliny, ovšem s jeho benefity se o něj budete starat s radostí.

 

Tchýnin jazyk

Stejně jako aloe vera i tchýnin jazyk pomáhá uvolňovat kyslík po celou noc. Díky této super schopnosti se vám bude mnohem lépe spát a budete se tak cítit i více odpočatí. To ale není jediná vlastnost, pro kterou je tchýnin jazyk tolik oblíbený. Mezi další výhody patří také jeho snadná údržba a schopnost přežít téměř jakékoliv podmínky. Právě díky zmíněným výhodám je tchýnin jazyk ideální rostlinou pro začátečníky.

 

Šplhavice zlatá

Šplhavnice je ideální květinou na vaši poličku! Dokáže se doslovat plazit po zdech nebo krásně viset z poliček a díky tomu dodá i zajímavý prvek do interiéru. Šplhavice je také velmi snadná na údržbu a proto nebude potřebovat příliš mnoho pozornosti, aby přežila. Největší výhodou, pro kterou je ale šplhavnice známá je samozřejmě jako u ostatních zmíněných rostlin schopnost čistit vzduch. Není nic lepšího než zajímavá, netradiční rostlina se schopností čistit vzduch.

 

Toulcovka

Toulcovka je oblíbenou stálicí, co se týče pokojových rostlin. Je velmi bezúdržbová, dokáže svými jemnými květy ozdobit každou místnost a navíc dokáže čistit vzduch kolem vás. Je známá tím, že dokáže dokonale zachytit a zničit všechny formy hniloby a nebezpečných plísní, které se nacházejí ve vzduchu. Toulcovky jsou nejšťastnější v místnosti s nepřímým světlem, proto jsou ideální dekorací právě do ložnice s tlumeným světlem. Jednoduše ideální dekorace pro váš noční stolek!

 

Monstera

Pokud toužíte po ložnici jako z pinterestu, rozhodně by vám neměla chybět monstera. Stejně jako toulcovky jsou i monstery schopny nasávat nepotřebnou vlhkost ze vzduchu, což znamená, že vám pomůžou se zbavit nebezpečných a nechtěných toxinů. Jsou skvělé také jako dekorace na vyplnění prázdných rohů v místnostech a dokážou zaujmou kdekoliv a kdykoliv. Jejich kráse pomůžete, když čas od času jejich listy přetřete kokosovým olejem pro větší lesk.

 

Tak co, pořídíte si do vaší ložnice nového zeleného kamaráda, který vám nejen dodá na estetičnosti, ale navíc pro vás bude pracovat jako přírodní čistička vzduchu. A to si myslíme, že se skutečně vyplatí!

From our offer

KVĚTINOVÝ KOŠ KARMELITA

KVĚTINOVÝ KOŠ KARMELITA

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ PINK

KVĚTINOVÝ KOŠ PINK

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA
Not for sale

KVĚTINOVÝ KOŠ FIALOVÝ + MERCI 250g a LÁHEV SEKTU Bohemia Rose 0,75l

KVĚTINOVÝ KOŠ FIALOVÝ + MERCI 250g a LÁHEV SEKTU Bohemia Rose 0,75l
Not for sale

KVĚTINOVÝ KOŠ CAMILA

KVĚTINOVÝ KOŠ CAMILA

KVĚTINOVÝ KOŠ BEATA

KVĚTINOVÝ KOŠ BEATA

KVĚTINOVÝ KOŠ LORI

KVĚTINOVÝ KOŠ LORI

KVĚTINOVÝ KOŠ VIVI

KVĚTINOVÝ KOŠ VIVI

KVĚTINOVÝ KOŠ GUDI

KVĚTINOVÝ KOŠ GUDI

KVĚTINOVÝ KOŠ LARY

KVĚTINOVÝ KOŠ LARY

KVĚTINOVÝ KOŠ AFNE

KVĚTINOVÝ KOŠ AFNE

KVĚTINOVÝ KOŠ DANDY

KVĚTINOVÝ KOŠ DANDY

KVĚTINOVÝ KOŠ FANNY

KVĚTINOVÝ KOŠ FANNY

KVĚTINOVÝ KOŠ Z FRÉZIÍ A EUSTOMY

KVĚTINOVÝ KOŠ Z FRÉZIÍ A EUSTOMY

KASABLANKA

KASABLANKA

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT