We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Oblíbené květiny pro vaše mazlíčky

Pět oblíbených květin bezpečných pro vaše domácí mazlíčky

Každý, kdo vlastní domácího mazlíčka, nebo někdy s nějakým alespoň chvilku žil ví, jak moc zvědaví naši chlupatí společníci dokážou být. Zvláště jak jsou vynalézaví při hledání něčeho k snědku. Květiny často svou krásou a elegancí vypadají neškodně, ale musíte uznat, že často až nebezpečně klamou vzhledem a pro naše čtyřnohé miláčky se mohou stát opravdovou hrozbou. Mnoho květin je opravdu nebezpečných a jedovatých pro naše mazlíčky. I přes dnešní doporučení květin, u kterých se nemusíte bát, že by vašemu mazlíčku způsobily neplechu doporučujeme raději všechny květiny umístit do dostatečné výšky mimo dosah vašich domácích mazlíčků. Ale teď už se pojďme společně vrhnout na seznam květin, které jsou vhodným doplňkem do vašeho bytu i pokud máte domácí mazlíčky.

 

 

Orchideje Phalaenopsis

Tento již na první pohled exotický květ pocházející z tropické Asie je velmi oblíbenou rostlinkou do květináče, ale můžete ho najít také jako řezaný. Orchidej je oblíbená zejména pro svůj moderní a neotřelý vzhled, který navíc nijak neuškodí vašemu čtyřnohému kamarádovi. Díky těmto vlastnostem se stala opravdu oblíbenou dekorací do jakéhokoliv domova. Mnoho orchidejí Phalaenopsis má výrazné znaky s kontrastními barevnými květy, které zaujmou ihned na první pohled. Orchidejí navíc existuje přes více než 50 druhů a první rod orchidejí byl založen už v roce 1825 nizozemským botanikem C. L. Blumem. Orchideje nesou navíc význam lásky, krásy a dokonalosti, proto jsou také ideální volbou, jak překvapit vaši milou.

 

Frézie

Tento tradiční květ dodá každé živé kytici nejen hezkou barvu, ale hlavně nádhernou květinovou vůni. Frézie byla pojmenována po německém botanikovi Friedrichovi Heinrichovi Theodorovi Freeseovi, jeho kamarádem botanikem, který chtěl udělat pro svého přítele přátelské gesto, jelikož frézie jsou symbolem právě přátelství. Frézie navíc naleznete v široké škále barev, kde každá barva nese svůj jedinečný význam. Žluté frézie například symbolizují optimismus, růžové frézie jsou symbolem lásky a ženskosti, bílé nesou symboliku nevinnosti a fialové jsou naopak nositelem krásy. Mimo jiné kromě přátelství jsou frézie také symbolem důvěry, která by neměla chybě v žádném opravdovém přátelství.

 

Antirrhinum

Oblíbená zahradní květina, která nesmí chybět na žádné zahradě nebo chatě je bezpečnou a nejedovatou volbou pro vaše mazlíčky. Antirrhinum dodá požadovanou výšku každému květinovému aranžmá a vypadají opravdu krásně, pokud jsou společně v kombinaci s letními květy, které mají roztomilé kulaté hlavičky jako například chrpa nebo růže, které jsou navíc taktéž bezpečnou volbou pro vaše mazlíčky. Zajímavým faktem o antirrhinum je, že jako jedna z mála květin poskytuje pro čmeláky nektar v květu, který se jako jeden z mála dokáže plně otevřít. Květina symbolizuje ženství a je rozhodně skvělým darem pro každou slečnu či paní.

 

Slunečnice

Tato všeobecně známá a milovaná květina, kterou znají snad úplně všichni je skvělou volbou pro výběr květů na vaše letní aranžmá, jelikož je naprosto neškodnou volbou, pokud se jedná o vaše čtyřnohé mazlíčky. Slunečnice mají skvělou vlastnost obracet se směrem za sluncem. Otáčí se tedy za novou energií a září, která dokáže nabít naprosto každého, nejen slunečnice. Díky tomuto známému pohybu jsou významným symbolem pozitivity a síly, proto není divu, že je už dávno uctívali perští Inkové, a to právě díky jejich podobnosti se sluncem.

 

Růže

Růže je nositelkou krásy, a proto není divu, že patří mezi nejoblíbenější květiny na světě, a hlavně mezi nejoblíbenější květinu, kterou lidé věnují na svátek sv. Valentýna. A ještě lepší zprávou pro všechny milovníky růží a vlastníky domácích mazlíčků je ta, že zcela všechny druhy růží jsou pro naše chlupáče zcela neškodné. Díky široké škále barev, ve které můžete růže pořídit a jejich dokonalém tvarů okvětních lístků jsou růže skvělou volbou dekorace přesně k vám domů. Při tvorbě aranžmá mějte na paměti, že růže jsou ideálními středovými květy, které by měly vyčnívat oproti ostatním květům. Co se týče symboliky růží, je to s nimi složitější, každá barva nese svůj univerzální význam, proto ne všechny růže jsou nutně symbolem romance a vášně.

 

To by byly květiny, které můžete s klidem v duši naaranžovat do vaší vázy bez obav, že by mohly být, jakkoliv škodlivé pro vaše mazlíčky. Naopak, některé květiny jako jsou například lilie, jsou prosnulé tím, že jsou pro kočky vysoce toxické. Ovšem existuje spoustu dalších květin, které možná nejsou tak známé tím, že se jedná o jedovatý druh pro naše mazlíčky, proto je vždy dobré si před pořízením květin zjistit, zda jsou vhodné nebo naopak zcela nevhodné pro váš domov s čtyřnohými mazlíčky. 

From our offer

KVĚTINOVÝ KOŠ LUXUS

KVĚTINOVÝ KOŠ LUXUS

KVĚTINOVÝ KOŠ LENY

KVĚTINOVÝ KOŠ LENY

KVĚTINOVÝ KOŠ CAMILA

KVĚTINOVÝ KOŠ CAMILA

KVĚTINOVÝ KOŠ VIVI

KVĚTINOVÝ KOŠ VIVI

KVĚTINOVÝ KOŠ Z FRÉZIÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ Z FRÉZIÍ
Not for sale

KVĚTINOVÝ KOŠ DANDY

KVĚTINOVÝ KOŠ DANDY

KVĚTINOVÝ KOŠ Z FRÉZIÍ A EUSTOMY

KVĚTINOVÝ KOŠ Z FRÉZIÍ A EUSTOMY

KASABLANKA

KASABLANKA

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT