We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Narozeninová květina pro měsíc květen

Nejvhodnější květina pro narozeniny v květnu

Stejně jako každý jiný měsíc i měsíc květen má svoji jedinečnou narozeninovou květinu, se kterou můžete symbolicky obdarovat každého květinového oslavence. Květen je měsícem, kdy jaro konečně pořádně nabírá na obrátkách a po nevyzpytatelném aprílovém počasí začíná ukazovat svoji opravdovou sílu. My si díky krásnému jarnímu počasí můžeme užívat více času v přírodě a také mnohem více krásných květin kolem nás. Každý měsíc má co říct a u května tomu není jinak! Už jeho název napovídá, že květen patří květinám a získal si své jméno po římské bohyni mateřství Maia, která měla své super schopnosti spojeny právě s rostlinami.

 

 

My se v dnešním článku podíváme blíže konkrétně na dvě květiny, mezi které patří krásná jemná konvalinka a mírně podceňovaný hloh. Květiny nejsou nikdy špatný nápad na krásný narozeninový dárek, proč ho tedy neudělat trochu smysluplnější a symboličtější. Každý oslavenec určitě ocení vaši kreativitu a umění vyhrát si s narozeninovým dárkem než sáhnout po první květnové možnosti, která se vám naskytne. Darování kytice navíc můžete spojit se zajímavým příběhem.

 

Konvalinka

Vědecký název Convallaria majalis, přičemž druhé jméno je přímo spojeno s měsícem květnem. Není tedy lepší květinové volby pro květnové oslavence než právě konvalinka. Její malé bílé voňavé květy v tomto období pokrývají velké plochy zejména v lesích s polostínem. Proto až půjdete na procházku do lesa, rozhodně se vyplatí porozhlédnout se kolem sebe trochu pozorněji a určitě na nějaké konvalinky při troše štěstí narazíte!

Konvalinky jsou také úzce spojeny se svatebními oslavami, díky svému krásnému, jemnému vzhledu. Konvalinky byly dokonce součástí velkolepé svatební kytice Kate Middleton. Konkrétně konvalinky byly vybrány jejím, teď už manželem, Williamem. Navzdory těmto romantickým a sladkým ambicím konvalinek jsou bohužel všechny části konvalinky prudce jedovaté, proto si ihned po manipulaci s nimi nezapomeňte pořádně umýt ruce. Pokud máte domácí mazlíčky, mějte raději kytici konvalinek mimo jejich dohled.

Symbolem konvalinky díky její nepřehlédnutelné čistotě jsou všechny důležité vlastnosti dobrého člověka, mezi které patří pokora, čistota a štěstí.

 

Hloh

Jako druhou květinovou rostlinu zastupuje hloh Crataegus. Rod keřů a malých stromů, které patří do rodiny růží. Druh hlohu, na který v našich končinách nejčastěji narazíte patří hloh obecný. Známý také pod názvem květnový strom, protože právě v tento čas se jeho nádherné růžové a bílé květy otevřou v celé své kráse. Hloh se s oblibou používá také jako živý plot. Jeho plody jsou jedlé, ale semena jsou jedovaté, proto vám jeho konzumaci rozhodně nedoporučujeme! Větvičky kvetoucího hlohu jsou nádhernou dekorací a často jsou právě na 1. května oblíbenou volbou, jak si můžete naplnit vaši vázu. V historii byl ve Velké Británii hloh významnou součástí prvomájových oslav, kdy lidé věsili hloh nad své vstupní dveře, aby jim přinesl štěstí. Hloh je ve Velké Británii opravdu oblíbeným keřem, zejména v oblasti Glastonbury a okolí, kde má hloh dokonce i svou vlastní odrůdu Monogyma biflora, která kvete dokonce dvakrát do roka! Tento zázrak je spojován s pověstí, kdy Josef z Arimatie, který navštívil město se svatým grálem zde vrazil hůl do země a díky tomu se zde hlohu daří kvést až 2x ročně.

Hloh je nejen krásným keřem s nádhernými květy, ale jeho symbolika je taktéž bohatá. Je symbolem lásky a ochrany, tedy ideální symboly pro první máj, který je u nás oblíbený dnem, kdy si zamilované páry vyznávají svoji lásku, pod rozkvetlými třešněmi. Proto pokud někdy nebudete moct najít rozkvetlou třešeň vzpomeňte si na hloh, který bude dokonalou náhradou.

 

Znáte nějaké májové oslavence? Pokud ano, máte ideální příležitost oslavit jejich narozeninový den opravdu symbolicky z některou ze zmíněných květin. Ať už to bude romantická, jemná konvalinka nebo netradiční hloh, nemůžete šlápnout vedle. Přidejte k věnování trochu symboliky a uvidíte, že oslavenec bude rozhodně nadšen.

From our offer

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT