We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Květinové hotely

Nejkrásnější květinové hotely na světě

Pokud milujete květiny, tento článek je pro vás. Pokud milujete květiny a cestování, platí totéž a asi vás zajímá, co mají tyto dvě věci společného. Zajímavé při tom je, že pro to, abyste mohli užívat přírodní krásy, nemusíte chodit nikam ven.

Stačí si při vašich cestám zabukovat jeden z následujících hotelů, od Bombaje, přes Manhattan až po Monako a zažít jedny z nejelegantnějších a bohatých květinových expozic na světě, a to kdykoliv v průběhu roku.

Těchto 11 hotelů vás při vašem pobytu zaručeně oslní:

 

Four Seasons Hotel George V, Paříž

 

Jeff Leatham je celebrita ve floristické branži. Vládne v tomto hotelu již přes 16 let, kde pracuje s rozpočtem 1 mil. dolarů, aby tvořil umění.  

Mimo to, že vede extravagantní expozice hotelu je seznam klientů Leathama poněkud širší. Pro představu uvádíme např. rodinu Kardashian nebo Oprah Winfrey.

 

Navzdory jeho zaneprázdněnosti, s ním mohou šťastlivci mezi hotelovými hosty zdarma absolvovat dvouhodinový seminář (nehoteloví hosté se mohou semináře také zúčastnit, za poplatek 200 euro).

Leatham nyní věnuje svůj čas také hotelu Four Seasons Los Angeles v Beverly Hills, kde se soustředí spíše na lokální design a má zde také svůj vlastní obchod.

 

The Kitano Hotel New York

 

Jako hotel japonského vlastníka dává smysl, že na dohlížení květinové výzdoby bude povolán expert na ikebanu. Ikebana je staré japonské umění pro aranžování květin způsobem zohledňující jednoduchost a rovnováhu.  

Noritaka Noda, který se tomuto řemeslu učil v Japonsku a Spojených státech, navrhuje pro hotel ikebanové kreace jednou týdně, od roku 2014.

Pokud svoji návštěvu můžete načasovat na březen, šance je, že se vám podaří shlédnout jeho výstavu, která se v hotelu koná jednou ročně. Minulý rok mohli návštěvníci obdivovat 23 květinových aranžmá (a ano, třešňové květy byly mezi nimi). Zatímco The Kitano Hotel nenabízí žádné lekce aranžování ikebany, může však zajistit soukromé lekce přímo s Nodou, který také vyučuje ve spolku „Ikenobo Ikebana“.

 

Pulitzer Amsterdam

 

Když se řekne Holandsko, jako první vás napadnou tulipány.

Zatímco na jaře můžete nepochybně najít tuto neoficiálně národní květinu v mnoha holandských hotelech, v prostorných zahradách vnitřního nádvoří hotelu Pulitzer se setkáte s 2000 tulipány. Tyto prostory byly navrženy stejným zahradním architektem jako slavné Rijksmuseum.

 

Floristou hotelu, spol. Season Flowers, doplňuje také výzdobu interiéru barevnými tulipány. Nezoufejte však, pokud hlavní sezónu tulipánů propásnete, protože impozantní expozice je obměňována týdně a často uvádí do popředí, co zrovna příroda nabízí.

Navíc, hotel má hned na začátku lobby květinářství, tak si svůj pokoj můžete vyzdobit po čemkoliv toužíte. 

 

Bellagio Las Vegas

 

V Las Vegas nenajdete nic fádního a hotel Bellagio není výjimkou. Hotel tvoří domov 1300 m2 botanické zahrady se skleníky, které každé období projde masivní transformací.

Střídající se výstavy zaručeně zapůsobí, kdykoliv toto místo navštívíte. Předešlé tématiky obsáhly Japonské jaro, Čínský Nový rok, podmořský ráj, roční období a hlavní svátky. A protože toto je Vegas, tato květinová podívaná je zdarma a otevřena veřejnosti 24 hodin denně.

 

Claridge's, Londýn

 

Světoznámý McQueens v Londýně se chlubí seznamem zákazníků, který je těžké jen tak trumfnout. Dodávají květiny všem včetně Harrods či Moët & Chandon, takže je logické, že ikonický Claridge´s bude také využívat jejich služeb, a tak činí od roku 2011. Dekorace jsou zde tvořeny každý týden a pro ty, kteří chtějí být první – expozice se mění každý pátek v brzkých ranních hodinách.

Zatímco kreace ponechají návštěvníky v úžasu vždy, i tak jsou překonány zvláště o svátcích a při speciálních událostech.

Přímo v hotelu se můžeme zajít pokochat i do květinářství společnosti McQueens nebo své floristické dovednosti můžete pozvednout na jednodenním semináři v jejich floristické škole.

 

The Taj Mahal Palace, Bombaj

 

Aby zde nedošlo k záměně s mausoleem Taj Mahal v Ágře, Taj Mahal Palace v Bombaji, v Indii, je ikonický 5hvězdičkový hotel s ladící květenou. Jeho vlastní floristický tým dbá o všechny květiny denně a každý týden tvoří novou expozici, kromě lobby, o niž se stará externí florista.  

Kromě lobby si můžete všimnout kreativních květinových expozic v ostatních částech hotelu, od restaurací až po samotné pokoje.  

Pokud slavíte nějakou významnou událost, může být, že celý váš pokoj bude zahalen aranžmá ve tvaru srdce a okvětními lístky růže. Květiny, které se v hotelu nachází jsou směsí květin místních i dovozových, koordinovaných s daným obdobím a také s mnoha indickými festivaly. A co je navíc působivé, všichni hosté místního spa jsou přivítáni květinovým věncem.

Pokud náhodou u vchodu hotelu zahlédnete květinové deštníky, to je znamení, že se nacházíte ve společnosti velmi důležitých osob (VIPs).

 

The Dolder Grand, Curych

 

Žádný detail se v hotelu Dolder Grand v Curychu nepřehlédne, v přepychovém hotelu, který je také známý pro své nedocenitelné umělecké práce. Proto se jaksi očekává, že tento zámkový rezort se bude chlubit vlastním květinovým prostorem a pečovatelským týmem.

Každé ráno chodí floristé přes obrovský pozemek rezortu, kde občerstvují 20 květinových stanovišť. Náročné úkoly sestávají od úpravy pokojových aranžmá dle dekoru a kontroly, aby ve veřejných prostorách nebyly žádné pomíchané květiny

Zatímco květinové aranžmá v lobby je vždy grandiózní, místním každoročním mistrovským dílem je 2,5m vysoké velikonoční vejce. Vyrobení téměř 1,5 tunová kreace trvá 24 hodin a obnáší více než 12.000 karafiátů. Výsledkem je splněný dětský sen.

 

Gaylord Opryland Resort, Nashville

 

Tento rezort dominuje tím, že věnuje téměř 4 hektary pozemku krytým botanickým zahradám, o které pečuje 20 zahradníků na plný úvazek. Zde můžete shlédnout 50.000 tropických rostlin, od palem až k banánovníkům. Samozřejmě, najdete zde také jižní druhy jako gardénie, a dokonce i 12 m vysoký strom magnólie.  

Ve skutečnosti, mnoho těchto rostlin kvete po celý rok, a to jednak díky podnebí sledovaného prostředí a systému na výměnu vzduchu. Nechejte si dostatek času na prozkoumání všech tří odlišných zahrad.

 

 „Skleníková zahrada“ je tou nejstarší částí, která byla otevřena v roce 1984 a obsahuje 10.000 tropických rostlin.

„Kaskádové atrium“ je část, kde najdete ty nejrozkvetlejší rostliny a vodopád.

„Deltovité atrium“ má tropičtější nádech, mimo to jsou zde k vidění národní jižanské druhy. Udělejte si částečnou představu výletem na loďce po 400 m dlouhé řece.

 

A jestli budete chtít mít výhled na všechno to rostlinstvo, kdykoli bude šance, rezervujte si pokoj v zahradním atriu.

 

Hotel Metropole Monte Carlo

 

Většina 5hvězdičkových hotelů vyvine obzvláště velké úsilí na květinovou výzdobu, zejména v lobby. Ale hotel Metropole věnuje výzdobě úplně celý koncept. Přezdívaný jako „Nálady Metropole“, tento hotel strávil poslední dekádu tvořením a předěláváním svého pozemku, na kterém se v průběhu celého roku tyto vynalézavé nápady odrážely.  

Namísto toho, aby se držela tradičního květinového aranžmá, Perrine Guyonnet - umělecká ředitelka hotelu, nebo slečna Rose jak ji běžně nazývali, pracuje s uspořádáním detailů, které jsou ve shodě s její představou. Ať už se jedná o ptačí klece vyplněné květy a visícími ze stropu či imitaci svatebního dortu, velkého od podlahy až ke stropu, vyzdobeného vrstvami květin.  

 

Dalším příkladem a jako jarní dekor, byl v minulém roce v lobby umístěn třešňový strom živé velikosti.

 

Four Seasons Resort Oahu, Ko Olina, Kapolei, Hawaii

 

Floristka Fong Tagawa z „Floral Inspirations“ pochází z oblasti výtvarného umění a hudby, což pomůže vysvětlit nejen její cit pro umění, ale také to, jak je schopna ve své floristické práci v rezortu Four Season Oahu zachytit různé emoce.

Se svým týmem se přiklání k expozicím sezónních květů, a klade důraz na místní rozmanitost. Například k vytvoření dekorace v podobě výstředního páva bylo využito sezónních orchidejí Dendrobium a faktor lehkého vánku. 

Tady se musí na rozdíl od běžného hotelu zohledňovat vítr a jiné vlivy počasí, protože lobby rezortu se nachází v otevřeném prostoru.

 

Kromě aranžování květin tvoří Tagawa a její tým designové kreace zohledňující různé události a svátky.

Pokud se například rozhodujete o místě pro vaši svatbu a chcete dát své květinové výzdobě jiný směr, tady může být vaše představa naplněna. Pro jeden šťastný pár Tagawa uspořádala tisíc orchidejových hlaviček volně na trávník, čímž vytvořila tradiční havajskou ozdobnou deku.

 

Nanjing Green Towers, Nanjing, Čína

 

Zapomeňte na květinový úžas v hotelovém lobby. Nanjing Green Towers, projekt se dvěma budovami, způsobil velkolepý úžas kompletně, když otevřel v roce 2018 v městské čtvrti Pukou. Navrženy společností Stefano Boeri Architects, fasády budov jsou pokryty asi tisícovkou stromů a přes dva tisíce rostlin a keřů – živá budova chcete-li.  

 

Ale tento velkolepý výtvor není jen pro parádu.

 

Jako první asijský svislý les (italská architektonická společnost už jeden takový projekt vtvořila v Miláně), pomůže rostlinným životem bojovat proti znečištění ovzduší tím, že každoročně pohltí 25 tun oxidu uhličitého.

Ta větší budova slouží převážně kancelářím, muzeu a škole pro „zelenou“ architekturu.  

Hyatt hotel s 247 pokoji je vybaven střešním bazénem a obývá tu menší budovu, takže při vaší příští návštěvě Číny můžete zažít jeden ze svislých lesů na světě osobně.

From our offer

ALSTROMERIE + FREZIE

ALSTROMERIE + FREZIE

KYTICE RUDÝCH RŮŽÍ

KYTICE RUDÝCH RŮŽÍ
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

EKVÁDOR RŮŽE FIALOVÉ

EKVÁDOR RŮŽE FIALOVÉ
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

KYTICE ČERVENÝCH RŮŽÍ + 1 BÍLÁ RŮŽE

KYTICE ČERVENÝCH RŮŽÍ + 1 BÍLÁ RŮŽE
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

TULIPÁNY+FREZIE

TULIPÁNY+FREZIE
SPRING

SVĚŽÍ TULIPÁNY

SVĚŽÍ TULIPÁNY
SPRING

KVĚTINA V KRABICI

KVĚTINA V KRABICI
BEST

KYTICE BÍLÝCH RŮŽÍ

KYTICE BÍLÝCH RŮŽÍ
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

ALORA

ALORA

SESTAVTE SI KYTICI RŮŽÍ

SESTAVTE SI KYTICI RŮŽÍ

KOLORKA

KOLORKA

BEATA

BEATA
LOVE

TULIPÁNY + RŮŽE

TULIPÁNY + RŮŽE
BEST

KYTICE ROMANTIC

KYTICE ROMANTIC

DANDY

DANDY

RUUBY

RUUBY

KYTICE RŮŽÍ WHIRE

KYTICE RŮŽÍ WHIRE
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

LONDA

LONDA

MELISA

MELISA

VIVI

VIVI

KYTICE RŮŽOVÝCH RŮŽÍ

KYTICE RŮŽOVÝCH RŮŽÍ
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

JESIKA

JESIKA

KYTICE BÍLÝCH RŮŽÍ + 1 ČERVENÁ RŮŽE

KYTICE BÍLÝCH RŮŽÍ + 1 ČERVENÁ RŮŽE
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

LORI

LORI

RŮŽE A FREZIE V KRABICI

RŮŽE A FREZIE V KRABICI

KLEOPATRA

KLEOPATRA

TULIPÁNY+FREZIE V KRABICI

TULIPÁNY+FREZIE V KRABICI
SPRING

SULI

SULI

RUDÉ RŮŽE V KRABICI

RUDÉ RŮŽE V KRABICI
NEW

BAREVNÁ KYTICE V KRABICI

BAREVNÁ KYTICE V KRABICI

PETI

PETI
LOVE

SRDCE PLNÉ RŮŽÍ

SRDCE PLNÉ RŮŽÍ
LOVE

AFNE

AFNE

ZORA

ZORA

GUDY

GUDY

INNA

INNA

FREZIE + EUSTOMA

FREZIE + EUSTOMA

SANTINY + FREZIE

SANTINY + FREZIE

PRIMAVERA

PRIMAVERA

KASABLANKA

KASABLANKA

TULIPÁNY + KRABICE + VODNÍ BALENÍ

TULIPÁNY + KRABICE + VODNÍ BALENÍ
NEW

KYTICE RŮŽÍ PINK

KYTICE RŮŽÍ PINK
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

KYTICE RŮŽÍ MIX

KYTICE RŮŽÍ MIX
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

KYTICE ŽÍHANÝCH RŮŽÍ

KYTICE ŽÍHANÝCH RŮŽÍ
Here you can select your desired number of flowers. ? 0.00 $

KODI

KODI

KYTICE TULIPÁNŮ

KYTICE TULIPÁNŮ

RONY

RONY

OLINA

OLINA

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT