We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Jarní květiny vhodné na skalku

První jarní květiny, které oživí vaši skalku

První jarní květiny jsou jako výherní žetony po nekonečné zimě. Přináší znovu radost do naší zahrady, váš výběr by se neměl zaměřit nejen na vaše oblíbence, ale na celkovou rozmanitost. A to ať už rozmanitost v druzích květin, barevných kombinacích nebo například rozmanitých výškách rostlin. Dnes si představíme hned několik rostlin, které vám pomohou hned z jara udělat vaši zahradu veselejší.

 

Plamenka šídlovitá

Existuje hned v několika barevných variantách od čisté bílé, růžové, fialové až po tajemnou červeno-fialovou. Pro svůj růst potřebuje přímé slunce a upřednostňuje středně vlhkou až vlhkou půdu. Pokud právě vaše zahrada takovou půdou nedisponuje, nezoufejte, Plamenka si poradí s písčitou pístou, pouze se jí nebude dařit tak dobře, jako ve vlhké půdě. Plamenka začíná kvést hned brzy z jara a to konkrétně v období od března až do května. Je ideální květinou do skalek nebo záhonu. Drobné květy tak vytváří krásný koberec, který se vyjímá nad okolím.

Barvínek menší

Barvínek najdete nejčastěji v levandulově modré a bílé barvě. Pro jeho ideální růst je vhodné místo s přímým slunce a částečným stínem během dne. Nejvhodnější půdu, kterou mu můžete poskytnout je suchá až drsná půda. Stejně jako Plamenka i Barvínek vytváří nádherné květinové koberce ve skalkách i na záhonech. Co se týče ideální doby kvetení, Barvínek začíná kvést o trochu později, běžně v období od května do června. Barvínek se někdy může stát až invazivní rostlinou, ovšem jeho odstranění není nijak náročné.

Jasmín nahokvětý

Krásná jarní rostlina, typická svou zářivě žlutou barvou potřebuje pro svůj růst přímé slunce nebo částečný stín. Ideální půdou pro jasmín, je dobře odvodněná písčitá půda. Pupeny jasmínu ovšem mohou mást svým vzhledem, nejsou totiž pouze žluté, ale také červené a až při úplném otevření květu odhalí své čistě žluté květy. U jasmínu je velmi důležité si pohlídat jeho větve, které jakmile se začnou dotýkat země, dokážou velmi snadno zakořenit. Což za předpokladu pokud si chcete založit celou jasmínovou rodinu je ideální případ, pokud byste si ale rádi zanechali pouze původní stav, bude nutné si tyto nezbedné větvičky pohlídat a zavčasu je zastřihnout.

Čemeřice východní

Čemeřici najdete v bílé nebo růžovo-fialové barvě se žlutými tyčinkami uvnitř. Oproti ostatním čemeřice vyžaduje částečný nebo plný stín a bohatou, dobře odvodněnou půdu. Čemeřice patří ovšem mezi jarní prvňáčky, jelikož její pupeny se začínají již v únoru, ale první jarní květy v barvách růžové, fialové, modré, žluté nebo dokonce zelené barvě začínají pučet až v dubnu. Ideální je čemeřici vysadit v blízkosti stromů, či vyšších keřů, které budou jí schopny zajistit stín, pro ideální růst.

Krokus

Krokusy najdete ve fialové, bílé nebo žluté barvě. Nejlepší půdou je pro ně středně vlhká, dobře odvodněná půda, s dostatečným slunečním zářením, nebo polostínem. Krokusy patří mezi velmi oblíbené jarní rostliny, které se objevují již brzy na jaře. Existuje hned několik druhů, které kvetou v různých obdobích jara. Například krokus jarní kvete obvykle dříve, než krokus žlutý a je zároveň menšího vzrůstu. Krokus je poměrně malá rostlina, která má od 3 do 6 cm a kvetou zhruba stejně dlouho jako sněženky. Zároveň krokusy patří mezi oblíbenou ptačí a králičí pochoutkou, proto pokud si chcete krokusy ochránit, je dobré obestavět je dokola drátěným pletivem.

Magnólie

Mezi nejkrásnější a nejoblíbenější květiny, patří rozhodně magnolie. Její krásné růžové, žluté a bílé květy jsou zkrátka nepřehlédnutelné. Pokud chcete aby se u vás magnolii dařilo, umístěte ji na místo s dostatečným slunečním zářením a na dobře odvodněnou hlinitou půdu. Rod Magnolia má široké zastoupení rostlin, včetně keřů a stromů. Magnolie patří mezi nejstarší stromy a keře na světě, které produkují jarní květiny. Zároveň také produkují květiny dříve, než se objeví listy. Magnolie jsou nejrozšířenější v Asii, Severní a Střední Americe. Najdete je ale také i v Evropě, V dnešní době navíc existuje spousta kultivarů, ze kterých si vybere naprosto každý. Například Magnolie hvězdovitá vás okouzlí svými obrovskými bílými květy, Magnolia liliokvětá naopak růžovými květy, které až neskutečně blízce připomínají lilie, nebo snad všem známá magnolie japonská, kterou můžete potkat i v našich parcích.

From our offer

ALENKA

ALENKA

AYLIN

AYLIN
Not for sale

KYTICE TULIPÁNŮ

KYTICE TULIPÁNŮ

SELA

SELA

BELLA

BELLA

RONY

RONY

KALIN SET

KALIN SET

BEATA

BEATA
LOVE

CAROL

CAROL

STEFANI

STEFANI

LARY

LARY

ZUZI

ZUZI

VIVI

VIVI

TIMEA

TIMEA

SCARLETT

SCARLETT
Not for sale

KYTICE FRÉZIÍ

KYTICE FRÉZIÍ
Not for sale

TAMI

TAMI

VIVI SET 3

VIVI SET 3

KAJA

KAJA

GUDI

GUDI

BARBA SET 1

BARBA SET 1

FIALOVÉ TULIPÁNY

FIALOVÉ TULIPÁNY

LADA

LADA

JARNÍ SET 1

JARNÍ SET 1

JARNÍ SET 2

JARNÍ SET 2

JARNÍ SET 3

JARNÍ SET 3
NEW

JARNÍ SET 4

JARNÍ SET 4

JARNÍ SET 5

JARNÍ SET 5

JARNÍ SET 7

JARNÍ SET 7

JARNÍ SET 10

JARNÍ SET 10

JARNÍ SET 11

JARNÍ SET 11

JARNÍ SET 13

JARNÍ SET 13

DÁRKOVÝ SET 14

DÁRKOVÝ SET 14

NARCISKY

NARCISKY
NEW
Not for sale

LONA

LONA

DUŠINKA

DUŠINKA
Not for sale

JARMILA

JARMILA
Not for sale

ZETA

ZETA
Not for sale

SIMON

SIMON

TEZIN

TEZIN

HERMÍNA SET 2

HERMÍNA SET 2
Not for sale

SVĚŽÍ TULIPÁNY

SVĚŽÍ TULIPÁNY
SPRING

TULIPÁNY+FREZIE

TULIPÁNY+FREZIE
SPRING

KIM

KIM

FRESIA

FRESIA
Not for sale

JARNÍ KYTICE

JARNÍ KYTICE
Not for sale

MENDY

MENDY

RUUBY

RUUBY

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT