We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Jak zajistit aby vaše pivoňky vydržely co nejdéle

Tipy, aby pivoňky vydržely dlouho svěží

Pivoňky. Květy, kterých se snad nelze nabažit! Pivoňky patří mezi květiny, které jsou plné romantiky, ale zároveň i dramatu. Tyto proslulé květy mají bohužel v porovnání s ostatními řezanými květy omezenou životnost ve váze, obvykle se jedná o pět dní, a už jenom z tohoto důvodu se o ně budete chtít starat co nejlépe, aby vám vydržely snad co nejdéle. V tento moment přichází na řadu náš průvodce, který vám odhalí hned několik tipů jak správně a efektivně pečovat o pivoňky, abyste z nich dostali co nejvíce! Inspirujte se užitečnými radami od zkušených květinářů a zařaďte tipy do vaší péče o pivoňky, možná již brzy zaznamenáte lepší výsledky.

 

Najděte pro ně pěknou, čistou vázu

Vyberte vázu, která je opravdu čistá jak vevnitř, tak i na povrchu. Neměla by obsahovat žádné zbytky z předešlých květin, pokud si přejete, aby vaše nové pivoňkové květy přežily co nejdéle. Čistou vázu naplňte do dvou třetin vlažnou vodou.

 

Přidejte květinovou výživu

Nikdy nevyhazujte sáček s výživou, kterou běžně dostanete společně ke kytici. Tento kouzelný sáček dokáže udělat s květinami opravdové divy a je plný kvalitních a dobrých živin, důležitých pro zdravý a dlouhý život pro vaši kytici. Stačí pouze pořádně rozmíchat ve vodě, aby se sáček dostal do celého objemu a zamíchat do doby, dokud se zcela nerozpustí. Pokud by se usadil na dno, nebude mít ani zdaleka takový efekt, jako při správném rozmíchání a navíc vám ještě zanechá skvrny na dnu.

 

Rozbalujte opatrně

Květiny jsou opravdu vzácné a proto byste s nimi měli tak i zacházet. Zrecyklujte každý obal, ve kterých květiny přichází a dbejte na opatrné přendání do váze. Některé květy jsou opravdu křehké a proto i menší prudší pohyb s nima dokáže velmi snadno zamávat. Pokud pivoňkové květy přichází svázané, dejte si pozor, abyste nezničili jejich tvar.

 

Odřízněte stonky

Pomocí ostrých nůžek nebo speciálních zahradních nůžek opatrně zastřihněte konce stonků pivoněk o 3 až 5 centimetrů. Řezejte je vždy šikmo. Udává se speciální 45 stupňový úhel, ovšem nebojte, opravdu není nutné měřit přímo na stupně, abyste provedli správný řez. Šikmý stonek je ale dobrý k tomu, aby pivoňky měly k dispozici co největší možnou plochu k hydrataci.

 

Odstraňte všechny nepotřebné listy

Ještě předtím, než umístíte pivoňky do vody ujistěte se, že jste odstranili všechny přebytečné listy, které by jinak spadly pod vodu. Pokud byste tak neučinili, listy budou sedět na vodě a lákat bakterie. Za to vám kytice pivoněk rozhodně nepoděkuje a vy tím zkrátíte jejich životnost minimálně o polovinu, což by byla konkrétně u pivoněk opravdová škoda.

 

Pořádně je načechrejte

Pivoňky mají bohaté hlavy, plné drobných lístků a byla by škoda nevyužít jejich potenciál na maximum. Jakmile pivoňky umístíte do vázy nebojte se jim trochu pomoct a pořádně jejich květinové hlavy načechrat, aby vypadaly ještě o něco bohatší.

 

Tip: Pokud se nemůžete dočkat, až se květy pivoněk plně otevřou, můžete jim trochu pomoci. Jemně namasírujte pupeny a umístěte kytici pivoněk na slunné místo, tím zajistíte, že se květy začnou otevírat o něco rychleji, než je běžné.

 

Najděte jim ideální místo

Všechno je to ve výsledku o správném místě. Aby vaše pivoňky vydržely co nejdéle, umístěte je na dobré místo. Ptáte se jak ho poznáte? Ideální místo pro pivoňky je světlé místo bez přímého slunečního světla a průvanu (pivoňky doslova nesnáší průvan!). A teď už si jen užívejte jejich krásy naplno.

 

Denně je kontrolujte

Pivoňky patří mezi žíznivé květiny, proto jim nezapomeňte doplňovat vodu téměř každý den. Pokud vám přijde vodní hladina stejná, tak každý druhý. Pokud se ve vaší pivoňkové kytici objeví uschlé květinové hlavy, odstraňte je z kytice pryč, mohly by zbytečně zkracovat životnost ostatních květů v kytici.

 

A co vy a pivoňky? Nedáte na ně dopustit nebo raději volíte méně náročnější květiny, které déle vydrží? Ať už tak, či onak, pivoňky budou patřit vždy mezi jarní květinové stálice, které dokážou rozzářit každý stůl.

From our offer

PIVOŇKY

PIVOŇKY

PIVOŇKY A SLUNEČNICE

PIVOŇKY A SLUNEČNICE

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT