We can advise you on tel .:
basket: 0 pcs
total price: 0.00 $
0
Complete the order

Jak bezpečně přepravovat květiny autem

Přeprava květin autem

V dnešním článku se budeme po nějaké době věnovat péči o květiny, konkrétně vám odhalíme tipy a triky, jak bezpečně přepravit květiny a zajistit, že jejich život neskončí předčasně jeom díky naší nešikovnosti nebo neznalosti. Pokusíme se vám předat tipy na to, jak bezpečně přepravit vaše kytice a květinové dekorace z bodu A do bodu B a přitom zachovat krásu vašich květin. Každý z nás už určitě někdy zažil stres spojený s převážením kytic a květinových dekorací. Pokud nemáte po ruce parťáka, který by se vám o kytici během jízdy postaral i běžná cesta autem může být často skutečnou výzvou.

 

Mezi častá dilema milovníků květin patří, jak bezpečně přepravit květiny, aniž bychom ohrozili jejich krásu a životnost. I krátké přesuny mohou být pro kytice nebezpečné. Bez správného obalu a zabezpečení kytice může být převoz nebezpečný a vy si můžete zadělat na pěkný nepořádek v autě!

Kytice v autě


Pokud jste někdy dostali nebo chtěli darovat nádhernou kytici nebo jinou květinovou výzdobu, kterou jste skutečně chtěli uchovat co nejdéle, pak přesně víme, jaké pocity a myšlenky se ve vaší hlavě odehrávaly. Představa, že je vylitá voda všude na koberečcích a sedačkách vašeho auta nebo rozdrcená kytice, kterou jste se snažili přivézt jako dárek pro hostitele na večeři. Máme pro vás doboru zprávu, nemusíte být odborník, abyste zaručili, že se vaše květiny dostanou z jednoho místa určení do druhého bez nehody. Stačí, když se budete řídit několika jednoduchými radami.

 

Nedávajte květiny do kufru auta

I když si možná myslíte, že je váš kufr bezpečný, nedostatek větrání může poškodit schopnost květin dýchat a po delší cestě nebudou vypadat tak zdravě a svěže. Pokud však nemáte na výběr a musíte kufr použít, měli byste tak učinit pouze v případě, že venkovní teploty jsou relativně mírné a venku neřádí extrémy v podobě letních veder nebo naopak zimních mrazů. Pokud je příliš horko nebo příliš chladno, květiny mohou velmi zvadnout nebo naopak zmrznout.

 

Vyhněte se palubní desce

Palubní deska je dalším místem, kam byste během jízdy rozhodně neměli umístit vaši kytici nebo květinové aranžmá. Ačkoli se jedná o rovný povrch, je v přímém dosahu slunce, což nemusí být pro čerstvě řezané květiny ideální. Přece byste nechtěli, aby vaše krásná kytice skončila vybledlá a povadlá ještě předtím, než ji někomu darujete! Navíc vám může také bránit ve výhledu při jízdě autem, což může být velmi nebezpečné a riskantní! Palubní deska by měla v každém případě zůstat čistá a bez zbytečných věcí.

 

Skladujte kytici v kbelíku naplněném vodou

Optimální způsob přepravy jedné, dvou kytic nebo I většího počtu kytic je v kbelíku naplněném vodou. Takto budou květiny dostatečně hydratované a mohou zůstat ve vzpřímené poloze. Mějte na paměti, že kbelík nechcete naplnit příliš velkým množstvím vody, což by mohlo vést k rozlití, pokud narazíte na nerovnost na silnici. Stačí ho naplnit jen tolik, abyste květiny navlhčili. I s minimálním množstvím vody však můžete zajistit, aby se kbelík příliš nerozhoupal, a to tak, že na každou stranu umístíte závaží nebo pytle s pískem. Pokud necestujete příliš daleko, můžete se obejít bez vody úplně a kytici nechat stát ve vzpřímené poloze v kbelíku.

 

Přeprava květinových vazeb ve váze


Položte je na podlahu

Ačkoli možná budete chtít mít květinovou výzdobu vedle sebe v domnění, že na ni můžete lépe dohlížet, umístění vázy na povrch, který nemusí být nutně rovný, může být cestou k problému. Proto raději zvolte podlahu auta. Pokud musíte mít aranžmá na sedadle, ať už vpředu nebo vzadu, nezapomeňte použít bezpečnostní pás pro větší ochranu.

 

Chraňte vaše květiny v krabici

Pokud předpokládáte, že si z nějaké akce přivezete domů vázu nebo dvě plných kytic, připravte se na cestu ještě předtím! Stačí si do kufru přihodit několik kartonových krabic do kterých vyřízněte v horní části několik otvorů ve tvaru hvězdy, to vám může pomoci udržet aranžmá během jízdy stabilní. Ačkoli je tato metoda spolehlivým způsobem, jak ochránit aranžmá bez ohledu na jeho velikost, abyste byli extra připraveni, přibalte také nějaké noviny, kterými můžete vyplnit jednotlivé otvory pro případ, že by se vám zdálo, že je vystřižený otvor trochu prostornější, než je nutné.

 

Zajistěte květiny v držáku na šálky

Kromě kávy z benzínky, můžete držáky na nápoje využít i ke shromažďování drobných nebo také květin! Věděli jste však, že v nich lze také bezpečně přepravovat květinové vazby? Pokud je váza dostatečně malá, samozřejmě. V případě, že se rozhodnete pro tento přístup, doporučujeme používat držáky na nápoje na zadním sedadle vozu, aby vás květiny při jízdě nerozptylovaly.

 

I když několik z výše uvedených metod může vyžadovat trochu dodatečné přípravy z vaší strany, například vystřižení kartonu nebo zajištění dostatečně velkých kbelíků pro kytice, konečný výsledek může skutečně zachránit vaše aranžmá. Než květiny dopravíte na místo určení, bude vaše kytice vypadat stále jako čerstvě natrhaná.

 

 

From our offer

KVĚTINOVÝ KOŠ KARMELITA

KVĚTINOVÝ KOŠ KARMELITA

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ ROBIN

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ PINK

KVĚTINOVÝ KOŠ PINK

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA

KVĚTINOVÝ KOŠ ADRIANA
Not for sale

KVĚTINOVÝ KOŠ FIALOVÝ + MERCI 250g a LÁHEV SEKTU Bohemia Rose 0,75l

KVĚTINOVÝ KOŠ FIALOVÝ + MERCI 250g a LÁHEV SEKTU Bohemia Rose 0,75l
Not for sale

KVĚTINOVÝ KOŠ CAMILA

KVĚTINOVÝ KOŠ CAMILA

KVĚTINOVÝ KOŠ BEATA

KVĚTINOVÝ KOŠ BEATA

KVĚTINOVÝ KOŠ LORI

KVĚTINOVÝ KOŠ LORI

KVĚTINOVÝ KOŠ VIVI

KVĚTINOVÝ KOŠ VIVI

KVĚTINOVÝ KOŠ GUDI

KVĚTINOVÝ KOŠ GUDI

KVĚTINOVÝ KOŠ LARY

KVĚTINOVÝ KOŠ LARY

KVĚTINOVÝ KOŠ AFNE

KVĚTINOVÝ KOŠ AFNE

KVĚTINOVÝ KOŠ DANDY

KVĚTINOVÝ KOŠ DANDY

KVĚTINOVÝ KOŠ FANNY

KVĚTINOVÝ KOŠ FANNY

KVĚTINOVÝ KOŠ Z FRÉZIÍ A EUSTOMY

KVĚTINOVÝ KOŠ Z FRÉZIÍ A EUSTOMY

KASABLANKA

KASABLANKA

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT